Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PYTANIE] Na co przeznaczyć gold ?

PanParagraf

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzień dobry, cześć i czołem...

W WoT'a zacząłem grać stosunkowo niedawno (dopiero 3x IV odblokowane), a ponieważ zacząłem grać na "kodzie zaproszeniowym" to mam do wydania 1800 Złota. I tu rodzi się pytanie, czy wydać to na jakiś czołg premium V, dokupić gold i kupić VIII czy poczekać na promocję i kupić miejsca w hangarze i koszarach? Konto premium mnie nie interesuje.

PS. jak zwiększyć swoje eff w WN6 ? mam ~200 bitew i moje eff w WN6 wynosi 801, a procent wygranych 63%.

Opublikowano

Pamiętaj !

Po 1. Jeżeli nie masz minimalnie 2 tysiące bitew, nie ma potrzeby kupowania czołgu premium. Do tego czasu nie ogarniasz gry i nie będziesz w stanie wykorzystać takiego czołgu premium w bitwach (możesz się zniechęcić i kasa w błoto).

Po 2. Jeżeli chcesz kupić czołg premium VIII tieru, tym bardziej poczekaj jeszcze 1tyś. bitew po tych 2tyś.

Po 3. Na chwilę obecną, jesteś w stanie tylko zarabiać. Do VI tierów wychodzenie na + za bitwę to norma. V tiery najlepiej zarabiają w grze (oprócz premium). Dopiero potem możesz pomyśleć o Premium Tanku, ponieważ wtedy może być ciężej. Jednak wraz z ilością bitew nabędziesz i doświadczenia.

Po 4. Na razie nie patrz na staty. Masz się nauczyć grać, a nie zabierać fragi. Najważniejszy jest dmg. Nie możesz się w każdej bitwie poświęcać. Musisz trzymać się w grupie najlepiej na II linii (może być i I ale to bardziej ryzykowne jeżeli jesteś na dole listy). Wszystko wejdzie ci w zwyczaj, wraz z bitwami.

Po 5. Gdy będziesz chciał rozwijać wiele linii, a nie będziesz chciał sprzedawać czołgów, możesz kupić wtedy miejsce w garażu. Koszary także przydaje się rozbudować (ale tylko wtedy kiedy trzymasz tam porządnych załogantów, których na pewno jeszcze użyjesz).

Po 6. Nie wiem czemu nie jesteś zainteresowany premium, bo moim zdaniem to jeden z lepszych wariantów. Także trafiają się okazje i możesz je nabyć za naprawdę tanią cenę :)

Opublikowano

Huh, dziękuję za szybkie i treściwe odpowiedzi, czyli czołg premium póki co odpada, a co do premium to nie chcę dlatego, że na, np.Hetzerze co bitwe i tak mam tego expa średnio 300-350 (z premką ok 450-500) a ja z kolei wolę pograć dłużej na czołgu niżej i opanować go do poziomu co najmniej dobrego, a później pójść wyżej czyli w tym wypadku do StuG'a III. Jeśli chodzi o obrażenia to średnie na bitwe mam ok. 230 (wg. statystyk wszystkich czołgów) i lekko ponad 1 frag.

Opublikowano

Huh, dziękuję za szybkie i treściwe odpowiedzi, czyli czołg premium póki co odpada, a co do premium to nie chcę dlatego, że na, np.Hetzerze co bitwe i tak mam tego expa średnio 300-350 (z premką ok 450-500) a ja z kolei wolę pograć dłużej na czołgu niżej i opanować go do poziomu co najmniej dobrego, a później pójść wyżej czyli w tym wypadku do StuG'a III. Jeśli chodzi o obrażenia to średnie na bitwe mam ok. 230 (wg. statystyk wszystkich czołgów) i lekko ponad 1 frag.

coś słaby ten exp ale ujdzie. Co do golda zatrzymaj go i nie kupuj żadnego czołgu dopóki nie nauczysz się grać w WoT'a min ok 3k.

Sig.png

Opublikowano

Czołg premium możesz kupić nawet jak masz 1k bitew. Wtedy masz jakiegoś skilla w wocie+ możesz zainstalować hit zones żeby wiedzieć gdzie strzelać.

1365425281-U294119.png

Opublikowano

coś słaby ten exp ale ujdzie. Co do golda zatrzymaj go i nie kupuj żadnego czołgu dopóki nie nauczysz się grać w WoT'a min ok 3k.

Każdy kto zaczyna swoją przygodę z Wot'em ma mniej więcej taki xp bez premki. Mowa oczywiście o małej ilości bitew :)

76561198001815076.png
Opublikowano

Czołg premium możesz kupić nawet jak masz 1k bitew. Wtedy masz jakiegoś skilla w wocie+ możesz zainstalować hit zones żeby wiedzieć gdzie strzelać.

co do hitzone to mam + jeszcze kilka innych użytecznych modów =)

Każdy kto zaczyna swoją przygodę z Wot'em ma mniej więcej taki xp bez premki. Mowa oczywiście o małej ilości bitew :)

Huh, to dobrze, bo myślałem, że jakoś odstaje od reszty...
Opublikowano

A może warto poczekać aż będzie (pewnie nie prędko) jakaś promocja na np Dicker Max'a i go kupić ? Ewentualnie właśnie kupić Churcha III albo T-25

Opublikowano

Churchill jest łatwy w grze, dickera poleciłbym graczom +3000 bitew

No i jest jeszcze pztk'a S, na którą dawno promocji nie było, musi cholera w najbliższym czasie być ! :D

Opublikowano

Do Pz IV S by mi brakło 75 golda ;x

Zmień hasło - 300 golda

Dopisz numer do konta - 100 golda.

Nie wiem czy zmiana hasła jeszcze coś daje.

Opublikowano

Tak. Kupujesz czołg, jak nie ogarniasz gry i jedynie psujesz sobie na nim staty (przeważnie warto mieć na czołowych czołgach, czyli premium w miarę dobre staty). Nie ogarniasz go w bitwie, słabo zarabiasz, nudzi cię. Genialne rozwiązanie...

Opublikowano

Dobra, dzięki za wszystkie odpowiedzi. Golda zostawie i poczekam na przecene Pz IV S. Temat do zamknięcia.

PS. ilość bitew też nie jest najważniejsza, bo aż się płakać chce, jak się widzi Churcha czy KV albo T-25 z 5/6k bitew i WN6 wynoszącym 1 (słownie: jeden) ;__;

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...