Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Recovery

Victoremque

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka chciałem zrobić recovery laptopa TOSHIBA , jest jakiś sposób aby zachować dane na jeym dysku ?? Żeby go nie formatowało ? Zawsze jak robiłem formata to dysk po recovery był goły..

Opublikowano

Zrób osobną partycje, tyle ile gb potrzebujesz, potem zrob formata tych partycji ktorych nie potrzebujesz (przy instalacji windowsa), gdy juz all zrobisz to potem zrzucasz pliki z tej malutkiej partycji ktora zachowala pliki i ja usuwasz. robilem tak samo

Opublikowano

Nie wiem czy masz Toshibe ,ale u mnie jest tak że jak mam np 3 partycje to robi mi z nich dwie sformatowane, w ogóle dziwne to recovery jakieś nawet sobie nie można ustawić jakie się chce mieć partycje wkładam płyte i od razu się instaluje , jakby się dało tak jak mówisz to mi potzrebne 280 GB jakbym skasował tą partycje to przepadłoby mi miejsce , no mógłbym zostawić w sumie.

@EDIT : Chyba że jak wybiorę opcje naprawiania z recovery to są takie opcje , kurde nie chce ryzykować bo mam ważne dane a formata muszę zrobić bo na windows 8 cały czas mi jakieś błędy wyskakują, albo gierki nie są kompatybilne.

Opublikowano

Masz juz odpowiedz- instaluj z płyty i przy instalacji formatujesz dysk, który chcesz..

Przy Recovery nie wybiera się nic.Tylko zmienia się płyty jest ich 4...

Usuwają się wszystkie dyski i po zakończeniu instalacji automatycznie instalują się sterowniki , wszystkie programy itp

Po tym wszystkim Laptop jest jak nowy ze sklepu

Opublikowano

A ja mu pisze, zeby nie przez recovery, tylko z płyty formatował. Pobrał sobie z internetu i wpisał swój klucz.

Chcesz mieć darmową uługe montażu/wysyłkę na morele.net albo techplanet.pl? Wejdź tu!

Opublikowano

A ja mu pisze, zeby nie przez recovery, tylko z płyty formatował. Pobrał sobie z internetu i wpisał swój klucz.

Tak już robiłem, to jest bez sensu bo połowa rzeczy nie działa takich jak klawisze funkcyjne, usb 3.0 i wszystkie sterowniki trzeba ręcznie instalować a najpierw szukać.

Opublikowano

Jak od nowa to tylko formata, jebać recovery.

to laptop także tylko recovery, bo nie dostał płytki z windowsem.

394591421101183179764.jpeg
Admin Cienia
Opublikowano

to laptop także tylko recovery, bo nie dostał płytki z windowsem.

W dzisiejszych czasach każdy ma przynajmniej jedną kopię systemu :) A jeśli nie to dupa albo pójście drogą zua której tutaj się nie popiera.

Astra G 2.0 Turbo 247KM 351NM

Opublikowano

W dzisiejszych czasach każdy ma przynajmniej jedną kopię systemu :) A jeśli nie to dupa albo pójście drogą zua której tutaj się nie popiera.

Taka właśnie kopia znajduje się na dysku recovery :) Tylko z tymi głupimi aplikacjami preinstalowanymi przez producenta..

394591421101183179764.jpeg
Opublikowano

Gdy ma się tylko jeden dysk twardy 2,5/3,5 to warto zrobić sobie 2+ partycje i najważniejsze dane trzymać na tej drugiej. Wtedy w takich przypadkach nie narażasz się na utratę danych które są dla Ciebie ważne. Dodatkowo polecam (jeżeli masz pieniądze) zakupić sobie dysk ssd - jest to dysk przenośny, coś w stylu pendrive'a na którym bez problemu idzie zainstalować sobie system windows i z niego go odpalać. Sam start systemu jest szybszy i ogólnie jest on bardziej stabilny. Minusem takiego gadżetu jest niestety cena : )

Opublikowano

Gdy ma się tylko jeden dysk twardy 2,5/3,5 to warto zrobić sobie 2+ partycje i najważniejsze dane trzymać na tej drugiej. Wtedy w takich przypadkach nie narażasz się na utratę danych które są dla Ciebie ważne. Dodatkowo polecam (jeżeli masz pieniądze) zakupić sobie dysk ssd - jest to dysk przenośny, coś w stylu pendrive'a na którym bez problemu idzie zainstalować sobie system windows i z niego go odpalać. Sam start systemu jest szybszy i ogólnie jest on bardziej stabilny. Minusem takiego gadżetu jest niestety cena : )

Cena i żywotność :P

Ok, skoro się nie da proszę o zamknięcie tematu... czas zakupić dysk przenośny.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...