Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Wystartowaliśmy] [Frakcje+Magia] [Wyniki konkursu] Bonecraft!

TheMineOfMine

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

R
E
K
L
A
M
A

9k845hp.png

Coś o ekipie - wszyscy administratorzy posiadają staż minimum od alphy minecrafta. Sam pamiętam czasy, w których serwery opierały się na zaufaniu administracji do graczy. Nie było pluginu, który odpowiadał za logowanie, nie było LWC ani cuboidów. Co tu dużo pisać - właścicielem jestem ja (kordian998), a head administratorem zibimucha.

Pluginy, co i jak - serwer zakładaliśmy z założeniem "wilkołaki i wampiry - frakcje", jednakże nie udało nam się to. Dlaczego? Dlatego, że pluginy na owe 'rasy' nie pozwalały na walki wilkołak vs wilkołak i wampir vs wampir. Kilka godzin zastanawialiśmy się co możemy wybrać zamiast tego, nie chcieliśmy stworzyć pseudo-serwera, który niczym się nie wyróżnia. Padło na magię, wybraliśmy plugin i kilka czarów, które nadają się dla graczy - typowo bojowe i zabawowe czary. Według nas mocno urozmaici to walki, ponieważ czarodziej kontra normalny walczący z mieczem oznacza przegraną osoby, która nie potrafi wywołać np. uderzenia. Najlepszą kontrą na magika będzie z pewnością łucznik, ponieważ zaklęcia maga mają określony zasięg - im dalej, tym słabszy efekt. Z początku czarodziej może wydawać się za silny, ale posiadając odpowiednia strategię nie dajemy mu możliwości na wygraną. Walki powinny odbywać się w grupach, żeby szanse były zrównoważone. Dodaliśmy też plugin odpowiadający za zaczarowane przedmioty, czyli będziemy tworzyć np. specjalne różdżki, miecze czy też zbroje, które będzie można wygrać podczas eventów. Działamy na podstawie plików BR3ND-a, ze względu na to, że są spolszczone - bardzo mu za nie dziękujemy!

Coś więcej o magii - no tak, pewnie dręczy Was to jakiego pluginu używamy i jak bardzo ograniczamy możliwości graczy. Odpowiedź jest prosta - ten plugin to nic innego jak Magic Wand. Dzięki permissions ograniczyliśmy graczom czary, więc nikt nie użyje od tak czaru "comet" i nie zniszczy całej gildii. Może opiszę działanie - każdy gracz może wpisać sobie komendę /mw wand, co nada mu jego własną różdżkę, z której nikt inny nie będzie mógł korzystać. Następnie może ustawić na niej czary (lista dostepnych niżej) używając komendy /bind, PPM odpowiada z zmienianie czaru, a LPM za wywoływanie go.
Lista czarów dla gracza:

-Levitate (Wyrzuca Ciebie, lub przeciwnika wysoko w powietrze)
-Spark (Zadaje obrazenia, wybuch odśrodkowy)
-Confuse (Oślepia i nadaje nudności)
-Jump (Daleki skok - łatwo zginąć)
-Push (Odepchnięcie)
-Firework (Wywołuje fajerwerki)
-Fire-stick (Podpala cel)

-Lightning (Uderza piorunem)

RPG items - jest to plugin, który mocno unormuje walki pomiędzy czarodziejami i normalnymi walczącymi, lub nada czarodziejom dużo większą moc. O co mi chodzi? Już tłumaczę - przykładem może być czar levitate połączony z butami, które przedłużają skok - lecisz bardzo wysoko i daleko. Jak to może pomóc wojownikowi? Nie dostanie on obrażeń, kiedy zostanie zaatakowany czarem tego pokroju. Takie przedmioty będzie można wygrać podczas eventów, które mamy zamiar organizować głównie w weekendy.

Konto premium i premium gold - wiadomo, robimy serwer i inwestujemy w niego jakieś pieniążki, więc chcemy, aby one się nam zwróciły. Oba konta nie będą dawać jakiejś cholernie dużej przewagi, jednakże nie będzie to też bezużyteczne "gówno". Poza dodatkowymi komendami pokroju /repair, /workbench czy też /hat mamy zamiar zaoferować normalnemu kontu premium jeden RPG item z jednym dodatkiem, a kontu GOLD jeden przedmiot RPG z dwoma dodatkami. Będzie to idealne rozwiązanie, ponieważ zachęci to potencjalnego gracza do kupna owego konta i nie zaważy zbyt dużo na całej grze, ponieważ taki item można wygrać także podczas eventu.

Wyniki konkursu, strona i domena - konkurs wygrała osoba z numerem dwa (otrzymała go w poprzedniej prezentacji). Niech wyznaczony osobnik zgłosi się do mnie na PW, aby odebrać swoją nagrodę. Co do strony i domeny - wszystko zostało opłacone, ale czekam na reakcję ze strony hostingu.

IP: s3.pixelteam.net:25965

82949578565395015480.jpeg

By Me.

Opublikowano

mam nadzieje ze nie macie tak tandetnego serwera jak osdicraft zara sprawdze jak działają pluginy i napisze co jest doskonale a co do d*** bo niestety tak można powiedzieć o niektórych serwerach : P

lekki lag loginowy ale to jest nawet na lepszych serwerach pluginy skonfigurowane widze wiec nie bedzie /spawn podczas pvp jedynie factions znowu nie skonfigurowane ale to najmniejszy minus może zostane na tym serwerze ; )

prosze prosze prosze prosze daj +

jak w jakiejś grze jest Ranun czasem to nie jestem ja wtedy szukać mnie pod nickami GRanun lub RRanun

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...