Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Bug czarowane ostrze

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Tworzę serwer Metin2 i posiadam mały bug na surze WP, chodzi o czarowane ostrze.

Gdy włączę czarowane ostrze np na 100 lvl i chce ubić moby z av2 to za każdym hitem zabiera mi prawie połowę hp gdy moby biją mi po max 200. Jak to rozwiązać ?

Z góry dzięki

Znalazłem na YT filmik z takim otóż bugiem :

Opublikowano

Tutaj masz treść

63    Czarowane Ostrze    3    1    1    0    ATT_GRADE    (3 * iq + 2 * lv)*k    20+240*k    50+100*k    2+23*k    0    (3 * iq + 2 * lv)*k        SELFONLY,TOGGLE    GWIGUM    HIT_HP_RECOVER    10*k    50+80*k                    20+240*k    0    0    NORMAL    1    1    0    0

04878570249463940768_thumb.jpg

21680310713684698819_thumb.jpg

Opublikowano

Powiem Ci Pati, że moje skill_proto jest takie samo i z moich 5letnich obserwacji przy bawieniu się serwerami zauważyłem, że

większość bugów leży po stronie game serwerowego, ja tego bugu, o którym mówisz nie mam (kiedyś miałem, ale zmieniłem game i było ok).

Jednak po zmianie game usunąłem ten bug, ale pojawił się kolejny :D (przy lvlowaniu konia MP spada poniżej 0) xD

Jedyne co mogę Ci teraz zaproponować to zmianę game, lub samych plików serwerowych (nie mam czasu na szukanie konkretnego rozwiązania

bo zaraz do pracy idę). Natomiast jeżeli koniecznie zależy Ci na tych plikach, które masz, to sugerowałbym pobawić się zmianą game.

Być może ten temat będzie pomocny (pomimo iż leży w koszu, ale nawet w śmieciach można coś wartościowego znaleźć :) )

http://www.mpcforum.pl/topic/568367-dltutspis-wszystkich-game-dify/

59649524317135950350.png

Opublikowano

Dziękuję Ci bardzo za pomoc :) Zmienię game i sprawdzimy czy problem się rozwiąże jak nie to bd trzeba pogrzebać głębiej w tej sprawie

Opublikowano

Jeśli ogarniasz choć w małym stopniu język niemiecki to możesz też na e*pvp poszukać rozwiązania ;)

Nie boję się użyć tego stwierdzenia, ale niemcy jeśli chodzi o serwery Metin2 to psychopatyczni fanatycy xD (niczym muzułmańskie grupy terrorystyczne).

59649524317135950350.png

Opublikowano

Niemieckiego się uczę ale bez przesady :P Może na Polskim forum też znajdę rozwiązanie :)

Niestety zmiana game nie pomogła w rozwiązaniu problemu .

Czekam na dalsze propozycję .

Opublikowano

To nie jest bug, to tak jest ustawione z tego powodu, iż ostrze też dodaje do PŻ parę tam % .. NA PL'u też tak jest. Pozdrawiam B)

//nieregulaminowa sygnatura
//BR3ND

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...