Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer stacjonarny nie włącza się po uśpieniu - Windows 7

fof3k

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Dziś rano grałem sobie pięknie ładnie. Byłem zdenerwowany i spóźniony więc szybko klikałem, przypadkiem kliknąłem 'Uśpij'. Widząc że komputer pracuję a monitor się zgasił, przytrzymałem klawisz włączenia komputera aby go wyłączyć. Okej, wyłączył się, wziąłem manatki i poszedłem do szkoły.

Wróciłem, włączam komputer wszystko się włącza bo widzę i słyszę. Klawiatura i myszka bez reakcji, monitor tak samo tylko piszę 'No signal, go to sleep.' Poczekałem chwilę i dalej nic. Zacząłem czytać na forach, ludzie większość o laptopach, próbowałem ruszać myszką, klikać klawiaturą, ale dalej nic. Nawet odłączałem od prądu, włączałem 5 razy, resetowałem - (przy resetowaniu włącza się, po 3 sekundach gaśnie i znowu włącza, monitor, myszka i klawiatura to samo - zero reakcji.)

Nie dawno miałem formata, nie mam zielonego pojęcia o co chodzi.

Bardzo proszę o pomoc, jak najmniej grzebania w komputerze, jestem zielony.

Opublikowano

Mam i mialem kiedys podobny problem na windows 7 .... a mianowicie

Kliknolem przez przypadek na klawiaturze sprzycisk "sleep", komputer przeszedl w stan hibernacji po czym wlaczylem go aby pograc dalej.

Komputer sie wlaczyl , po 5 sekundach sam sie jakby zresetowal, wszystko sie wlącza , lecz monitor dalej śpi.... dodam , ze po odczekaniu nawet 20 minut nie ma dźwieku zalogowania do systemu (gg skype itd) . Twardy reset nic nie daje, komp zachowuje sie ciagle tak samo. Odlaczylem komp z sieci na noc , po powrocie ze szkoly wlaczam , kliknolem w PPM komputer sie wlaczyl ( tak jak w normalnej hibernacji ) i dalej to samo !!!

Aha dodam ze kiedys mialem podobna sytuacje.... pojechalem z komputerem do serwisu , a tam normalnie sie wlaczyl......... ?!?! ( a ja taki facepalm i 20zl zaplacilem xD)

Jak ktos wie jak rozwiazac ten problem prosze o odpowiedz !

1377774857-U369478.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...