Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nie ładująca się mapa =(

saletra23

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mój problem tkwi w tym że po instalacji GTA 4 nie może mi się uruchomić mapa. Mam Windowsa 8 i zainstalowałem patch 1.0.7.0 żeby w ogóle gra działała. Kiedy wybiorę w grze Start pokazują mi się bohaterowie w nieskończoność, chyba... jestem zbyt niecierpliwy... ale tak ok. 10 minut czekałam i nic :(

Gra jest oryginalna.

Mam raczej dobry komputer:

• Procesor: Intel Core™ i5 3gen 3317U 1,7 - 2,6 GHz
  • Pamięć RAM: 8 GB
  • Grafika: AMD Radeon HD 8730M + Intel HD Graphics 4000
  • Pamięć karty graficznej: 2GB

3709.jpg

IP: simple16.cubehost.pl
IP awaryjne: 185.38.249.9:5111

Opublikowano

Sprzęt masz dobry, gra oryginalna więc wina na pewno leży po stronie systemu operacyjnego. Dodam jeszcze czy masz jakieś rysy na płycie i czy sprawdzałeś czy gra działa na innym komputerze?

jp8p35.png
Opublikowano

Mój problem tkwi w tym że po instalacji GTA 4 nie może mi się uruchomić mapa. Mam Windowsa 8 i zainstalowałem patch 1.0.7.0 żeby w ogóle gra działała. Kiedy wybiorę w grze Start pokazują mi się bohaterowie w nieskończoność, chyba... jestem zbyt niecierpliwy... ale tak ok. 10 minut czekałam i nic :(
Gra jest oryginalna.
Mam raczej dobry komputer:
  • Procesor: Intel Core™ i5 3gen 3317U 1,7 - 2,6 GHz
  • Pamięć RAM: 8 GB
  • Grafika: AMD Radeon HD 8730M + Intel HD Graphics 4000
  • Pamięć karty graficznej: 2GB

Tak błąd musi leżeć w systemie, być może GTA była instalowana już kiedyś na tym systemie, wystąpił błąd który skutkował nie wczytywaniem się mapy, powodów do tego problemów może typu być wiele. Ja osobiście polecam tak jak kolega UP powiedział spr płyty, jeżeli płyta i gra działa to najlepszym wyjściem będzie, zgranie ważnych rzeczy na pena, format dysku i nowy SyS, wtedy nie ma bata aby coś poszło nie tak.

Pozzdr

mhraed.png

Opublikowano

Zainstaluj dokładnie, jeszcze raz, tą grę.

I napisz, czy 3-cia reinstalacja, Ci pomogła.

bez gif

Opublikowano

z tego co mogłem wywnioskować, wina jest poniekąd w Win8... Żeby grać trzeba mieć te różne Windows Livy, Marketplacy i inne pierdoły... A Ósemka jest systemem specyficznym bo nie działają niektóre aplikacje, a że one nie działają to gra też nie działa... Proste...

myślę na wróceniem na Siódemkę...

3709.jpg

Opublikowano

Gra jest oryginalna.

czytaj ze zrozumieniem...

3709.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...