Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Auto - Inwestować czy już się go pozbyć?

robotek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.
Mam do was pytanie.
Auto ma już swoje wierne lata (16)
Ma przegnite progi wypełnione pianką, podłoga równierz już powoli znika. silnik nie stuka, ew. do wymiany uszczelka gdyż dość sporo spala.
do wymiany też są części hamulca, a auto ma jedździć tylko rok.
nie wchodzi w rachube zakup innego auta. gdyż kończy się budowa, dlatego zastanawiam sie czy nie sprzedać go teraz bo następnego roku może byś potrzebny dźwig by go zabrać z mego podwórka.

Jakie jest wasze zdanie? inwestować i jeździć czy sprzedać doputy przegląd ważny?

Nieregulaminowa sygnatura.

Opublikowano

jeśli masz zaplecze finansowe to go wyremontuj, jeśli będzie można to jezdzij dalej, a później możesz po drobnych remontach sprzedać.

Ale jak to jest ze starymi sprzętami - nie warto inwestować tylko wyjebać i zaopatrzyć się w nowsze, chyba że ktoś nie ma takiej możliwości, wtedy trzeba starać się utrzymać to co masz

Opublikowano

Nie no wiesz. ogólnie pytanie za ojca. szczeże to mamy jeszcze poczciwego maluszka. stan prawie igiełka więc... :D to też można wziąść pod uwagę...

Opublikowano

Poprawić tak żeby przeszedł przegląd i jeździć :D

Naprawa progów nie jest taka droga.Mi w Corsie po zimie wyszły takie dziury że pięść mogłeś włożyć zaprowadziłem do blacharza i za 200 zł zrobił że śladu nie widać.Od spodu polecam pomalować Bitex'em żeby jakoś to wyglądało. Jeżeli trzeba wymienić klocki hamulcowe to nie jest problem bo są one tanie

Opublikowano

Ja ci polecam go opchnac zezłomowac.

uzbierac i zarobic toche kasy i odlorzyc na cos normalnego.

Raz ze mnie wydatkow na naprawe , dwa ladniejsze auto ,trzey nowsze i wygodniejsze.

Ja strasznie zaluje ze swojego huyia coupe sprzedalem myslac ,ze go nie utrzymam ,a jednak mysle ze zrobilem bład straszny.

Opublikowano

nie chodzi o utrzymanie :D, chodzi o to że narazie kasa całaidzie na budowę więc nie ma za co go kupić. tak jak po budowie to od razu kuppujemy samochód dlatego zastanawiamy się czy rok bez samochodu czy ładować w tego kase :D

Opublikowano

jeśli masz zaplecze finansowe to go wyremontuj, jeśli będzie można to jezdzij dalej, a później możesz po drobnych remontach sprzedać.

Ale jak to jest ze starymi sprzętami - nie warto inwestować tylko wyjebać i zaopatrzyć się w nowsze, chyba że ktoś nie ma takiej możliwości, wtedy trzeba starać się utrzymać to co masz

To po szybowałeś... naprawa takiego shitu w tej chwili to wydawanie kasy w coś co nie jest warte tego.

@TOP. Remont odpada, najlepiej to go zezłomować bo sprzedać to niema opcji, nikt takiego czegoś na części nie będzie chciał xD.

Opublikowano

Nie inwestuj w 16-letnie auto, jeśli to nie jest jakiś klasyk warty inwestycji. Sprzedaj a jak będzie lepiej z hajsem to kupisz nówkę :)

1374788544-U921656.png

Opublikowano

Mógłbyś chociaż podać co to za auto? To zależy jakie to autko. '97 rocznik to nie aż takie stare, więc jak dla mnie po prostu ktoś tu o samochód nie dbał. Poza tym w takim stanie to kto kupi Ci to auto? Zamierzasz skłamać na aukcji i napisać,że jest w stanie idealnym? To auto jest w stanie tragicznym, aż żal słyszeć,że ktoś doprowadził samochód do takiego stanu.

P.S. Napisz chociaż co to za samochód,albo idź na forum tematyczne, bo tutaj za chwilę będą się wypowiadać ludzie,którzy jeszcze przez kilka dobrych lat kierownice będą oglądali zza fotelu pasażera.

Opublikowano

Weź sprzedaj te auto ja to bym bał się takim jechać xD ale za dużo nie dostaniesz za te auto max 1000zł :P

1373415594-U477327.png

KidModerator Single Player|MPC Champion|Gold Member|Postwriter|Uczeń Pawła_CS|

Opublikowano

Mógłbyś chociaż podać co to za auto? To zależy jakie to autko. '97 rocznik to nie aż takie stare, więc jak dla mnie po prostu ktoś tu o samochód nie dbał. Poza tym w takim stanie to kto kupi Ci to auto? Zamierzasz skłamać na aukcji i napisać,że jest w stanie idealnym? To auto jest w stanie tragicznym, aż żal słyszeć,że ktoś doprowadził samochód do takiego stanu.

P.S. Napisz chociaż co to za samochód,albo idź na forum tematyczne, bo tutaj za chwilę będą się wypowiadać ludzie,którzy jeszcze przez kilka dobrych lat kierownice będą oglądali zza fotelu pasażera.

hmm... :D szczeże to wg. prawa też powinienem oglądać kiero zza pasarzera :D ale... na podwórku i na polu pobawić się można :D

autko ma progi przegnite w sęsie że na lewarku go nie podniose ale auto się nie łamie :D - z gazu na 1 można spokojnie "hydraulike" udawać :D

podłoga w niektórych miejscach ma już spore przebicia rdzy. ale bez przesady :D flinstonom nie dorównam :D

samochód w takim stanie bo bez garażu, co zime stał na podwórku i nie raz stał na ziemi. dlatego od spodu go dopadła :D

na szczęście tylko blacharka i folet (hamulce już naprawione ) :D klocki z allegro były w 4 częściach ;d

Fiat Uno 1.0 FIRE

Opublikowano

Ja bym sprzedała, skoro mówisz, że nie jest w najlepszym stanie. Myślę, że nie ma sensu go trzymać i lepiej dorobić się kiedyś nowego niż wydawać również na jego utrzymanie i naprawę. :)

Kocham kino akcji na forum. 

Opublikowano

Jeśli będziesz miał oferte tyle co złomowiec da, czyli tam z 300-500 zł, to nie sprzedawaj, tylko jeździj aż się rozleci i potem na złomowieć. Są ludzie co skupują auta na części i sami przyjada i go zabiorą, wiec nie ma problemu, że padnie i już.

Opublikowano

Jak dla mnie to skoro masz Fiata Uno i jest on w takim stanie to nie warto go sprzedawać. Jak napisali poprzednicy, jeździj nim dopóki nie siądzie na Amen. Poszukaj jeszcze po ile części chodzą do niego na Allegro, może jakieś drobniejsze naprawy wykonasz za małą sumę, na złomowisku możesz też znaleźć sporo części do niego.

Opublikowano

Ja bym go sprzedał i kupił cos konkretnego

891211407265765932522.png

Asus Motherboard H81M-E

Intel Core i5-4690,s1150

Corsair Vergeance 1x8GB DDR3 x2 = 16GB

Cooler Master G650M Modular

Corsair Hydro H110

Asus NVIDIA GeForce GTX 770 DCII OC 2GB GDDR5

Creative Sound Blaster Z

Western digital blue 500gb 3.5'' 7200RPM

Samsung 840 EVO 500GB

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...