Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Szukam] Komputer za 1500zł lub składak.

Refilu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dobry, w wakacje kupuję komputer za max. 1600 zł i ani grosza więcej

Jak by ktoś mógł złożyć mi komputer, głównie chcę grać w takie gry jak: (Oczywiście 1920x1080 i Ultra, bez wygładzania)

- League of Legends

- Tom Clancy's: Ghost Recon

- TrackMania 2

- Worms'y (Wystarczy mój :D)

- Call of duty (2-BO2)

- Assassin's Creed 2 i BrotherhooD

- Różne gry sieciowe itd. (Bardziej wymagające czyli jak TC: Ghost Recon)

Więc proszę, ale to bardzo o złożenie mi komputera.

Pozdro =P

Opublikowano

550 Ti to złom pokroju HD4870 czy nawet niżej, więc nonsens pakować go do Phenoma. Już lepiej tego 4870 używanego za 200 zł kupić lub 4850 za ~150

Opublikowano

550 Ti to złom pokroju HD4870 czy nawet niżej, więc nonsens pakować go do Phenoma. Już lepiej tego 4870 używanego za 200 zł kupić lub 4850 za ~150

wyżej*, bo weź pod uwagę wydzielane ciepło i pobór prądu. W końcu to kolejna generacja. Na stocku powinien osiągnąć ~taki sam wynik co kręcony 4870.

Opublikowano

Mi zależy chodziasz na Phenom II bo chcę 4 rdzenie.

+ Może jakiś 7750 [:

@Edit

Może jednak przechodzić 1500 zł ale nie więcej od 1600.

Pozdro =P

Opublikowano

Mi zależy chodziasz na Phenom II bo chcę 4 rdzenie.

+ Może jakiś 7750 [:

@Edit

Może jednak przechodzić 1500 zł ale nie więcej od 1600.

Pozdro =P

Jak wiadomo lepiej 2 rdzenie i mocniejsze GPU niż 4 i słabsze GPU <_< .

Poza tym do tego Phenoma MUSISZ mieć chłodzenie, a do O/C płytę główną z chłodzoną sekcją.

Opublikowano

http://www.morele.net/inventory/info/C26TOO/

Do tego dorzuć HD7790 zamiast 7770 i masz wydajny zestaw (można też na pentiumie coś złożyć), Phenom bez OC jest kompletnie nieopłacalny bo w tej cenie masz i3 bijące go na głowę, a w cenie Phenoma + sprzętu pod OC masz i5.

wyżej*, bo weź pod uwagę wydzielane ciepło i pobór prądu. W końcu to kolejna generacja. Na stocku powinien osiągnąć ~taki sam wynik co kręcony 4870.

Kręcony 550ti to HD4870 co najwyżej ;d Co że ciepło i pobór, jak dajesz kasę porównywalnie do 2-3 HD4870.

Opublikowano

http://www.morele.net/inventory/info/C26TOO/

Do tego dorzuć HD7790 zamiast 7770 i masz wydajny zestaw (można też na pentiumie coś złożyć), Phenom bez OC jest kompletnie nieopłacalny bo w tej cenie masz i3 bijące go na głowę, a w cenie Phenoma + sprzętu pod OC masz i5.

Kręcony 550ti to HD4870 co najwyżej ;d Co że ciepło i pobór, jak dajesz kasę porównywalnie do 2-3 HD4870.

Ale ja za 3 ( max. 400 zł )miechy po dostaniu wymieniam procesor, ale nie tylko chcę grać na kompie. Inne rzeczy typu grafika itd też się przyda.

Więc płyta mi nie pasuje :/

Opublikowano

Jedyne czego szkoda, że FM2 już nie rozbuduje, bo AMD ma w planach wydanie FM2+ XDD

Ale ja za 3 ( max. 400 zł )miechy po dostaniu wymieniam procesor, ale nie tylko chcę grać na kompie. Inne rzeczy typu grafika itd też się przyda.

Więc płyta mi nie pasuje :/

Bierz G2020, sprzedasz za te 3 miechy i dasz te 400zł na i5.
Opublikowano

Lepiej odpowiedzieć jak debil niż jak zwykły mądrzejszy człowiek? ._.

Jedyne czego szkoda, że FM2 już nie rozbuduje, bo AMD ma w planach wydanie FM2+ XDD

Ale teraz potrzebuję 4 rdzenie, nie 2.

Opublikowano

Lepiej odpowiedzieć jak debil niż jak zwykły mądrzejszy człowiek? ._.

Ale teraz potrzebuję 4 rdzenie, nie 2.

A po co Ci TERAZ te 4 rdzenie ? Must have, bo tak ?

Nie możesz wytrzymać tych 3 miesięcy (przynajmniej cichych :DD) na 2 za to z lepszą kartą graficzną ? W sumie nawet w niektórych aplikacjach "profesjonalnych" ważny jest tylko jeden wątek, no i kto wtedy wygra ?

Fakt, że rendering na tym sporo ucierpi.

Opublikowano

Czyli który zestaw brać bo nie wiem, jest ich z 3 ._.

Mogą być już te dwa rdzenie, ale żeby karta była dobra [:

Opublikowano

Tak dla scislosci:
http://www.benchmark.pl/aktualnosci/computex-2013-ecs-a78f2-ti-plyta-fm2-plus-trinity-richland-kaveri.html
http://twojepc.pl/news29209/FM2-bedzie-kompatybilne-z-procesorami-dla-FM2.html
Z tego wyglada, ze FM2+ bedzie kompatybilne wstecz.
Opublikowano

7 czerwca tego jeszcze nie bylo xD Dopiero 8 się to pojawiło :P

Chcesz mieć darmową uługe montażu/wysyłkę na morele.net albo techplanet.pl? Wejdź tu!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...