Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Słaby net...

JONNY1999

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ak pobieram pliki (przede wszystkim na chomikuj, ale nie tylko), to prędkość pobierania wynosi 100kb/s.
Pomiar prędkość ze strony speedtest:
post-864340-0-00840900-1370440942.png
Można obliczyć ze 7.88Mbps=8069.12Kbps:8=1008,64kb/s
Chciałbym choć trochę przybliżyć się do tej liczby.
Mam neostrade 10mb. Mam sie kłÓcic o te 2mb?

;):)

Opublikowano

Ale o co ci chodzi? O slaby download? Czy o to, że w umowie masz 10mb/s a tutaj tylko 7?

"My World is in your Head..."

Pierwszy Polski blog o grze Vampyr:
http://www.czasnawampyr.pl/category/news/

Opublikowano

W umowie pewnie masz do 10, więc nic nie zrobisz.

CPU : Core i5 3470   3.8 Ghz //  GPU : Palit GeForce GTX 960 OC // PSU : Deus G1 500W   //  CASE :  Brutus M23  // MOBO : Z77A-G43  // RAM : 6GB DDR3   //  HDD : Barracuda 500GB     

Monitor : X2377HDS-B1 ( 23 Cal )

24dnacg.png

Opublikowano

To ściągaj z serwisów bez limitów? Serwisy typu chomikuj zazwyczaj mają odgórny limit prędkości download'u. Wkręć się na jakiegoś prywatnego torrent'a i ciesz się praktycznie zawsze maksymalną prędkością pobierania dla twojej usługi.

Opublikowano

Jak się podpisuje umowe na 10 mb internet Oni mówia wyraźnie że To jest Internet do 10 mb Jęsli taka prędkość bd mozliwa u Ciebie to owszem bedziesz mial 10 mb.. a heśli nie to łacze bedzie szukało stabilnego połaczenia... WIem bo sam mam Internet neo 10 mb... i pierw mialem 4 i tak co jakiś czas podnosiłą się aż teraz mam 8-9-10..

Tobie pewnie chodzi o to że pobierasz gry to pobierasz z predkoscią 100 kb/s tak?

Zauważ ze pobierająć z hostingu moze jest ograniczenie ze tylko do 100 kb/s srawdz na innych grach/programach... czy masz tak sobie Pobieranie.... Twoje obliczenia sa złę ;)

ja przy sciąganiu jak mialem 5 mb szło mi do 500-550kb/s teraz praktycznie ciągle mam 10 mb to mi idzie 1000++kb/s ;)

Popsrawdziaj na innych programach czy grach z innego hostingu itp itd ;)

xxx

Opublikowano

Program utorrent i serwisy, które udostępniają pobieranie przez niego. Nie wiem czy tu mogę podać link, ale jak pobierzesz program to masz serwisy typu TnTTorrent i zazwyczaj leci z pełną szybkością łącza. Tylko zwracaj uwagę na ilość seedów im więcej tym lepiej.

CPU : Core i5 3470   3.8 Ghz //  GPU : Palit GeForce GTX 960 OC // PSU : Deus G1 500W   //  CASE :  Brutus M23  // MOBO : Z77A-G43  // RAM : 6GB DDR3   //  HDD : Barracuda 500GB     

24dnacg.png

Opublikowano

Program utorrent i serwisy, które udostępniają pobieranie przez niego. Nie wiem czy tu mogę podać link, ale jak pobierzesz program to masz serwisy typu TnTTorrent i zazwyczaj leci z pełną szybkością łącza. Tylko zwracaj uwagę na ilość seedów im więcej tym lepiej.

u torenta jeszcze gorzej pobiera jakies 31KB/s

;):)

Opublikowano

Próbuj różne torrenty, pisałem już, że dużo zależy od ilości seedów. Sam mam neostrade do 10 i pobieram z torrentów tych, które podałem po 800-1180 kb/s.

24dnacg.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...