Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[dyskusja] Jak to u was jest z carrowaniem gier?

Loth Sugan

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przegladajac to forum mozna zauwazyc ze duzo osob pisze o tym ze potrafi luzem wycarrowac gre. Ja jestem w miare dobrym graczem i jesli gram z kims (skype,ts) czy jakimis ogarnietymi ludzmi w druzynie to potrafie pokazac ze jestem dobry. No ale gdy gram solo czasem tez trafiam jakies slabsze osoby i wtedy naprawde bardzo rzadko wygrywam.Nawet mimo dobrego startu w pozniejszej fazie gry nie jestem w stanie nic zrobic ( tank stoi z tylu i czeka az ktos za niego zacznie tf.a przeciwna druzyna ogarnieta i odrazu focus ad/ap carry) Probuje czasem pisac co maja robic ale to i tak nic nie daje. Czy wy potraficie wygrac takie gry?

u1lc.png
Opublikowano

Poowa tutaj to brązy i albo carruja gry albo siedzą przez noob teamy. Wystarczy dobrze się pozycjonować i wiedzieć kiedy wbic. Niekiedy gry poprostu nie da się wycarrowac. Jeżeli zasługujesz na lepsze Eko to czym prędzej tam trafisz.

Jeżeli potrzebujesz pomocy pisz na Prywatną skrzynkę. Chętnie wytknę ci błędy i powiem co robisz źle  

Opublikowano

Dzisiaj miałem gre w której musiałem pisać co mamy robić, można powiedzieć.. dowodzić nimi. Grałem orianną na midzie, z końcowym wynikiem 13/2.

Klucz do sukcesu, by wycarrować gre.. to picknąć dobrego roamera na mida i roamować po 6 lvlu na bota. Double na bocie dla Twojego ad lub Ciebie to duży kop.

Czasami jednak zdarza się.. że się nie da po prostu, bad luck they said.

Utrzymuj stosunek win do loose 2:1 i na pewno wyjdziesz do wyższej ligi/dywizji.

Opublikowano

Gry da się wygrać samemu... ale tylko do golda. W brązie dla dobrego gracza 3 vs 5 nie jest problemem. W srebrze jest trudniej, bo tam grają ludzie, a nie boty. W goldzie wygrana z trollem jest jak wygrana w lotto, bo przeciwnicy potrafią coś ugrać. Duo warto grać tylko z ogarniętą osobą, bo dobiera ci słabszych sojuszników. Feed w early dla postaci mającej jakieś aoe i gra wygrana

graphic.png

Opublikowano

Szczerze powiem ci parę rzeczy. Po pierwsze nie ma czegoś takiego jak elohell czy czegoś takiego , że nie wyjdziesz z ligi , bo jak jesteś dobry to wcześniej czy później wyjdziesz. Większość osób zwala cała winę na drużynę , nigdy tego nie rób bo to nie ma sensu staraj sam się kontrolować i patrzeć na swoje błędy. Zawsze grę można wyccarować , chociaż zdarzają się takiego którym nie dasz rady , ale najważniejsze jest to żeby się nie kłócić z teamem i i widzieć winę w sobie nie tylko w sojusznikach.

QcT.png

Potrzebujesz pomocy na temat top lane lub midzie? pisz na PW

Opublikowano

Gry da się wygrać samemu... ale tylko do golda. W brązie dla dobrego gracza 3 vs 5 nie jest problemem. W srebrze jest trudniej, bo tam grają ludzie, a nie boty. W goldzie wygrana z trollem jest jak wygrana w lotto, bo przeciwnicy potrafią coś ugrać. Duo warto grać tylko z ogarniętą osobą, bo dobiera ci słabszych sojuszników. Feed w early dla postaci mającej jakieś aoe i gra wygrana

Nie dobiera Ci słabczych przeciwników mój kumpel grał duo z goldem 1 (on sam silver 1) i grał z goldami jedynkami. Jak zaniża ci elo to tylko o jakieś małe ilości. Bo tak każdy by grał z bronzem V.

Jeżeli potrzebujesz pomocy pisz na Prywatną skrzynkę. Chętnie wytknę ci błędy i powiem co robisz źle  

Opublikowano

Najgorszy jest brak współpracy z drużyną, np ktoś w jugli, ktoś odpushowywuje bota, topa. A enemy zbierają fragi 1v5. Tego sie nie da wygrać, nawet jak juz killniecie adc/apc z przeciwnej to zazwyczaj team już resztki hp i mundo z tasaków dobija.

xxx

Opublikowano

No nie zbyt zgafzam się, że się wyjdzie. Ja nie jestem jakimś prosem, ale np. 10/5 mam np. Jako lux na rankedzie. A przegrywam przez osoby z PL na końcu ze statami 2/17 Dariusem.

Opublikowano

Nie nie da się wycarrować samemu. Nie ma takiej postaci, zawsze ktoś przynajmniej 2 osoby + Ty musicie ogarniać, bywygrać innej możliwości nie ma

Opublikowano

Czasami się da, ostatnio była taka akcja, że ja ( orianna ) używam Q W R, hecarim wbija się z ulta i po enemy teamie :) 1 osoba zdołała uciec bo za daleko stała, a więc jest to możliwe, aczkolwiek trudno to zrobić... musisz grać naprawde dobrymi postaciami do tego, a tak wgl to carrowanie nie oznacza wbijanie sie samemu w 5 i ubijanie ich, ale pomaganie teamowi, taki galio moze wszystkich stauntowac na 2 sec, zabrać po co najmniej połowe HP i to wystarczy żeby wycarrować ( czasem ), a twój team już dokończy bijąc enemy gdy mają taunta + po połowe HP tylko :) czasami jednak się nie da gdy masz totalne noobki w teamie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...