Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Opyla się ?

LorZ

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Ostatnio moja skrzynka robi się stara na nowsze gry i niestety to mnie frustruje. W końcu przyszedł czas na nową i z zapytaniem do was:

...czy opłaca się taki zestaw za 710 zł.

AMD Phenom II 965 Black Edition x4 3,4.

ASRock 970DE/U3S3.

4 GB ram GoodRam.

do kupie jeszcze zasilacz OCZ marki jakieś 500W za dodatkowe 160zł.

Karte mam taką sobie GeForce Nvidia 210, więc ją póki co zostawię.

Fajny sprzęt będzie ?

Bez-nazwy_nrsrana.png

Opublikowano

Jeśli chcesz robić OC procesora to powinieneś dobre chłodzenie mieć.

Nooo.... na pewno przy Phoneomie II...

Zestaw nawet opłacalny, ale 500W na taki zestaw, to zbyteczny zapas.

650311402782440296730.jpeg

Mój PC:

CPU: I5 2500k I GPU: Sapphire HD7950 Vapor-X I PSU: be quiet! L8 CM 630W I MOBO: MSI Z77A G43 I RAM: Patriot 2x4GB 1600MHz I CASE: Fractal za 400zł NW

Opublikowano

Nooo.... na pewno przy Phoneomie II...

Zestaw nawet opłacalny, ale 500W na taki zestaw, to zbyteczny zapas.

A co byście radzili bym kupił do tego zestawu ?

Dobrze by było jakbyś kupił inną kartę graficzną ;)

Na razie funduszy nie mam ;/

Jeśli chcesz robić OC procesora to powinieneś dobre chłodzenie mieć.

Będę kręcił do 3,8 coś, z chłodzeniem coś wykombinuje.

Bez-nazwy_nrsrana.png

Opublikowano

Za 710 używki ? Zakup zupełnie nieopłacalny. Masz w tej cenie i5 + nowe MSi H61M-P20 (G3) + te 4GB RAM DDR3.

Hahahahaha o lol xDD

Za 7 stówek jak mi znajdziesz i5 + płytę z socketem 1155 to będziesz kozak. Po co się wypowiadasz jak się nie znasz ? Rozumiem, że może chcesz nabić komentarze albo poszpanować bo widziałeś gdzieś w reklamie fajną kartę główną.. ale nie wprowadzaj ludzi w błąd. Sama i5 kosztuje ok. 800 zł, a ty mówisz, że do 710zł kupie i5 + 4 GB ram + Karte MSi która nawet nie ma USB 3.0 i SATA III Bitch please -,-

A tak w ogóle to te podzespoły w zestawie są nowiutkie.

Sądząc po twoim napisie w sygnaturze to nie udzielaj rad cd. komputerów, bo ludzie słuchający się user'a który myśli, że rdzenie się sumują nie trafią na dobry zakup.

Zakup totalnie nieopłacalny. Gdyby cena wynosiła max 400zł to w miarę byłoby zestawik.

Anoizm, no prawdę mówiąc to chyba nie spotkasz procków Phenoma II 955/965w cenie mniejszej niż 300zł, a ty mi piszesz jeszcze, że nie opłacalne. Jakbym kupił osobno w sklepie to bym był 5 dych w plecy, więc raczej opłaca się..

Ponawiam pytanie ale do kogoś bardziej kompetentnego cd. komputerów.:

Jaki zasilacz utrzymał by zestaw w temacie + ewentualnie jakąmś dobrą karte graficzną.

Link do zestawu:

http://allegro.pl/asrock-970de3-u3s3-phenom-ii-x4-965-4gb-sklep-i3247497542.html

Bez-nazwy_nrsrana.png

Opublikowano

To, że się tak wyraże, jak kur..a wiesz lepiej to na co się pytasz ?

I5 3350p nówka kosztuje 650zł + płytka 150zł to masz 800 z nówek, używki tańsze więc bd 700zł. Do tego phenoma dolicz sobie chłodzenie i wyjdzie 800zł.

CPU : Core i5 3470   3.8 Ghz //  GPU : Palit GeForce GTX 960 OC // PSU : Deus G1 500W   //  CASE :  Brutus M23  // MOBO : Z77A-G43  // RAM : 6GB DDR3   //  HDD : Barracuda 500GB     

Monitor : X2377HDS-B1 ( 23 Cal )

24dnacg.png

Opublikowano

Za 7 stówek jak mi znajdziesz i5 + płytę z socketem 1155 to będziesz kozak. Po co się wypowiadasz jak się nie znasz ? Rozumiem, że może chcesz nabić komentarze albo poszpanować bo widziałeś gdzieś w reklamie fajną kartę główną.. ale nie wprowadzaj ludzi w błąd. Sama i5 kosztuje ok. 800 zł, a ty mówisz, że do 710zł kupie i5 + 4 GB ram + Karte MSi która nawet nie ma USB 3.0 i SATA III Bitch please -,-[/size]

A tak w ogóle to te podzespoły w zestawie są nowiutkie.[/size]

Taka tam aj piąteczka za 550zł + do tego mobo na H61 lub jak wolisz USB3/SIII - 180zł/210zł.

Można też celować w i5 750 + mobo + ram + cooler +/- 600-650zł

Anoizm, no prawdę mówiąc to chyba nie spotkasz procków Phenoma II 955/965w cenie mniejszej niż 300zł, a ty mi piszesz jeszcze, że nie opłacalne.

Bo są nieopłacalne? Za 350zł to można już i5 750 szukać, która po o/c ma wydajność SB, a to Phenoma deklasuję.

Srsly po 300+ zł? Ostatnio na labie ktoś za 250zł sprzedawał.

Sądząc po twoim napisie w sygnaturze to nie udzielaj rad cd. komputerów, bo ludzie słuchający się user'a który myśli, że rdzenie się sumują nie trafią na dobry zakup.

Ty udajesz, że nie wiesz, że to jest dla beki czy co?

Opublikowano

Hahahahaha o lol xDD

Za 7 stówek jak mi znajdziesz i5 + płytę z socketem 1155 to będziesz kozak. Po co się wypowiadasz jak się nie znasz ? Rozumiem, że może chcesz nabić komentarze albo poszpanować bo widziałeś gdzieś w reklamie fajną kartę główną.. ale nie wprowadzaj ludzi w błąd. Sama i5 kosztuje ok. 800 zł, a ty mówisz, że do 710zł kupie i5 + 4 GB ram + Karte MSi która nawet nie ma USB 3.0 i SATA III Bitch please -,-

A tak w ogóle to te podzespoły w zestawie są nowiutkie.

Ja sobie życzysz :

http://allegro.pl/procesor-intel-i5-2320-6m-cache-do-3-3-ghz-i3303093788.html

+

http://allegro.pl/plyta-glowna-msi-h61m-p20-g3-od-karen-i3300116679.html

+

jakieś RAMy, najtańsze. Wychodzi trochę drożej, ale też wydajność wyraźnie wyższa. Dopłata do USB3.0 i SATA III to zaledwie 30zł. Z tym, że MOBO masz nowe ;]

Poza tym 800zł to kosztuje nowy 2500k ;).

Tak jak Anoizm napisał wyżej - sygnatura pokazuje tylko zły kierunek, jeśli chodzi o nowe procesory AMD, nic więcej.

Jaki zasilacz utrzymał by zestaw w temacie + ewentualnie jakąmś dobrą karte graficzną.

Do i5 pchaj co chcesz do 1600-700zł. Powinno Ci wystarczyć 7950 lub tańsze 7850.

Zasilacz ? Deus G1 500w spokojnie poradzi sobie z zasileniem takiego zestawu.

Opublikowano

Nie kupuj z allegro...

Kup 8gb ram'u

A czemu nie ? Słyszałeś kiedyś o awaryjnych procesorach ? Są takie przypadki, ale 1 na milion. Dodatkowo jest gwarancja rozruchowa, więc nawet, gdyby był niesprawny, to można zwrócić.

8GB RAM ? Jak się zmieści w budżecie...

Opublikowano

Więc według was lepiej uzbierać jeszcze dwie stówki i kupić: i5 2320/2400 + płytę główną z socketem 1155 + Deus G1 niż teraz od razu kupować zestaw wymieniony w temacie ?

@Off

Sorry ale mnie poniosło. Zwracam honor SweetJesus i Anoizm ;]

Bez-nazwy_nrsrana.png

Opublikowano

Więc według was lepiej uzbierać jeszcze dwie stówki i kupić: i5 2320/2400 + płytę główną z socketem 1155 + Deus G1 niż teraz od razu kupować zestaw wymieniony w temacie ?

@Off

Sorry ale mnie poniosło. Zwracam honor SweetJesus i Anoizm ;]

Weź pod uwagę, że tego Phenoma trzeba chłodzić, bo na BOX nie wytrzymasz hałasu. Więc licz dodatkowe 100zł na Fera Pro. Bez O/C to kiepski kawałek krzemu :F

No i wychodzi na to, że jest taniej, niż ten Twój zestaw :D

Opublikowano

Allegro jest zakłamane w sprawie komputerów (idą tam w liczby )

Polecam procesor AMD:http://www.morele.net/procesor-amd-x8-fx-8320-3-5ghz-box-fd8320frhkbox-529048/

oszczędzisz

Daruj sobie tego FX'a, bo znowu trzeba kupić droższe MOBO i chłodzenie, a na dodatek w grach wychodzi gorzej niż i5 (w niektórych przypadkach po O/C ma przewagę, ale i5 też można podbić :))

Opublikowano

Do buldozerów mam złe zdanie, bo według mnie nie wykorzystują całego potencjału mocy, a co do mojej pracy na komputerze to chyba nigdzie nie wykorzystam 8 rdzeni.

Allegro jest zakłamane w sprawie komputerów (idą tam w liczby )
Polecam procesor AMD:http://www.morele.net/procesor-amd-x8-fx-8320-3-5ghz-box-fd8320frhkbox-529048/

oszczędzisz

Czytałem artykuł o gotowcach z allegro i się zgodzę, lecz podzespoły to chyba porządne można wyłapać. Nawet jeśli nie jest się pewnym to w opini o sprzedającym można sprawdzić jak to jest, z jego reputacją.

Bez-nazwy_nrsrana.png

Opublikowano

Dzisiejsze gry wychodzą na 4 rdzenie a gry typu Far Cry jadą na więcej niż 4 (im więcej rdzeni bedziesz miał to lepiej w przyszłości wyjdziesz )

Opublikowano

Dzisiejsze gry wychodzą na 4 rdzenie a gry typu Far Cry jadą na więcej niż 4 (im więcej rdzeni bedziesz miał to lepiej w przyszłości wyjdziesz )

Po pierwsze ten FX nie ma tak naprawdę 8 rdzeni.

Po drugie, jak gry zaczną wspierać wielordzeniowość (4+), to pojawią się już lepsze procesory.

Po trzecie w takim FC3 nadal lepszy jest i5 mimo 4 wątków.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...