Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT]Jak zmienic zolty napis w rogu Minecrafta ? :>

otik23

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich dzis chcialem pokazac wam jak zmienic ten zolty napis w rogu Minecraft na taki ktory umili nam gre, jednym slowem na nasz wlasny : >. Jezeli ktos nie wie o jaki napis mi chodzi to o taki :

97446856967506173575.png

A wiec pierwszym krokiem bedzie wejscie w start, nastepnie w polu wyszukiwania wpisujemy %appdata% i wyskoczy nam folder w ktorym beda inne foldery. Teraz musimy znalesc folder o nazwie .minecraft i wejsc do niego. Nie wspomnialem ze do tego bedzie nam potrzebny archiwizera np:WinRar, 7zip.

DOWNLOAD TYCH PROGRAMOW :

WinRar:

http://www.winrar.com.pl/winrar-download/

7zip:

http://www.7-zip.org/download.html

Przechodzac do napisu gdy wejdziemy w folder .minecraft wchodzimy do folderu bin i plik o nazwie minecraft otwieramy za pomoca jednego z wyzej wmienionch archiwizerow. Teraz usuwamy folder o nazwie META-INF, jezeli tego nie zrobimy moga byc problemy. Mozemy tez zrobic kopie zapasowa calego pliku minecraft, dla bezpieczenstwa. Teraz szukamy folderu o nazwie Title i chodzimy do niego, nastepnie wchodzimy do folderu Splashes, plik ten ma rozszerzenie txt dlatego otwieramy go za pomoca notatnika, i wyskocza nam wszystkie napisy ktore mozemy zobaczyc w menu Minecrafta. Usuwamy je albo dodajemy swoj wlasny napis dla jasnosci :

53363755197786531307.jpg A i jak byl juz taki temat na mpc forum (szukalem i nie znalazlem) to przepraszam, mysle ze sie przyda :>

"W moim sercu jedna wiara, jeden klub, jedno bicie, galaktyczny Real Madird który kocham ponad życie"

Opublikowano

@2up zgodzę się wpisz sobie w google jak zmienić po 2 korzysta z tego 1% osób -.- moim zdaniem zbędne.

21278_23_03_12_11_09_58.png

Opublikowano

No jak bylo to sory ale moim zdaniem jest to dość fajne, można napisać coś smiesznego itp :> tak dla zabawy po prostu

"W moim sercu jedna wiara, jeden klub, jedno bicie, galaktyczny Real Madird który kocham ponad życie"

Opublikowano

Ja nie wiem, może rzeczywiście było 1k razy, ale tego nie znałem. Swoją drogą... Zbędne. Gra jest od tego aby w nią grać, a nie edytować jakieś tytuły...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...