Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Małe tornado.

UniBag

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, byliście świadkami kiedyś małej trąby powietrznej?

Ja kiedyś jadąc do kolegi, w wietrze zauważyłem taką Trąbeczkę na polu...

Mogła mieć ze 2 metry - albo max 4 wysokości.

Wskoczyłem do niej, i mi dech odebrało :D

Zajrzyj na bloga -> Click

Opublikowano

Byłem świadkiem,ale to chyba była duża nawałnica.

Byłem wtedy nad morzem zaczoł się zrywać niezły wiatr i deszcz,a gdy to już dotarło to tylko gdy wyszedłeś z domu to wszystkie samochody zniszczone deski powbijane normalnie w samochody, dachy na samochodach i kampingi rozwalone,bo uniosłe je spokojnie na 20 metrów, linie wysokiego napięcia pozrywane i drzewa połamane... ;)

1379148048-U870856.png

Opublikowano

Tak byłam świadkiem jak zdmuchnęło dach pewnej pani na przeciwko mojego domu. Widok nieziemski, brak słów. Mimo to wolałabym już czegoś takiego nie zobaczyć. :D

Kocham kino akcji na forum. 

Opublikowano

Chyba tydzień temu to było. Obserwowałem sobie burzę i widziałem 2 razy jak chmury kołowały do trąby. Na szczęście nic się nie stało ;p. Później okazało się, że że taka mała trąba (nie wyrządziła żadnych szkód) zrobiła się obok mojego bloku. Trwała ona może z 10 sekund ;p

Opublikowano

Niestety nigdy nie byłem świadkiem czegoś takiego choć bardzo bym chciał, gdyż od małego interesuje się wszelkimi żywiołami ;)

Opublikowano

Moja trąba uformowała sie z jakiegoś tam wicherku i kurzu który zebrała na polu, fajnie wszystko wyglądało w "mini" rozmiarach.

Ale cz nei chciałbym przeżyć tego w "Maxi" xD

Dech z piersi wyssało xD

Opublikowano

W 2011 blisko radzenia podlaskiego zerwalo dach sąsiadki

891211407265765932522.png

Asus Motherboard H81M-E

Intel Core i5-4690,s1150

Corsair Vergeance 1x8GB DDR3 x2 = 16GB

Cooler Master G650M Modular

Corsair Hydro H110

Asus NVIDIA GeForce GTX 770 DCII OC 2GB GDDR5

Creative Sound Blaster Z

Western digital blue 500gb 3.5'' 7200RPM

Samsung 840 EVO 500GB

Opublikowano

On mówi o małej trąbie, która nie tworzy się na wysokości chmur, tylko przy ziemi - tzw. diabeł tasmański. Praktycznie niegroźny, widziałem kilka razy w lato na budowie (piach).

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Widziałem kilka razy małą i dwa razy chyba większą :)

Ale z tego co wiem to w niedziele mają być :) Tak pogada mówi :0

Opublikowano

Nie widziałem ale taka ciekawostka :P Oglądaliście program na Discovery o tornadach? Były tam bodajże 4 osobne grupy które badały tornada i fotografowała. 1 z nich jakiś miesiąc temu zginęła w trakcie nagrywania w terenowym samochodzie.

Opublikowano

On mówi o małej trąbie, która nie tworzy się na wysokości chmur, tylko przy ziemi - tzw. diabeł tasmański. Praktycznie niegroźny, widziałem kilka razy w lato na budowie (piach).

"Praktycznie nie groźne, ale ..."

Opublikowano

"Praktycznie nie groźne, ale ..."

Tak, ale ja mówię o takim, jaki widziałeś - wątpię, żebyś oszacował wysokość tego na filmie na 4 metry i do niego wszedł ;) W Polsce często tworzą się takie dwu-, czterometrowe diabełki. Tamte mogą co najwyżej przewrócić plastikowe krzesełko i zniknąć po 10 sekundach.

YGsMv3q.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...