Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Mecha kha'zix

Matiass269

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Moje pytanie brzmi ,czy opłaca się kupić mecha kha'zixa???

B. Fajny skin lecz ma podobno dostać okropnego nerfa na W (evolucja)...

I tutaj pytanie czy nadal będzie dobry? Czy już nie do grania? Pytam się osób co naprawdę wiedzą a nie "kha'zix jest zayebisty kupuj skina"... Bo każda postać jest dobra, ale czy strasznie te W wpłynie na rozgrywkę , bo wiem ,że będzie bardziej assasynem bo zbuffują mu Q , ale za to z W już nie będzie miał jak wziąć całej fali creepów...

Opublikowano

Moje pytanie brzmi ,czy opłaca się kupić mecha kha'zixa???

B. Fajny skin lecz ma podobno dostać okropnego nerfa na W (evolucja)...

I tutaj pytanie czy nadal będzie dobry? Czy już nie do grania? Pytam się osób co naprawdę wiedzą a nie "kha'zix jest zayebisty kupuj skina"... Bo każda postać jest dobra, ale czy strasznie te W wpłynie na rozgrywkę , bo wiem ,że będzie bardziej assasynem bo zbuffują mu Q , ale za to z W już nie będzie miał jak wziąć całej fali creepów...

I tak nie zawsze fala wpadała na same W.

I tak jest zbalansowany także pewnie zmienią mu troszke dmg. Sam nie wiem.

Kupuj Ezreal dostał nerfa a i tak grają Pulsfire Ezreal.

Jeżeli potrzebujesz pomocy pisz na Prywatną skrzynkę. Chętnie wytknę ci błędy i powiem co robisz źle  

Opublikowano

jeżeli mu znerfia "w" to kha na midzie dużo straci , bez poke to nie bedzie to samo .

Postać bedzie dalej viable nawet jak mu znerfia "W". Pozatym mechanika postaci jest świetna wiec nie ma obaw. Czuje że "q" bedzie zadawać taki dmg jak rengara przed nerfem xD

co do skina jak Ci sie podobaa to kup bo kha utrzyma sie dalej w grze

Opublikowano

Kup go. Za dużo i tak pewnie W nie znerfią, więc dalej on będzie granym championem, także kup skina.

Co prawda na poke troche straci, ale tylko w early game.

279981407253602336505.png
Opublikowano

Kup go. Za dużo i tak pewnie W nie znerfią, więc dalej on będzie granym championem.

Co prawda na poke troche straci, ale tylko w early game.

dużo nie znerfią??? Tylko będzie wystrzeliwał 1 kolca na ewolucji zamiast 3... Boje się tego strasznie ponieważ przed tf, z blue taki kha'zix mógł z'poke'ować cały enemy do pół hp.

Opublikowano

A ja się wypowiem co do skina. Ja go polecam grałem kiedyś nim i powiem, że ma zayebiste efekty. Jeśli chodzi o Kha Zixa to i tak nie straci swojego potencjału, więc śmiało bierz skina jak ci się podoba.

Edit. Po ewolucji będzie nadal miał 3 kolce -_-. I tego zmienić nie mogą. Co najwyżej dmg po ewolucji albo całego W.

Opublikowano

dużo nie znerfią??? Tylko będzie wystrzeliwał 1 kolca na ewolucji zamiast 3... Boje się tego strasznie ponieważ przed tf, z blue taki kha'zix mógł z'poke'ować cały enemy do pół hp.

Pisałem już o tym, to nie nerf tylko zmiana mechaniki a kolce najprawdopodobniej będą dalej 3 (zależy od tego jak przetłumaczymy tekst).

Opłaca się, Kha nadal będzie bardzo silną postacią, poza tym sam skin jest estetyczny i ma zmieniony wygląd umiejętności.

Opublikowano

Czyli mówicie ,że opłaca się go kupować??? A i jeszcze bo skoro będzie dalej wystrzeliwał trzy kolce to mam fake info.

Da mi ktoś link do dokładnego opisu tego patcha (w któym mają go znerfić podobno).

Opublikowano

Czyli mówicie ,że opłaca się go kupować??? A i jeszcze bo skoro będzie dalej wystrzeliwał trzy kolce to mam fake info.

Da mi ktoś link do dokładnego opisu tego patcha (w któym mają go znerfić podobno).

http://how2win.pl/pbe-patch-zmiany/

Aktualnie to tylko przeciek, Riot podobno chce się wycofać z tych zmian. Poza tym tak jak pisałem w jednym z postów, to nie nerf lecz zmiana mechaniki.

Opublikowano

Czy ja wiem czy po nerfie tyle straci? Jesli lubisz ta postac i masz fun z gry to nic nie stracisz (moje osobiste zdanie). Kha jest teraz jedynym z najlepszych pickow wiec nie stanie sie nagle bezuzyteczny... :) Osobiscie podoba mi sie ten skin i jezeli Tobie rowniez to polecam. Nie ma sie co przejmowac, nie pierwszy, nie ostatni nerf w lolu.

Opublikowano

Aha, to dzięki można powiedzieć ,że kha'zix jest moim mainem bo naprawdę linie na midzie przegrałem tylko raz (przeciwko riven), podoba mi się ta postać bo mam już w niej wyczucie i po prostu wiem na co mi dmg starczy a na co nie.

Opublikowano

Jeżeli to będzie ten nerf co na PBE, to:

W po ewolucji nie aktywuje już pasywki

Q po ewolucji zamiast 12% bije 8% obecnego zdrowia

# no... brakującego, myli mi się xD

Opublikowano

Jeżeli to będzie ten nerf co na PBE, to:

W po ewolucji nie aktywuje już pasywki

Q po ewolucji zamiast 12% bije 8% obecnego zdrowia

Jakie 8% obecnego zdrowia... brakujące a nie obecnego -.-

Taste their Fear (Q)

Isolated bonus damage changed from 100/145/190/235/280 to 45% of the ability’s damage

Evolved Enlarged Claws (Q Upgraded)

Now deals 8% of target’s missing health in physical damage or 12% if the target is isolated

Void Spike (W)

Void Spike ( W ) now slows by 20% for 2 seconds.

Void Spike ( W ) mana cost reduced to 55/60/65/70/75 from 60/70/80/90/100.

Evolved Spike Racks (W Upgraded)

Can no longer consume Unseen Threat (passive)

Void Assault ®

Recast cooldown increased from 10 seconds to 12

Evolved Void Assault ®

no longer reduces damage taken while in stealth but can now be recast 4 times.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...