Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Co z moim procesorem?

Rexio.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mój procesor od pewnego czasu zaczoł szwankować. Przy włączoniu jakiejkolwiek gry ( nawet flash ) zużcie procesora wynosi 100% i nie spada aż do wyłączenia takowej gry. Komputer odkrzułem 3 dni temu i nic sie nie poprawiło. Dzisiaj nawet zamontowałem nowy zasilacz z myślą że może obecny był za słaby.

Mój procesor to Intel Pentium 4 541 1 rdzeń 3,2 Ghz. Wie ktoś co może być przyczyną zmniejszenia wydajności mojego procesora?

Czy możliwe jest że to też z powodu małej ilości pasty chłodocej procesor? Proszę o szybką pomoc.

Opublikowano

Cześć wiesz to nie musi być od procesora... to też może 'szfankować' Pamięć RAM. Hmmm co mi wiadomo to teraz wybija się Intel Core

a intel Pentium robi się przeżydkiem. Hmmm Podaj ile masz Ram.

Ogólnie RAM odpowiada za wszystkie procesy w komputerze.

Opublikowano

Cześć wiesz to nie musi być od procesora... to też może 'szfankować' Pamięć RAM. Hmmm co mi wiadomo to teraz wybija się Intel Core

a intel Pentium robi się przeżydkiem. Hmmm Podaj ile masz Ram.

Ogólnie RAM odpowiada za wszystkie procesy w komputerze.

Przeżydek, lol :v

Przezajebistyżydek!

Autorze, próbowałeś format? Może syf w sterownikach?

hohohehehohohihihehehohohuhu

Opublikowano

@Reff zna ktoś tą przyczyne małej wydajności procesora?

Ja znam ! To jest po prostu mało wydajny procesor !

Nie ma co oznaczać tego jako spam, bo to normalne, że bardziej wymagające gry Flash będą obciążeniem dla tego dinozaura.

Zastanów się nad zmianą platformy, sam Celeron G1610 wystarczy Ci do gier flash.

Opublikowano

Cos w systemie siedzi jak tak zaczal zwalniac, bo to niemozliwe ze zwalnia tak sobie bez przyczyny. Pokaz temperatury (odpal sobie program hwmonitor, potem odpal gierke flash, pograj jakies 10 minut i zrob screena programu). Byc moze pasta termoprzewodzaca stracila swoje wlasciwosci i teraz procesor za mocno sie grzeje i zmniejsza taktowanie.

Opublikowano

ohoho jakie temperatury hahaha

102 st. celsjusza 121 xD

Możliwe,że spaliły się czujki na mobo i złe pokazuje.

nieregulaminowa sygnatura

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...