Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[BF] Jak zmienić napisy w grze BF Play4Free?

Rocky.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, od dawna chciałem wstawić tego tuta, Dymosław przypomniał tutaj na forum o tym, to postanowiłem pokazać jak zmienić napisy gdy np.

Zabijemy wroga, uzbroimy przekaźnik, zniszczymy pojazd itp itd.

1. Wchodzimy do folderu: C:\Program Files (x86)\EA Games\Battlefield Play4Free\mods\main\Localization

2. Radze zrobić kopie pliku strings.csv do innego folderu :)

3. Kopiujemy plik strings.csv na pulpit.

4. Pobieramy taki mały programik Notepad ++ [link jest tutaj (strona od producenta więc bez skanu)]

5. Programem Notepad++ otwieramy plik strings.csv.

6. Kombinacją klawiszy: Lewy Ctrl + F wywołujemy okno wyszukiwania

7. W puste pole nazwane: Find what, wpisujemy tekst który nas interesuje np. Zabicie wroga.

8. Kiedy znajdziemy to pole, wystarczy zmienić na tekst jaki nam się podoba.

9. Po zmianie nazw, kopiujemy plik strings.csv spowrotem do folderu C:\Program Files (x86)\EA Games\Battlefield Play4Free\mods\main\Localization

10. Włączamy grę i sie cieszymy :)

Efekty zmiany (wymyślałem na szybko):

dfv4o1.jpg

t7eivd.jpg

Opublikowano

Będą dobre napisy do parodii typu: Dostał heada, zabił z daleka,qlose quarters.

Opublikowano

Hmm niezłe :D
Mam nadzieje,że zapodacie jeszcze więcej przykładów z różnymi innymi tekstami,które będą rywalizować z innymi ^.^
Ps.Ja raczej nie będę zmieniał gdyż nie chcę ryzykować swojego konta,a to nie jest edycja plików w dokumentach bf-a tylko edycja na plikach clienta gry także może być szansa na wyłapanie bana tym bardziej,że PB i tak nas monitoruje więc jak złapie SS w odpowiednim momencie i ktoś to zobaczy może ten ktoś z (|) sprzedać.

VitalBullet co do tej edycji wypowiada się następująco(sry,że po angielsku,ale ja na profesjonalnie tego nie przetłumaczę użyjcie translator google :D):
I would advise you not to do this and we do not support the decision to do so if that is what you choose.
I am not sure what (if any) effects this will have on the game, or if
indeed PunkBuster or our own MD5 checks will pick up the file as edited
and in some way block your access to the game, so make sure to keep that
in mind as a possibility.
And to confirm, yes any effect caused by editing this file are entirely client sided.

Opublikowano

Medyk: twoi kumple naćpali się +10

Szturman: ostra dilerka +10

Mech: naprawa za friko +10

Zwiadowca: Bum Hetszot, ranged kill

400 post :-) !!!

Opublikowano

Hmm niezłe :D

Mam nadzieje,że zapodacie jeszcze więcej przykładów z różnymi innymi tekstami,które będą rywalizować z innymi ^.^

Ps.Ja raczej nie będę zmieniał gdyż nie chcę ryzykować swojego konta,a to nie jest edycja plików w dokumentach bf-a tylko edycja na plikach clienta gry także może być szansa na wyłapanie bana tym bardziej,że PB i tak nas monitoruje więc jak złapie SS w odpowiednim momencie i ktoś to zobaczy może ten ktoś z (|) sprzedać.

VitalBullet co do tej edycji wypowiada się następująco(sry,że po angielsku,ale ja na profesjonalnie tego nie przetłumaczę użyjcie translator google :D):

I would advise you not to do this and we do not support the decision to do so if that is what you choose.

I am not sure what (if any) effects this will have on the game, or if

indeed PunkBuster or our own MD5 checks will pick up the file as edited

and in some way block your access to the game, so make sure to keep that

in mind as a possibility.

And to confirm, yes any effect caused by editing this file are entirely client sided.

Tak jak by to powiedzieć. Nie popiera tego Vital i może was wywalać PB przez to.

GNLS-Soxic.png

Opublikowano

Punkbuster wykrywa zmiane plików w folderach na dysku c:\program files itd itp.

Za zmiany tegu typu punkbuster nie będzie banował ani wywalał, to nie jest MD5 Tool !

Jak by mieli banować za to, to nawet jak byś włączył wyświetlanie fps to ban był by gwarantowany. Ja was zapewniam że takie zmiany są bezpieczne !

Opublikowano

Punkbuster wykrywa zmiane plików w folderach na dysku c:\program files itd itp.

Za zmiany tegu typu punkbuster nie będzie banował ani wywalał, to nie jest MD5 Tool !

Jak by mieli banować za to, to nawet jak byś włączył wyświetlanie fps to ban był by gwarantowany. Ja was zapewniam że takie zmiany są bezpieczne !

Tylko jeśli włączasz wyświetlanie fps to ty robisz to w katalogu bf który znajduje się w dokumentach i tam tymi plikami można sobie robić co tylko chcesz.

A jeśli chodzi o tą edycje to niestety są już to inne pliki,które są edycją klienta gry także sam właśnie odpowiedziałeś PB wykrywa zmianę plików w folderach program files czyli tam gdzie leży instalka gry bf (i tu zależne, bo ktoś sobie może zainstalować bf gdzie indziej niż dysk C/program files,ale to szczegół) więc katalog bf,który znajduje się zawsze u każdego w dokumentach to właśnie te pliki nie są brane pod uwagę przez różne zabezpieczenia.

A tu właśnie kolejna sprawa,że Pb automatycznie luka nam cały czas i wali SS-ami:

Przykłady:

pb000210.png

pb000248.png

Zwróćcie nawet uwagę,że koleś ma tylko odpaloną grę i przegląda tylko forum i jak widzimy nawet tutaj PB strzela automatycznie SS:

pb002084.png

Także jak mamy grę załączoną to nawet nie polecam nic prywatnego w tym czasie przeglądać gdyż jesteśmy na podglądzie bezszczelnie monitorowani oO

Opublikowano

WTF Punkbuster robi na screeny jak przeglądamy sieć ?

Przepraszam bo wcześniej źle napisałem. Ja myśle że nie jest to powód do bana, nie wpływa na polepszenie gry itp

Opublikowano

Tylko jeśli włączasz wyświetlanie fps to ty robisz to w katalogu bf który znajduje się w dokumentach i tam tymi plikami można sobie robić co tylko chcesz.

A jeśli chodzi o tą edycje to niestety są już to inne pliki,które są edycją klienta gry także sam właśnie odpowiedziałeś PB wykrywa zmianę plików w folderach program files czyli tam gdzie leży instalka gry bf (i tu zależne, bo ktoś sobie może zainstalować bf gdzie indziej niż dysk C/program files,ale to szczegół) więc katalog bf,który znajduje się zawsze u każdego w dokumentach to właśnie te pliki nie są brane pod uwagę przez różne zabezpieczenia.

A tu właśnie kolejna sprawa,że Pb automatycznie luka nam cały czas i wali SS-ami:

Przykłady:

pb000210.png

pb000248.png

Zwróćcie nawet uwagę,że koleś ma tylko odpaloną grę i przegląda tylko forum i jak widzimy nawet tutaj PB strzela automatycznie SS:

pb002084.png

Także jak mamy grę załączoną to nawet nie polecam nic prywatnego w tym czasie przeglądać gdyż jesteśmy na podglądzie bezszczelnie monitorowani oO

Gdzie mogę znaleść takie ss'y?

Opublikowano

No niestety,ale punkbuster to wielki brat czuwa nad wszystkim monitoring wszystkiego.

Tu macie kolejny dowód odpalony bf-ik i zejście do ts-a i kochany PB strzela nam SS-ika

Hahaha 0 prywatności

Dlatego polecam zainwestować też w dobrą ochronę na swoim sysie.

Dostęp do tych ss mają admini na serwerach czy też obeznani userzy.

pb001351.png

Opublikowano

Przykłady:

pb000210.png

pb000248.png

pb002084.png

Lepiej nie oglądać żadnych XXX haha :D Albo nie pisać pasów nigdzie ;)

Opublikowano

Tut się przyda leci plusik +

Procesor: Intel Pentium Dual Core G840 2,8Ghz 2,8Ghz

Grafika: Nvidia GeForce GTX650 1GB DDR5

RAM: Gigabite 4GB DDR3 1333Mhz

Zasilacz: Chieftec 350W

Net: 10Mb/s

Monitor: Asus 21,5" 1920x1080

• 1 miesiąc temu...
  • 1 miesiąc temu...
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Qwerty, jeśli to czytasz, to wiedz, że jest problem, chodzi o to, czy jak zmienię nazwę broni na +3 to inni gracze będą tą nazwę widzieć? ( chciałbym )

Opublikowano

Qwerty, jeśli to czytasz, to wiedz, że jest problem, chodzi o to, czy jak zmienię nazwę broni na +3 to inni gracze będą tą nazwę widzieć? ( chciałbym )

Inni gracze tego nie będą widzieć czyli tak jak wspomniał surasman,ale zapomniał dodać,że wrazie "W" to widzi to PB także jak ktoś by przeglądał ss z PB to wtedy może ktoś zobaczyć.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...