Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wada wzroku -0,50 / - 0.75

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Samo się nie skoryguje gdy ktoś nosi okulary. Trzeba poczekać, czasami się z tego "wyrasta". A i lepiej nie noś cały czas okularów, tylko jak ci są potrzebne.

Powiedział mi to okulista, mam -1.75

Opublikowano

Możesz robić jakieś ćwiczenia oczu ale nie wiem czy Ci to pomoże, podobno na niektórych działa, a na niektórych niedziała.Też noszę okulary i robiłęm takich ćwiczeń-nie chce mi się :D Wadę wzroku masz małą :) Ja mam -,275/-3 :) Co do skorygowania wady hmmm możesz po ukończeniu chyba 21 lub 24 roku udać się na laserową operację choć jej koszty są drogie.

Wada sama niepowinna się skorygować bo masz minusy ,tak jak ja.Jeśli byś miał plusy to wada mogła by się zmniejszyć do normalnego poziomu naturalnie :)

Opublikowano

Możesz robić jakieś ćwiczenia oczu ale nie wiem czy Ci to pomoże, podobno na niektórych działa, a na niektórych niedziała.Też noszę okulary i robiłęm takich ćwiczeń-nie chce mi się :D Wadę wzroku masz małą :) Ja mam -,275/-3 :) Co do skorygowania wady hmmm możesz po ukończeniu chyba 21 lub 24 roku udać się na laserową operację choć jej koszty są drogie. Wada sama niepowinna się skorygować bo masz minusy ,tak jak ja.Jeśli byś miał plusy to wada mogła by się zmniejszyć do normalnego poziomu naturalnie :)

a jakies naturalne sposoby ?

1369757665-U932691.png

WUT?

Opublikowano

Widzę, że ostro rozmyślasz nad tym wzrokiem ;D

Jeżeli masz ujemną wadę wzroku niestety nigdy się nie skoryguję, ale jeżeli dodatnią to są szanse aby wzrok się przywrócił.

Jeżeli masz wadę wzroku idź do okulisty. To nic strasznego.

Opublikowano

Widzę, że ostro rozmyślasz nad tym wzrokiem ;D

Jeżeli masz ujemną wadę wzroku niestety nigdy się nie skoryguję, ale jeżeli dodatnią to są szanse aby wzrok się przywrócił.

Jeżeli masz wadę wzroku idź do okulisty. To nic strasznego.

byłem, dał okulary ale tu pytanie czy pomogą , czy zminimalizuje się ta wada ? a jak tak to ile to potrwa.

1369757665-U932691.png

WUT?

Opublikowano

Niestety nie, ujemna wada wzroku się nie reguluje. Pozostały Ci soczewki... Powiedz jeszcze ile masz lat, to mniej więcej powiem Ci co robić aby wada się nie pogarszała.

Opublikowano

Wada wzroku się nie cofnie, co najwyżej zatrzyma jak przestaniesz rosnąć. Pozostają ci okulary/soczewki/operacyjne usuwanie wady po ~20 roku życia, gdy przestaniesz rosnąć.

hejter naczelny | aktywny od 2k6 | król forumka | gold member | blue member | mpc champion | best member | exmod | exvip
Km5iG.png

Opublikowano

Nic ci się nie cofnie, nie łudź się.

hejter naczelny | aktywny od 2k6 | król forumka | gold member | blue member | mpc champion | best member | exmod | exvip
Km5iG.png

Opublikowano

samo na pewno nie cofnie, bez okularów ( CIĄGŁEGO NOSZENIA ICH ) polecą ci dalej oczy w dół ;)

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

jak się aż tak bardzo wstydzisz to weź soczewki

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Szczerze mówiąc nie spotkałam się z cofaniem się wady, a znam baaardzo dużo osób z minusowymi szkłami. Wada raczej może się pogłębiać aniżeli cofać. Sama noszę minusy i niestety się nieznacznie pogłębia (do tej pory przez kilka lat). Niemniej jednak okulista nie jestem, więc...

#don't care

Opublikowano

Samo się nie skoryguje gdy ktoś nosi okulary. Trzeba poczekać, czasami się z tego "wyrasta". A i lepiej nie noś cały czas okularów, tylko jak ci są potrzebne.

Powiedział mi to okulista, mam -1.75

Genialne zaprzeczenie samego siebie.

Wszystko zależy od wady i przypadku tzn. przez co itd. Słyszałem że może się "cofnąć" ale wątpię w to. Ponoć gdy wada jest na plusie to jest taka opcja ale nie dam sobie ręki uciąć, i chyba jak jest astygmatyzm. W necie poszukaj, okulisty się zapytaj.

Opublikowano

wada wzroku przy takim trybie życia twoim jak teraz się pogorszy ,bo ta wada od niczego się nie wzięła :)

Zmień tryb życia ,więcej na dworze niż przy kompie ,dużo witam , marchewek , nie męcz oczu a natura sama zadziała

konto usuniete

Opublikowano

Zależy też czy masz wadę wrodzoną czy nabytą. Ja mam zniekształcone dno oka prawego i moja wada nigdy się nie skoryguje. Jestem skazany na oksy do końca.

Jeżeli ty masz nabytą, będziesz nosił okulary i zaczniesz oszczędzać oczy (mniej pc max.1.5h dziennie, mniej tv, picie dużo soków owocowych), to wzrok wróci do poprawnego pułapu ;)

9368_gold.png

Opublikowano

Skoro masz minusy to masz niewielkie szansę na to aby wadą się cofnęła.

Opublikowano

Ja mam wadę wzroku i mi się polepsza :) Nie wiem właśnie czy mam plusy czy minusy więc wam powiem, że jestem krótkowidzem. Wadę wzroku mam od 13 lat. Przez kilka lat mi się wzrok pogarszał do momentu kiedy miałem 12 lat wtedy okulista mocno się zdziwił.

Jeżeli serio się wstydzisz okularów (A po twoich postach wynika, że tak :x) to się nie przejmuj. Teraz co raz więcej osób (młodych!) zaczyna nosić okulary. ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...