Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wada oczów.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Możliwe po ukończeniu 21 roku życia. Wtedy za 5 tysięcy złotych laserowo usuwają Ci wadę (cena od jednego oka). Ja noszę głównie soczewki i nie ma z tym jakiegoś problemu...

1368908122-U621182.png

Moderator Tworzenia stron WWW , ex.Moderator Dark Orbit,ex. Moderator Diablo, Helper Pogaduszek, Metin2, Dobre programy, Fan Art, MPC Media Team Recenzent.

Opublikowano

Jest opcja jako zabieg laserowy tylko trzeba ukończyć 21 lat, a taki zabieg kosztuje trochę tylko trzeba pamiętać również o przeciwskazaniach.

sygnauf.png

by Valky

Opublikowano

Możliwe po ukończeniu 21 roku życia. Wtedy za 5 tysięcy złotych laserowo usuwają Ci wadę (cena od jednego oka). Ja noszę głównie soczewki i nie ma z tym jakiegoś problemu...

Dobrze mówisz , cena zależy jeszcze od tego jaką metodą jest wykonywana operacja najtańsza (cena za 2 oczy 6 tys. ) ,raczej tego nie wyleczy ja mam podobną wadę -5 dioptrii , chcę zrobić operację po ukończeniu 21 roku życia w tych czasach jest to już jak najbardziej bezpieczne.

Opublikowano

@up czy przyczyna , spowodowania krótko widoczności może być patrzenie tylko w obraz tj. parzenie w komputer a nie na dystans ?

Wiadomo teraz wszyscy spędzają wiele godzin na komputerze i to niszczy wzrok w większym stopniu niż telewizor.

Zobacz ile osób w tych czasach ma problemy ze wzrokiem....

Nie będę tutaj prawił jakiegoś kazania, bo ja również siedzę długo na sprzęcie ponieważ jest mą pasją życiową.

Jeżeli masz bardzo dobry wzrok trudno go zniszczyć, ale gorzej jak masz to genetycznie ,,ustawione", tak jak ja.

Także i tak najlepszą opcją według mnie są soczewki ;)

1368908122-U621182.png

Moderator Tworzenia stron WWW , ex.Moderator Dark Orbit,ex. Moderator Diablo, Helper Pogaduszek, Metin2, Dobre programy, Fan Art, MPC Media Team Recenzent.

Opublikowano

Są możliwe operacje, lecz jedna Ci nie wyleczy wzroku, może tylko Ci poprawić na jakiś czas.

Ogólnie dla normalnych ludzi jest to nieopłacalne.

Opublikowano

Są możliwe operacje, lecz jedna Ci nie wyleczy wzroku, może tylko Ci poprawić na jakiś czas.

Ogólnie dla normalnych ludzi jest to nieopłacalne.

I tu się mylisz :D Jeżeli wada Ci się genetycznie już nie pogłębia i jeżeli masz wadę do 7 Dioptrii jest możliwość skorygowania oka do normalności , czasem gdy wada jest duża może być wahanie 0,5 Dioptrii,ale napewno poprawi to komfort życia niż przy starej wadzie. Nie to że nie stać ludzi na operację , po prostu się boją takie są realia. ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...