Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Info] Rekompensata za problemy z serwerem EUW

Imbalanced

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hello community,

Recently, EUW experienced a pretty rough patch of degraded service and downtime, starting around May 18th and continuing off and on until recently. We've identified and mitigated the root cause of the issues, so wanted to take a moment to reflect on the situation a bit and talk about compensation!

As League players ourselves, we're keenly aware of how much it sucks when you can't log in and play. We know how it feels to get booted out of a game, or to lose a ranked game because the servers took a dive. It's intensely frustrating and frankly unacceptable.

The overwhelming growth of the League of Legends community has constantly surprised and humbled us. EUW in particular has been an extremely fast-growing platform, hitting new record peaks on a regular basis. As a result, we're kind of in uncharted territory when it comes to scaling an online game service. Occasionally this means things have broken in unexpected ways. Members of our technology team in Europe and back in Los Angeles have been hard at work to scale the infrastructure behind League of Legends and provide a game experience that meets your expectations.

We also know that communication to players on EUW hasn't been optimal, and that's been a problem for a long time. We're working on a comprehensive plan to improve this for European players (speaking of which, we've got 20 open positions for the community team in Dublin - come help us make the experience better for European players!). As a first step, we'll be holding an AMA on Wednesday with technology leadership at Riot to explain in more detail some of the problems we've found and solved. We will also talk about what goes into running the League of Legends service in Europe. Join us in General Discussion this Wednesday June 5 at 6pm GMT+1 with senior technical Rioters based in Dublin and LA. If you have any questions or concerns regarding the EUW server, come along and join in the conversation right here in General Discussion.

Finally, on the subject of compensation: we'll be giving a 20-win IP boost to all players who encountered issues on EUW between May 18th and May 30th. We hope you accept this as a gesture of apology for not only the most recent server issues, but also for the subpar experience players on EUW have had in recent months.

We want to thank you all for your understanding and for bearing with us as we battled those pesky yordles in our systems.

http://euw.leagueoflegends.com/board/showthread.php?t=1223898

NA bodajże dostali RP(nie wiem czy coś jeszcze), Korea dostała 1k RP + Skin Silent Sona + Sone + 10 ip boost, a EUW tylko 20ip boost.

Czerwoni napisali że jednak korea nie dostała 1k rp, sama sona ze skinem+10 ip boost.

652601399840421198520.png

Opublikowano

Na głównym forum riotu, gracze wyśmiali riot i wyminusowali post o bustach.

Teraz gracze śmieją się z riotu.

Jeżeli potrzebujesz pomocy pisz na Prywatną skrzynkę. Chętnie wytknę ci błędy i powiem co robisz źle  

Opublikowano

eune też coś ma, czasami mi cały team wypieprza, a wciąż nie ma lose prevented l0l

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

KR: 1k RP, Sona + Skin (i to jeszcze taki, którego nie można normalnie już kupić), IP Boost na 10 winów

NA: RP (nie wiem ile)
EUW: IP Boost na 20 winów
No to dojebali równo. EUW miało chyba największe problemy z tych 3 serverów, a dostało taką zajebistą rekompensatę, że aż się śmiać chce.
"Better give 20 IP boosts" jokes incoming.

@Up

Ale IP to możesz sobie zdobyć normalnie, żadne boosty do nich nie są potrzebne ._. Poza tym - co, jeśli ktoś ma all runy i champy? Co z tymi IP boostami zrobi?

Opublikowano

Gracze z Korei w ogóle nie mogli zalogować sie na serwery przez ponad tydzień a na EUW były tylko problemy więc "odszkodowanie" też jest inne .

185101413585933840951.png

Lecze raki w soloq <3

Opublikowano

Jak zrobiłem konto na EUW jakiś tydzień temu, myślicie że się załapie na boosta? ;d Kiedy wgl był ten problem? I czy IP boosty zostały już rozdane?

Opublikowano

This Riot. Eu West miało problemy największe, sporo czasu zmarnowałem użerając się z niemocą wbicia na LoLa, a tu ip boost, podczas gdy mniej poszkodowani dostają RP'ki.

Jakoś ja normalnie się logowałem..

Po za tym inni mieli mniejsze problemy? Np. tacy Koreanczycy nie mogli sie w ogóle zalogować. A tutaj tylko były czasami, chociaż u nie w ogóle nie było problemu. Cieszcie się z tego co dostaliście, a nie zawsze Wam wszystko nie pasuje. 20 ip bostów, to masz 20 meczy mniej do zbierania :)

jjwxlXl.jpg

Sygna by

Nathalie <3

Opublikowano

Eune bodajże nic nie dostaje.

wiem że nic, ale teraz mi np wywali na chwile queue, i miałem przez chwilę takie coś;

RTOfPJM.jpg

;=;

Opublikowano

ja gram na west i nie dostałem Ip bosta 0.o

"Celem wojny nie jest umrzeć za ojczyzne, tylko sprawić by tamci skurwiele zgineli za swoją" G.C.Patton

sygnatura22.jpg

2HardStyle2

Opublikowano

No kurwa sory, ja przez to gówno wyłapałem tygodniowego bana na Nordicu, i nie mogłem właściwie grać przez ciągłe DC, i dostane chuja w dupe? K.

Btw. Ma ktos link gdzie jest napisane, co jakie servery dostały?

Opublikowano

Tak jest jak wyjdziesz z queque.

Tak, ale im coś padło, i musiałem wyjść.

Opublikowano

Bezsens... Te 20ip mogą sobie w d.. wsadzić w porównaniu do korei...

Gram na west i dla mnie to żenada jest...

Mogli by dawać wszystkim to samo a nie w sumie.. nie dziwie się.. korei dali najlepszy skin sony qq!

Opublikowano

ciesz sie ze wogole coś dostaniesz

"Celem wojny nie jest umrzeć za ojczyzne, tylko sprawić by tamci skurwiele zgineli za swoją" G.C.Patton

sygnatura22.jpg

2HardStyle2

Opublikowano

hah o co ten płacz? korea zjebała, bo dała skin, który był już nie do zdobycia i miała go tam ze 173-200 coś osób, pozdrawiam te kilkaset osób, które kupiły ten skin i mogły się cieszyć, że tak mało osób go posiada, teraz praktycznie wszyscy gracze go mają i jest gówno wart, za takie awarie zawsze byly IP boosty, wiec nie wiem na co Wy liczycie

pfdfs1.jpg

Opublikowano

1k RP boli, ale ta Sona ? Teraz połowa Chinoli lata z właśnie tym skinem do Sony, który dostali. Od teraz na chińskim serwerze rzadziej będzie można spotkać Classic Sonę niż Silent Sonę :x

Diss_Stream.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...