Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Makro w myszce

kar08

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, niedługo zamierzam kupić myszkę do gier.

Słyszałem że w a4techu można robić makra na no-recoil itp.

Chciałbym wiedzieć czy w Logitech G400 też tak można, gdyż nigdzie nie mogę znaleźć nic na ten temat.?

Zapewne zaraz napiszecie coś w stylu "Naucz się grać normalnie a nie czitujesz!!11", ale w końcu jest to forum cheaterskie. ;)

Pozdrawiam

Opublikowano

Tak po pierwsze, to nie jest cheat ;] nie ingeruje on w pliki gry, makro no recoil jedynie... jakby... odtwarza twoje ruchy myszką w taki sposób, aby odrzucona broń po wystrzale strzelała w to samo miejsce.

Jeżeli masz tą myszkę to najłatwiej byłoby ściągnąć macro i wgrać ;] Jeśli nie masz, to odpowiem. Macro powinno działać, ale mogą występować pewne problemy. Najczęściej macro jest robione właśnie pod A4Tech'a więc jak masz możliwość, to najlepiej wybrać tą myszkę.

Jednak jeżeli masz logitech'a, lub uparłeś się na niego ;], to najlepszą opcją wtedy jest szukanie makr pisanych typowo pod daną myszkę, ew. grupę myszek, lecz wcześniej sprawdź czy poprawnie działa.

@ Przy okazji, jedno pytanie. Co cię skłoniło, aby zacząć używać no-recoila? (przepraszam, ale to tak z ciekawości)

Opublikowano

Po prostu często widzę ludzi używających no-recoila i uważam że szanse nie są wtedy równe. Zresztą nie chodzi tylko o no-recoil

Co do myszki - A4Tech optyczna z dobrym sensorem AVAGO teraz się prawie w ogóle nie da znaleźć (o ile jest to możliwe), a Logitech g400 podobno ma lepszy sensor i jest wygodniejszy. Nie kupuję myszki tylko po to żeby mieć makro na no-recoil, pytam po prostu z ciekawości czy też by się dało. Da się czy nie, i tak jestem w 90% pewny że kupuję logitecha, chyba że znajdzie się jeszcze gdzies a4tech x7 avago i wyłapię okazję ;]

Opublikowano

Tak wiem że te myszki MIAŁY takie sensory i chciałem kupic x748k ale sensory zostały wymienione na badziewne nieprecyzyjne V-Tracki i teraz nigdzie sie nie da dostać z AVAGO. Szukałem na allegro, morele itp. i wszędzie jest z V-Trackiem. Dlatego alternatywą dla mnie jest Logitech g400 który ma pewny sensor i wiem że nie kupie jakiegoś badziewu. ;)

• 1 rok później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...