Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Zagralibyście na serwerze "Gothic"?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

.

Cyść

Zamierzam wykonać projekt serwera, którego jeszcze(chyba) nie było na całym świecie tak dopracowanego. Nie, nie będzie to kolejny syf, który padnie po kilku dniach, lub w ogóle nie powstanie. Na takowym serwerze były by autorskie pluginy, autorska mapa, która by zajmowała obszar większy niż 8000 kratek. Byłby autorski launcher, który automatycznie z naszej strony po kliknięciu przycisku pobierałby najnowsze zmiany i wgrywał do minecraft.jar. W planach były by:

• Autorskie modyfikacje
  • Autorski Texturepack,
  • System Questów, wioski, postacie, NPC, drogi, zamki
  • Do zapewnienia bezpieczeństwa, autorski antycheat, oraz system PVP(nie mogę 'wyjawić' w jaki sposób byśmy go wykonali, iż byłoby cetylion takich serwerów)
  • Strażnicy, robotnicy, podzielone role, których było by więcej niż 60
  • Komfortowa gra, potężna maszyna prywatna(składana, stale powiększam RAM i podkręcam/dokupuje procesor)
  • Administracja +18

Jeżeli mielibyście chęć, pogrania na takim serwerze, napiszcie w komentarzach. Możecie również Nas wesprzeć, wymieniając Wasze pomysły!

Parametry maszyny:(Prywatna! Nie można jej kupić, więc nie zawracajcie dupy!)

Processor:INTEL CORE i7-3770 8x 4,2GHz (Małe info: Tych procesorów w maszynie znajduję się 4)

Memory: 128GB DDR3

Hard Drive:2TB SATA(2000GB)

Transfer:UNLIMITED

PS: Te parametry są skopiowane z 'loga' maszyny, więc nie mówić, że coś zmieniałem czy sfałszowałem.

svh03y.jpg

Opublikowano

Osobiscie nie grywam na Modach wiec niezagrałbym ...

2oj6rbvptyvi.png

W razie pytan pisz smialo GG: 36558269

Proszę o zdjęcie paru % bardzo się staram ; ) ||| Jesli Ci pomoglem daj Like -->>-->>

Opublikowano

@up

hmm. Potrzebujemy jedynie 1 programisty w c++ i pascalu, iż ze wszystkim byśmy sobie nie poradzili.

svh03y.jpg

Opublikowano

@up

hmm. Potrzebujemy jedynie 1 programisty w c++ i pascalu, iż ze wszystkim byśmy sobie nie poradzili.

c++ i pascalu ? A po co wam ? Nie wiem czy wiecie, ale minecraft, serwer do minecraft, większość launcherów do minecrafti pluginy do minecraft pisze się w javie :D

Opublikowano

@Joda

Dopiero zaczynamy prace, zanim się wyrobimy, trochę to minie. 4-5 mies? :c

@Piotrek

Nie mam zamiaru robić żadnego nudziarstwa - chcemy zrobić bardzo mocny, zmodyfikowany serwer. Po co nam te języki, to tajemnica.

Thx all za odpowiedzi! Czekam na propozycje ;)

svh03y.jpg

Opublikowano

Też nie gram na modach, jak większość graczy.

Pomysł dobry, lecz wątpie czy bedziesz miał graczy :)

oczywiście dla tego serwera zrobie wyjątek i zagram, bo lubię Gothic, jak serwer będzie gotowy wyślij na pw jakiś download czy coś :D

1390144171-U592769.png

Opublikowano

Spoko pomysł bardzo mi się podoba jak będzie musze zagrać !

Opublikowano

Super pomysł. A mapa miałaby być odwzorowana z jakiej części gothica?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...