Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

mc.MineGrawd.pl -- Network [Czyli wiele serwerów][Kilka serwerów dedykowanych, w tym np. 64 GB RAM][24/7][No-Premium]

ThePiranessi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1364478361-U369501.png mc.MineGrawd.pl 1364478375-U369501.png

Adres IP: mc.minegrawd.pl

Typ serwera: Network - Z głównego serwera wchodzisz na taki, który Ci się spodoba
Dostępne: Frakcje+SurvivalGames+Survival+EXP-ze-stone, SkyBlock+Nether+EXP-ze-stone, Guns[bronie]+TexturePack,

HM[(HardMode)+Królestwa], PvP[Klasyczne, zwykłe bronie]+Frakcje[bez claim]

----

Po wejściu na serwer wejdź w teleport, aby wybrać serwer

----

Żeby sprawdzić ranking pvp napisz /pvpstats 15 [po wejściu na dany serwer]

Adres do strony, oraz TeamSpeaka3 znajduje się w informacjach każdego serwera.

Ilość slotów: 800

Wersja serwera: 1.5.2

Premium: dialog_cancel.png

Potwory: yes.png

Zwierzęta: yes.png

Nether: yes.png

PVP: yes.png

WL: dialog_cancel.png

1364478361-U369501.pngDodatkowe informacje 1364478375-U369501.png

Jak wejdziesz na serwer, musisz wybrać teleport, jest ich obecnie 6, każdy to inny serwer, masz podpisany, który do którego.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------
-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Na serwerze frakcje dostajesz darmowe rzeczy na start, narzędzia itp. można je brać raz na 24h [komenda /kit gracz].
Na spawn jest enchant table, crafting, kowadła itd, obok spawna jest mała expiarka, oraz darmowe jedzenie pod kurczakiem.
Jest także parkour, oraz miejsce na grief [Dół, w którym na evencie są surowce]
Drop ze stone

Diaxy: 0.5
Żelazo 1
Złoto 0.8
Węgiel 2
Redstone 1

EXP 35%

Na serwerze SkyBlock robisz wysepki.
Wszystkie komendy do SkyBlocka masz pod komendą /is [Jest także opisane na /warp info]
Drop z cobblestone

Diaxy: 0.5
Żelazo 1
Złoto 0.8
Węgiel 2
Redstone 1

EXP 35%

Na serwerze Bronie[Guns] dostajesz na starcie diaxowe eq [trzeba je wziąć z tabliczki], + darmowe bronie:
AK47
M4A1
Sten
Deagle
Famas
Inne możesz sobie kupić w SmSShoPie.

Na serwerze HM, jest absolutnie wyższy lvl trudnośći, są także królestwa [80x80 - maksymalnie rozwinięte królestwo]
W skrócie HardSurvival

Na serwerze PvP, walczysz z ludźmi, najpierw bierzesz eq ze skrzynek [ile chcesz za darmo], inne np diaxowe, możesz kupić w shopie na spawnie za $[waluta na serwerze], otrzymujesz 30$ od zabicia, oraz 5 expa, za tego expa, ulepszasz eq, enchant znajduje się na spawn, inne eq możesz znaleźć na mapie w ukrytych skrzynach, respią się one minimum od 6 godzin, do nawet 3-7 dni, w zależności od zwartego eq i innych przedmiotów w sobie

Niedługo coś nowego

Maszyna, na której stoją serwery :
Procesor - Intel Xeon E5-1650 [6 rdzeni, 12 wątków, 3,2 GHz, + turbo 3,8 GHz]
RAM - 64 GB DDR3 ECC
Dyski - 2x 120GB SSD
Przepustowość - 1Gbps

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kilka zdjęć z serwera:

0) Wybór serwera

lb.png

2) TabList'a

lb+gracze.png

1) Frakcje+SurvivalGames+Survival

- Spawn

svspawn.png- Enchant za $ -- waluta na serwerze

svenchant3.png

- Informacje + jail serwera [/warp info]

svinfo.png

- Parkour

svparkour.png

- Kupowanie za $svbuy.png- Sprzedawanie za $

svsell.png

- Skrzynia dla potrzebujących, można tam czasem znaleźć eq pozostawione przez innych graczy

svzul.png- ChestEvent [skrzynia w której admin zostawia itemy, kto pierwszy złapie, ten wygrywa]

sveventskrzynia.png

2) SkyBlock

- Spawn

skyblockspawn.png

- Expiarka [dla graczy]

skyblockexpiarka.png- Zwierzątka [wszystko obok spawn]

skyblockzoo.png

- Kopalnia -- tzw. koblarka

skyblockkopalnia.png- Strefa VIP/SVIP [/warp sms] + Sklep -- jeden się troszkę rozmazał

skyblockinne1.png

- Wejście na parkour

skyblockparkour2.png

- Parkour

skyblockparkour.png

- Wejście do sklepu

skyblocksklep.png- Wnętrze sklepu [1] -- Tam gdzie sprzedajesz

skyblocksklepsell1.png

- Wnętrze sklepu [1] -- Tam gdzie kupujesz

skyblocksklep1.png

- Wnętrze sklepu [2]

skyblocksklep2.png

- Wnętrze sklepu [3]

skyblocksklep3.png

- Wnętrze sklepu [4]

skyblocksklep4.png

- Wnętrze sklepu [5]

skyblocksklep5.png

- Wnętrze sklepu [6]

skyblocksklep6.png

- Wnętrze sklepu [7]

skyblocksklep7.png

- ArenaPvP -- zarabiasz $ za zabijanie [1]

skyblockarena1.png

3) Guns [bronie] -- Przy wejściu na serwer sciągnij texturepack [powienien się sam automatycznie ściągnąć]

~~Wygląd broni~~

- AK47

gunsak47.png

- AWP

gunsawp.png- Bazooka

gunsbazooka.png- Benellim3

gunsbenellim3.png- Famas

gunsfamas.png- M4A1

gunsm4a1.png- SG-552

gunssg-552.png

- Sten

gunssg-552.png

- Bomba - nalot

gunsbombanalot.png- Bomba - granat

gunsbombagranat.png

- Bomba - epopcorn

gunsbombaepopcorn.png

- Flashbang ++ jego działanie

gunsflashbang.png

- Sweetfocia z serwera Guns

gunssweetfocia.png

4) HardMode

- Spawn

hmspawn.png

- Itemy na gildię

hm1.png- Krajobraz -- inny teren niż zwykle

hm2.png- Informacje

hminfo.png

5) PvP

- Spawn

pvpspawn.png- Strefa SMS -- VIP/SVIP -- inne rzeczy /warp sms

pvpsms.png

- Eq na start

pvpsetx.png- Wycinek z mapy [1]

pvp1.png- Wycinek z mapy [2]

pvp2.png- Wycinek z mapy 3

pvp3.png- Wycinek z mapy [4]

pvp4.png

Liczę na to, że prezentacja serwerów się spodobała, pamiętajcie, że jest to serwer jedyny w swoim rodzaju, kilka serwerów, z mozliwością wybrania z jednego, kilka porzadnych serwerów.

minegrawd.pl -- mini gry -- i wiele innych

Opublikowano

Serwer naprawdę godny uwagi ;) Profesjonalna administracja miła atmosfera,Polecam! ;)

Opublikowano

Co do banów na hardcore,A co gdy ktoś ma zmienne ip? ;)

Co do serwera, Kiedyś to był naprawdę dobry serwer. ;) Teraz odkąd istnieje ten cały "Network" Serwer robi się kiepski... Tak samo jak z poziomem graczy, Nie wiem czemu ale kiedyś na serwerze nie bylo takich noobów... Mimo iż dziennie było 300/300 Graczy. Teraz przez te wszystkie zmiany serwer po prostu przykro mówiąc robi się kiepski...

Opublikowano

Co do banów na hardcore,A co gdy ktoś ma zmienne ip? ;)

Co do serwera, Kiedyś to był naprawdę dobry serwer. ;) Teraz odkąd istnieje ten cały "Network" Serwer robi się kiepski... Tak samo jak z poziomem graczy, Nie wiem czemu ale kiedyś na serwerze nie bylo takich noobów... Mimo iż dziennie było 300/300 Graczy. Teraz przez te wszystkie zmiany serwer po prostu przykro mówiąc robi się kiepski...

To jest przyszłość kolego.. serwer przez to sporo zyskuje, np maszyna 64 GB RAM, z xeonem e5 1650, starczy na 800 graczy, jeżeli bedzie rozładowane na kilka serwerów, kosztuje 740 zl mc~~, za tą cenę nie kupię serwerów pod 5 serwerów :/, chcesz możesz pomóc to ulepszyć.

Opublikowano

Moim zdaniem najlepiej było gdy był sam survival+Frakcje, Grało i tak tyle samo osób co teraz :P Maszyna 64GB? + Xeon? Defuq. Ile takie cudo kosztuje :D

Opublikowano

740 zł/mc -- mamy także inne dedyki, ale już nie pod same serwery ;d

Zaletą networku jest brak authme na pojedynczych serwerach, co zapewnia brak lagów.

Authme znacznie zwiększa "timingi"

Opublikowano

Beka w chuj. Grałem na serwerze Survival+Frakcje z kumplami, mieliśmy już co nieco, a dostałem bana na uwaga - serwer Lobby, nawet nie na ten z frakcjami, tylko na żaden serwer nie mogę wbić. Powód : Admin ma zawsze racje. Nawet powodu porządnego nie możesz dać, tylko admin ma zawsze racje?

Dodatkowo miałem tam serwer Hardcore. Pan Piranessi nawet nie chciał mi dać własnego IP do reklamy serwera, bo grało 5 osób. Jak miałem ten serwer zareklamować mając tylko główne IP, a 90% nie rozumiało, że musi klikać w jakieś jebane tabliczki, czy wchodzić w portale. Dodatkowo zagroził wyrzuceniem z jego pseudo serwerowni. Dlaczego? Otóż chciałem założyć drugi serwer, który nie należałby już do jego serwerowni, nic w tym złego nie jest, ponieważ mam wystarczająco dużo czasu, aby prowadzić nawet 10 serwerów, ale Pan Piranessi nie wiem, czy bał się konkurencji, czy po prostu jest dziwny, ale zagroził nam wyrzuceniem z serwerowni. Żeby nie było mam nawet screeny. ;)

Co dalej? Wbił ostatnio na mój serwer i zaczął straszyć, że wysadzi tą maszynę w powietrze, czy tego typu teksty, również mam tego SS-y. Do tej pory nic takiego się nie stało, a pamiętaj, że groźby są karalne a w internecie nie jesteś anonimowy. :)

To tyle. Ogólnie serwery złe nie są, fajny pomysł z tym Networkiem, ale co z tego jeżeli właściciel pomimo, że ma 17 lat (przynajmniej tak twierdzi) zachowuje się jak rozkapryszony gimbus, któremu nie wychodzi w życiu, więc stara się kantować w minkrafcie. Słyszałem wiele opinii o tym, że jest oszustem i kradnie serwery, po dołączeniu do jego serwerowni.

Pozdrawiam,

Radek.

Opublikowano

Dostałeś bana, za reklamę, groźby itd, nie wziąłem cb dlatego, że nic nie ogarniasz bezmózgu, next -> nie ma bezpośredniego IP do serwera, ponieważ możnaby było się włamywać next -> jesteś jeszcze na mnie zły, że cb nie wziąłem? -- Nic nie ogarniasz !

Next, jak kradnę kretynie serwery, jak jeżeli coś już biorę, to jest na moim dedyku?

Puszczaj ploty, będziesz mądrzejszy.. Boli Ciebie to, że Ci nie wychodzi tak ?

Beka w chuj. Grałem na serwerze Survival+Frakcje z kumplami, mieliśmy już co nieco, a dostałem bana na uwaga - serwer Lobby, nawet nie na ten z frakcjami, tylko na żaden serwer nie mogę wbić. Powód : Admin ma zawsze racje. Nawet powodu porządnego nie możesz dać, tylko admin ma zawsze racje?

Dodatkowo miałem tam serwer Hardcore. Pan Piranessi nawet nie chciał mi dać własnego IP do reklamy serwera, bo grało 5 osób. Jak miałem ten serwer zareklamować mając tylko główne IP, a 90% nie rozumiało, że musi klikać w jakieś jebane tabliczki, czy wchodzić w portale. Dodatkowo zagroził wyrzuceniem z jego pseudo serwerowni. Dlaczego? Otóż chciałem założyć drugi serwer, który nie należałby już do jego serwerowni, nic w tym złego nie jest, ponieważ mam wystarczająco dużo czasu, aby prowadzić nawet 10 serwerów, ale Pan Piranessi nie wiem, czy bał się konkurencji, czy po prostu jest dziwny, ale zagroził nam wyrzuceniem z serwerowni. Żeby nie było mam nawet screeny. ;)

Co dalej? Wbił ostatnio na mój serwer i zaczął straszyć, że wysadzi tą maszynę w powietrze, czy tego typu teksty, również mam tego SS-y. Do tej pory nic takiego się nie stało, a pamiętaj, że groźby są karalne a w internecie nie jesteś anonimowy. :)

To tyle. Ogólnie serwery złe nie są, fajny pomysł z tym Networkiem, ale co z tego jeżeli właściciel pomimo, że ma 17 lat (przynajmniej tak twierdzi) zachowuje się jak rozkapryszony gimbus, któremu nie wychodzi w życiu, więc stara się kantować w minkrafcie. Słyszałem wiele opinii o tym, że jest oszustem i kradnie serwery, po dołączeniu do jego serwerowni.

Pozdrawiam,

Radek.

Opublikowano

Mam pytanie, Ile jeszcze serwer będzie ciągnął na 1.5? Kiedy planujecie zmianę na 1.6? Od razu po wyjściu bukkit'a czy czekacie?

Opublikowano

Sądzę, że coś koło tygodnia/2, tak żeby pliki się ustabilizowały, nie wiem jeszcze co z eq graczy ;d, ale nowa mapa będzie ;d Na: Frakcjach, guns, pvp Hardmode/Skyblock -- raczej nie będzie tam trzeba zmieniać.

Opublikowano

W piątek będzie nowa edycja serwera Frakcje+Survival+SurvivalGames, PvP+Klany, SkyBlock // Oraz zostaną dodane nowości do serwera HardMode//Guns

Opublikowano

Zakaz umieszczania linku do forum w publikacji serwera.

|| exLider Minecraft || exMPC Media Lider || exModerator Single Player || exModerator Lineage2 || exModerator 4Story || exModerator Tibia || VIP ||

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...