Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Sony Ericsson Zylo proszę o pomoc

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam mam sony ericsson zylo tak jak w temacie jednak od przedwczoraj coś zaczęło się dziać.

Na początku po zasunięciu telefonu pokazały się piksele cały ekran zniekształcony. Wyjęcie baterii+włożenie i włączenie od nowa załatwiło sprawę.

Działo się tak kilka razy, jeszcze dzisiaj przy lekkim zsuwaniu telefonu powolutku można było zaobserwować zmiany w ekranie, pojawiały się żółte piksele, raz były raz ekran normalny, aż w końcu przy całkowitym zsunięciu ekran robił się w połowie (pionowej) spikselowany a reszta była normalna.

Przed chwilą jednak stało się coś co wywołało u mnie wielkie jebane o1xuiw.jpg ale o tym potem.

Ekran początkowo zaczął "słabnąć" coraz częściej się psuł, w południe całkiem padł (przy zsuwaniu zamiast pokazać kluczyka że zablokowano telefon ekran robił się czarny i był podświetlony) i tak cały czas trzymało czarny ekran do następnego włączenia telefonu (rozsuwanie nic nie pomagało, tylko reset) ale mając zsunięty telefon i próbując go włączyć też jest czarny ekran. Ekran działa tylko wtedy gdy telefon jest rozsunięty.

Podczas pisania tego bawiąc się telefonem włączyłem go od nowa i parę razy podczas powolnego rozsuwania telefonu zamiast czarnego ekranu ekran pikselował się.

Wgrałem przez pc-companion nową aktualizację dla se zylo trochę to trwało zresetowało mi telefon no ale nie pomogło nadal to samo z ekranem.

A teraz wtf shit happened.

Włączyłem telefon zsunąłem powoli ekran zrobił się czarny, rozsunąłem zrobił się normalny myślałem że już wszystko ok gdy zsunąłem powoli ponownie ekran od dołu zaczął robić się czarny tzn. zaczęły się pojawiać takie czarne plamy od dołu i leciały do góry :D na dodatek prąd się wyłączył po akcji, myślałem że wysram jelita ze strachu.

JAK TO USUNONDZ

oz63qx.jpg

Opublikowano

jak nie tasma to.moze.tez cos byc z lcd ja np. tak mialem . najlepiej zanies go do serwisu na diagnoze, zaplacisz 5,10 zl a przynajmniej będziesz pewny w 100% co jest nie tak

2utq9g5.png b6u4qg.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...