Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co mi grozi? o ile cokolwiek mi grozi...

Yahiko

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ja wiem ze to nie forum prawne,

Ostatnio wystawiłem na aukcję koła do motoru Aprilia RS 125.

Gość mi napisał na gadu - ustaliliśmy wszystko - pare razy pytalem sie
czy jest pewny zakupu, cały czas był podniecony kołami, a więc hulaj
duszo, na aukcji było wszystko czarno na białym pokazane, zdjecia opis
itp.

No to mu wysłałem te koła, i gośc chce zwrotu pieniedzy poniewaz
twierdzi że koła są od Aprilii RS 50, następnie twierdzi że w 125 jest 8
otworów na śruby na zębatce i tarczach - mimo tego że wszystko widział
na zdjęciach nie przeszkadzało mu, dopiero po odbiorze kół zaczął mieć o
to pretensje. (nie ma w ogole czegos takiego w zadnej z aprilii 125 ani
50), potem twierdzi że koła są od aprilii RS4 - możliwe. - różnica
między aprilią RS 125 a RS 125 RS4 jest taka że silnik jest 4-taktowy, i
jest mniej plastików - wszystko było załatwiane przez gg, dziś dzwoniła
do mnie jego matka, i powiedziała że żąda zwrotu pieniędzy, na co ja
powiedziałem że żądam podstaw do zwrotu tych pieniędzy, to ona
"grzecznie" zakończyła rozmowę mówiąc "będzie pan miał podstawy,
dobranoc". Co robić ? Przejmować się tym w ogóle? Dodam od siebie że nie
oszukałem go, chyba że by się uparł i mógł szukać jakichś różnic w RS
125 a RS125 RS4 - on ma w ogóle inny motor - Cagiva MiTo, także nie
dziwie sie ze mu te kola nie pasuja.
logo_black3.png

Opublikowano

zwykłe pierdolenie, często trafiają się tacy, którzy nie potrafią patrzeć, a później płacz :P

następnym razem dopisz coś w stylu, że nie zgadzasz się na żadne zwroty kasy itp. wtedy tym bardziej nie mają się o cokolwiek przyczepić (sądy, policja czy inne chuje).

W tym wypadku i tak nic nie zrobią, chyba że ta matka jest bardzo wpływowym człowiekiem xD

Opublikowano

WSZYSTKO ZAŁATWIANE PRZEZ GG, GOSC JAK DLA MNIE TO TĘPY CHUJ - WIDZIAŁY GAŁY CO BRAŁY - SORRY ZA CAPSA ALE JEGO MATKA DO MNIE DWA DNI WYDZWANIA I WKURWIONY JESTEM - GOSC DOPIERO JAK KOLA ODEBRAL MOWI ZE ROZSTAW SRUB NIE TEN ZE SLIMAK PO ZLEJ STRONIE ITP A NA ZDJECIACH NA OGLOSZENIU WSZYSTKO BYLO WIDAC. JAK MI SIE JESZCZE POLICJA DO DUPY DOPIERDOLI CZY COS TO CHUJ, JA SIE NIE ZNAM TOTALNIE NA PRAWIE KONSUMENCKIM DLATEGO TU PYTAM> POZDRO111!

logo_black3.png

Opublikowano

Tak naprawdę nie mogą Ci nic zrobić. Przedmiot miałeś wystawiony na aukcji z dokładnym jego opisem. Widziały gały co brały. To, że kupujący przeoczył jakiś detal nie upoważnia go do żądania zwrotu pieniędzy. Nie przejmuj się, bo naprawdę nie masz czym.

Opublikowano

Jeśli dałeś wszystko w ogłoszeniu chodzi głównie o zdjęcia, a on był zainteresowany kupnem to nie masz się czym martwić... Kupił to kupił nie było przecież takiego czegoś jak nie będą pasowały to zwrot kasy...

Opublikowano

WSZYSTKO ZAŁATWIANE PRZEZ GG, GOSC JAK DLA MNIE TO TĘPY CHUJ - WIDZIAŁY GAŁY CO BRAŁY - SORRY ZA CAPSA ALE JEGO MATKA DO MNIE DWA DNI WYDZWANIA I WKURWIONY JESTEM - GOSC DOPIERO JAK KOLA ODEBRAL MOWI ZE ROZSTAW SRUB NIE TEN ZE SLIMAK PO ZLEJ STRONIE ITP A NA ZDJECIACH NA OGLOSZENIU WSZYSTKO BYLO WIDAC. JAK MI SIE JESZCZE POLICJA DO DUPY DOPIERDOLI CZY COS TO CHUJ, JA SIE NIE ZNAM TOTALNIE NA PRAWIE KONSUMENCKIM DLATEGO TU PYTAM> POZDRO111!

skoro była aukcja, wszystko było na zdjęciach to masz dowody, że nie oszukiwałeś i po prostu koleś jest debilem, po prostu ignoruj ich albo kulturalnie powiedz, że na aukcji było wszystko opisane i na zdjęciach i żeby nie dzwoniła więcej, bo to błąd jej syna, powiedz jeszcze, że takie dzwonienie to jest nękanie człowieka i pójdziesz z tym na policje xD

Opublikowano

ZAPOMNIALEM DODAC ZE "AUKCJA" BYLA NA TABLICA.PL

w sumie nie ważne gdzie, matka i ten koleś mogą nasrać sobie do ryja, nic ci nie zrobią, masz dowody, że ich nie oszukałeś

Opublikowano

w sumie nie ważne gdzie, matka i ten koleś mogą nasrać sobie do ryja, nic ci nie zrobią, masz dowody, że ich nie oszukałeś

JAKIE DOWODY MASZ NA MYSLI?

logo_black3.png

Opublikowano

JAKIE DOWODY MASZ NA MYSLI?

strona, na ktorej sprzedawales ma pewnie archiwum aukcji, gdzie masz zdjęcia, na ktorych jest wszystko pokazane i sama aukcja i koleś to widział skoro zgodził się na zakup, policja prędzej tamtemu kolesiowi zrobi przypał za zawracanie dupy i za zmarnowany czas, poza tym i tak by się tym nie zajeli, ile kasy kosztowały te koła tak w ogóle ?

Opublikowano

Tablica jest serwisem, który w żaden sposób nie ponosi odpowiedzialności za sprzedane przedmioty i wyraźnie jest tam to napisane. Umywają od tego ręce i zachęcają do sprzedaży face 2 face. Także tym bardziej nie masz czym się przejmować, bo o ile nie wysłałeś mu ziemniaków zamiast kół to on nie ma prawa Ci nic zarzucić, skoro sam nie zauważył jakiegoś detalu.

Opublikowano

http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:_U4OzUC-W_MJ:tablica.pl/oferta/aprilia-rs-125-kola-CID5-ID2tdHx.html+&cd=2&hl=pl&ct=clnk&gl=pl&client=firefox-a

link do ogloszenia (rip). powiedzcie mi czy ten idiota mogl zdjec nie zauwazyc, czy kurwa rozstaw srub jest zamazany ze nie widział? CZY ZDJECIA SA NIEWYRAZNE?

logo_black3.png

Opublikowano

http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:_U4OzUC-W_MJ:tablica.pl/oferta/aprilia-rs-125-kola-CID5-ID2tdHx.html+&cd=2&hl=pl&ct=clnk&gl=pl&client=firefox-a

link do ogloszenia (rip). powiedzcie mi czy ten idiota mogl zdjec nie zauwazyc, czy kurwa rozstaw srub jest zamazany ze nie widział? CZY ZDJECIA SA NIEWYRAZNE?

według mnie jakość zdjęć jest bardzo dobra, wszystko widać, wina kolesia kupującego, pewnie coś mu się nie spodobało, albo mama nie wiedziała, że kupuje koła i kazała zwrócić kasę :P

Opublikowano

"Powyższa zasada obowiązuje również na Allegro. Jest tylko jeden warunek:

kupujący musi nabyć przedmiot korzystając z opcji Kup teraz. Jednak

zgodnie z art. 16. par. 1. p. 10. ustawy prawo do zwrotu wygasa, gdy mamy do czynienia z umową sprzedaży z licytacji."

ja nie jestem sklepem - ani firmą - ani użytkownikiem allegro, nie zawieralem z nim zadnej umowy, naucz sie czytac.

@SayIT

500zl

logo_black3.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...