Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Tania, dobra karta graficzna i instalacja.

KaRRamb4

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko, możecie mi polecić jakąś TANIĄ kartę graficzną? Tak do 150 zł, żeby wyciągnęła League of Legends (najlepiej na wysokich) i jakieś takie nowsze MMO. (Fajnie jakby wyciągnęła fife 13-14). Na razie mam zintegrowaną kartę graficzną, na kompach znam się słabo i mam pytanie, czy za pomocą poradnika z neta dam rade zainstalować tą karte czy to jakiś bardziej skomplikowany proces?

1369767914-U115053.png

Pomogłem? Daj LIKE ;)

Opublikowano

Podaj płyte główną, procesor i zasilacz :) Karte graficzną jest łatwo zamontować :D Ale podaj to co napisałem wczesniej .

@Sweet GG :D

Chcesz mieć darmową uługe montażu/wysyłkę na morele.net albo techplanet.pl? Wejdź tu!

Opublikowano

Nie mam zasilacza, nigdy mi nie był potrzebny. Mam komp podłączony do przedłużacza i tyle. Śmigał przez ostatnie 5 lat. Tak wogóle to chyba mi chłodzenie ostatnio nawaliło, bo podczas grania w gry (np. SMITE) mam fps na poziomie 15-20 ale na najnizszych, ale komp mi sie wylacza po paru minutach. To samo w LOL'u ale na najnizszych juz mi sie nie wylacza. Nie wiem czy to wina karty graficznej ktora nie daje rady (chociaż nigdy mi sie komp nie wylaczal) czy chłodzenie nawaliło, bo ostatnio strasznie cicho mi komp chodzi a buczał niedawno jak opętany. Więc jakbyście mogli to podajcie mi cenę chłodzenia i tego zasilacza...

1369767914-U115053.png

Pomogłem? Daj LIKE ;)

Opublikowano

Nie da się nie mieć zasilacza xD Otwórz obudowę i sprawdź, a nie jaja se robisz xD

hohohehehohohihihehehohohuhu

Opublikowano

Ta skrzyneczka, najczęściej czarna, zk tórej wychodzą kabelki (najwiecej ;d)

Podaj dodatkowo temperatury i dodatkowo to co napisałem.

Chcesz mieć darmową uługe montażu/wysyłkę na morele.net albo techplanet.pl? Wejdź tu!

Opublikowano

ZNALAZŁEM ZASILACZ (czuje się jak idiota). Model: ATX KY-400W. Jakbyscie mi mogli podac jakis fajny program co bym temperature sprawdził, to wam tu podam tą temperature.

Procesor: Intel[R] Pentium[R] Dual CPU E2160 @ 1.80GHz

Płyta głowna: Tu jest problem, bo sciągnołem program EVEREST który niby pokazuje nazwe płyte, a jak wchodze to pisze ze nazwa plyty nieznane

P.S Obudowe mam ciągle otwartą, bo dzięki temu mi się podczas grania w lola komp nie wylacza.

1369767914-U115053.png

Pomogłem? Daj LIKE ;)

Opublikowano

@UP

Czy wymiana zasilacza jest konieczna? 400W to chyba nie jest mało? No ale mogę się mylić. Ile taki zasilacz kosztuje?

Procesor podałem w poprzednim poście

Temp(dałem ss, bo zupełnie nie wiem co wam wypisać z tego okna):

56032530545907491119.jpg

1369767914-U115053.png

Pomogłem? Daj LIKE ;)

Opublikowano

Screen z temperaturą już działa. A ten zasilacz to ile by tak kosztował żeby ta karta mi poszła? Bo zasilacz + chłodzenie + karta to pewnie wydatek 400-500 zł a hajsem nie sram ;x

1369767914-U115053.png

Pomogłem? Daj LIKE ;)

Opublikowano

Podaj jak grasz :D Jakiś tani forton za 60zł + jakaś karta, którą sie jeszcze ogarnie. Powiedz czy te 150zł to max? Wracając do płyty głównej: pobierz speccy i tam sprawdź .

Opublikowano

No więcej niż 200-250zł na karte nie wybule, a jeszcze zasilacz... 150 zł nie wystarczy na karte zeby dała rade jakos? Nie bede odpalał na kompie bf'a czy coś ;D starczy lol i jakieś inne gierki. Mam xbox'a więc w kompa duzo nie chce inwestować.

Płyta głowna : ASRock G41M-GS3 (CPUSocket) - Niedawno kupowałem nową, bo coś sie psuło i się komp nie włączał. Znajomy mi ją kupował i instalował.

Temp. podczas grania w Metin2 na najwyższych ustawieniach (czasem mi sie w miescie wyłacza komp):

85967216589830339726.jpg

1369767914-U115053.png

Pomogłem? Daj LIKE ;)

Opublikowano

5450 do niczego się nie nadaje, jedynie oglądanie filmów i przeglądanie internetu. Lepiej niech szuka 4850 używanej na allegro + tak jak pisali wyżej fortron / chieftec 450W.

CPU : Core i5 3470   3.8 Ghz //  GPU : Palit GeForce GTX 960 OC // PSU : Deus G1 500W   //  CASE :  Brutus M23  // MOBO : Z77A-G43  // RAM : 6GB DDR3   //  HDD : Barracuda 500GB     

Monitor : X2377HDS-B1 ( 23 Cal )

24dnacg.png

Opublikowano

Fortron 450w na allegro około 70zł używany a chieftec trochę drożej ale lepszy.

nieregulaminowa sygnatura

Opublikowano

To nie żaden problem najpierw odkręcasz stary zasilacz następnie nowy wkręcasz w to samo miejsce w ten sam sposób co tamten był zainstalowany.

Kable podłączasz pod podzespoły tak samo jak tamten ma podłączone.

nieregulaminowa sygnatura

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...