Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Wieczna pętla i input

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Z nudów przerobiłem kilka tutków i postanowiłem napisać swojego bota. Mam jednak dwa podstawowe pytania

Czy jeżeli utworze w GUI element input ( ten do którego można wpisać jakąś wartość ) to czy zmienna $inputx będzie zawierała te informacje które tam wpisałem? np w zastosowaniu

Sleep($inputx * 1000) to wtedy opóźnienie będzie to co wpisałem * 1k? ( nie mogę teraz tego sprawdzić, nie mogę na tym komputerze nic pobrać a nie mam autoit =,= )

Pyt 2.

Jest jakiś sposób, technika na to, że gdy uruchomię button "Atakuj" to wtedy włączy się funkcja która ma non-stop attackować ( to wiem ) lecz gdy teraz chcę zmienić funkcje np "Zamknij bota" wtedy nie działa. Muszę zamykać script z traya bo funkcja jest zapętlona pętlą while, czy jest jakiś sposób ( jak już pisałem ) na to, że gdy w momencie trwania funkcji wcisnę inny przycisk, to funkcja się zakończy i otworzy się nowa?

Z góry dziękuje ze odpowiedzi :)

Bot do gry NosTale:

[bOT] NosBota 1.3v

Opublikowano

1.

If Not IsNumber(GUICtrlRead($inputx)) Then
   Sleep(1000)
Else
   Sleep(GUICtrlRead($inputx)*1000)
EndIf

2.

Do
   ;Instrukcja...
Until GUIGetMsg() = -3 ;Or GUIGetMsg() = $Button
Opublikowano

Co do pierwszego, mi nadal nie działa, chyba że to wina jakiegoś czeskiego SciTe ^,^ programu nawet nie da się zamknąć krzyżykiem, co do drugiego, nie dało by się użyć tego w funkcji tak? Sleep(nazwa zmiennej inputa) bo ten twój kod nie wiem gdzie wkleić żeby program sprawdzał to cały czas ( czy coś tam jest wpisane )

Bot do gry NosTale:

[bOT] NosBota 1.3v

Opublikowano

Pierwsze pytanie - nie. Zmienna $input to uchwyt do tego inputa. Żeby otrzymać to, co jest wpisane w niego używasz funkcji GUICtrlRead

Drugie; robisz np. takie coś:

HotKeySet ("{F3}", "petla")

Global $dzialaj = False

Func petla()
	$dzialaj = Not $dzialaj
EndFunc

While 1
	If $dzialaj Then
		ToolTip("Lololol")
	EndIf
WEnd
Po kliknięciu F3 zaczyna się dziać to co jest w Ifie. Możesz dodać takie coś do programu, i w pętli głównej programu dać takiego ifa. Kiedy jeszcze raz klikniesz F3 to if przestanie działać ($dzialaj będzie się równać false), Not służy do inwersji.
846331404756772371599.jpeg
Opublikowano
Global $dzialaj = False
#include <ButtonConstants.au3>
#include <GUIConstantsEx.au3>
#include <WindowsConstants.au3>
#Region ### START Koda GUI section ### Form=
$Form1 = GUICreate("Form1", 117, 53, 192, 124)
$Button1 = GUICtrlCreateButton("Button1", 16, 8, 89, 33)
GUISetState(@SW_SHOW)
#EndRegion ### END Koda GUI section ###

While 1
    $nMsg = GUIGetMsg()
    Switch $nMsg
        Case $GUI_EVENT_CLOSE
            Exit
        Case $Button1
            pentla()

EndSwitch
WEnd

func pentla()
    $dzialaj = Not $dzialaj
EndFunc

While 1
    If $dzialaj Then
        Send("Q")
        Sleep(1500)
    EndIf
WEnd

Ten kod w zastosowaniu do przycisku mi nie działa, a tak btw. to ten kod jest chyba do wykonywania jednej funkcji, bo tak to do pięciu funkcji musiałbym utworzyć pięć zmiennych i pięc if'ów ;c

Bot do gry NosTale:

[bOT] NosBota 1.3v

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...