Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Dźwięk ze skype na słuchawkach a z gry na głośnikach

Gość kamil40013

Rekomendowane odpowiedzi

Gość kamil40013
Opublikowano

Problem wygląda następująco. Podczas grania dźwięk mam na słuchawkach, natomiast gdy połączę się z kimś na skype to automatycznie dźwięk z gry idzie na głośniki a skype jest na słuchawkach. Jest to bardzo niewygodne. Na skype mam ustawione: Słuchawki (komunikacja w czasie rzeczywistym). Mam jeszcze do wyboru: Głośniki / Słuchawki (IDT High Definition Audio CODEC). Gdy ją wybiorę i dam test dźwięku, to dźwięk jest na słuchawkach (jeszcze międzyczasie szybko sprawdziłem dźwięki z gry i też były na słuchawkach). Nie wiem czemu, ale gdy rozpocznę rozmowę na skype to nagle skype jest na głośnikach razem z dźwiękami z gry. A na teście było ok.

Windows 8 64-bit

Laptop: DELL Precision M4500

W starym laptopie nie ma problemu. Wkładam słuchawki i jest ok. Bez żadnej konfiguracji itd.

Gość kamil40013
Opublikowano

Odłacz głosniki od komputera .Zostaw tylko słuchawki .

Czytaj ze zrozumieniem. Pisałem, że posiadam laptopa. Mam odłączyć głośniki w laptopie ?

Jak wyłączyłem głośniki to dźwięk nie jest przeprowadzany na słuchawki. Dalej zostaje na głośnikach tylko, że go nie słychać bo głośniki są wyłączone.

Gość kamil40013
Opublikowano

W skype w ustawieniach audio coś poszukaj.

Tam nie ma nic do ustawiania. Jest tylko do wyboru urządzenie odtwarzające i urządzenie nagrywające. To co mam tam do wyboru opisałem w pierwszym poście.

Odinstalowałem sterownik karty dźwiękowej całkowicie. Uruchomiłem ponownie komputer.

System zainstalował swój sterownik do karty, i jest ok. Jak mam

podłączone słuchawki to mam dźwięki tylko na nich. Jedyne co straciłem

to "Panel sterownia IDT" ale w nim były tylko dwie opcje.

Temat do zamknięcia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...