Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] you have new mail ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

siemanko mam problem stworzyłem nowy server metin2 na plikach niesmiałego no i w tym czarnym oknie po uruchomieniu virtual boxa potem muszę wpisac /rc/rc.d/netif restart

no i jak klikam enter to mi pisze you have new mail i #grind i odnowa muszę wpisywać pomorze ktoś ?

Opublikowano

Zresetuj maszynę;p po sysinstall

giphy.gif

"Są ludzie, którym szczęście mig­nie tyl­ko na mo­ment, na mo­ment tyl­ko się ukaże po to tyl­ko, by uczy­nić życie tym smut­niej­sze i okrutniejsze." ~ Stanisław Dygat

Opublikowano

thx :D a jeszcze takie pytanie przy naviciad jak oglondam tutorial to koles tam klika accound a ja niemam takiego po lewej stronie wogule nic tam nimam tylko konto stworzone :( pomożecie a ty callo +

Opublikowano

Trochę słabo rozumiem:P Jak stworzysz swoje połączenie to kliknij na nie 2 razy i powinny ci się bazy pokazać account itd.

giphy.gif

"Są ludzie, którym szczęście mig­nie tyl­ko na mo­ment, na mo­ment tyl­ko się ukaże po to tyl­ko, by uczy­nić życie tym smut­niej­sze i okrutniejsze." ~ Stanisław Dygat

Opublikowano

mam Naviciad i po lewej stronie konto co utworzylem to co wpisuje nazwa serwera port id chamachi oraz login i chaso root niesmialy no i jak klikne na to utworzone konto to mi wyskakuje conection to AqU- (mój nick nazwa próbnego serwa) ale nigdzie accound i tych innych rubryk co na tutorialu niemam tak jak by mi serva nie odnajdowało

Opublikowano

@Up, bez urazy chłopie, ale jak czytam Twój post, to nasuwa mi się tylko jedno

Na litość boską, odpuść sobie stawianie serwera M2 i skup się na szkole!

59649524317135950350.png

Opublikowano

Lazur i co myślisz ,że jesteś kozak bo mi ubliżyłeś ? takich leszczyków jak ty to nie raz się osłuchałem i powiem ci to do niczego nie prowadzi a co do tematu w koncie utworzonym na naviciad po połączeniu sie z nim wyskakuje mi błąd :

2003 can't connect to MySQL server " moje id" (10060)

Opublikowano

Nie ubliżyłem Ci (A jeśli tak to nie świadomie za co przepraszam), ale jak widzę, gdy ktoś hamachi pisze "chamachi" to dostaję szewskiej pasji i mam ochotę odciąć kabel od internetu.

Błąd, który podajesz wyżej wynika najprawdopodobniej z tego, że nie masz uruchomionego serwera MySQL, lub coś blokuje Ci port MySQL (domyślnie jest to 3306), lub ten port jest nieaktywny, lub pliki serwerowe które masz korzystają z innego portu MySQL, jeszcze co może być przyczyną niemożności połączenia się z MySQL to to, że źle skonfigurowałeś sieć w samych plikach serwerowych (sysinstall), to tyle co na razie mogę doradzić.

59649524317135950350.png

Opublikowano

Mam jeszcze jeden pomysł:

w polu Host/IP wpisz IP z hamachi ale z końcówką 100. Bo pewnie zwykłe IP podajesz

Sprawdź czy dokładnie hasło podajesz, ale przypuszczam, że tu będzie chodziło o końcówkę IP

Wskazówka: Normalny adres IP z hamachi wykorzystywany jest przez graczy, którzy chcą się połączyć z zewnątrz, adres IP hamachi z końcówką 100 używany jest tylko na localhoscie, czyli komputerze, na którym serwer jest stawiany.

Nie znam dokładnie plików serwerowych, z których korzystasz, ale szedłbym w tym kierunku (IP z końcówką 100)

Przykład:

Źle:

25.194.1.234

Dobrze:

25.194.1.100

Jeżeli to nie pomoże pozostaje już albo zmiana plików serwerowych (pliki od Terenzo są bardzo fajne - jedynie co to game na warsztat trzeba by wziąć) albo spróbować

w VirtualBOX'ie zalogować się do MySQL komendą:

mysql -u root -p haslo_mysql

Gdzie haslo_mysql to właściwe hasło do serwera MySQL.

Jeżeli w ten sposób uda nam się zalogować, to znaczy, że połączenia do MySQL z zewnątrz są zablokowane, jak odblokować?

Wpisz tę komendę:

GRANT ALL PRIVILEGES ON *.* TO 'root'@'localhost' WITH GRANT OPTION;

a potem wpisz

FLUSH PRIVILEGES;

To powinno pomóc.

Jeśli zaś nie możesz się zalogować do MySQL z poziomu konsoli to pozostaje Ci (w Twoim konkretnym przypadku) zmiana plików serwerowych.

59649524317135950350.png

Opublikowano

mowisz nie po mojemu :D to jest moj pierwszy prywatny serwer więc niewiem zabardzo co ty domnie rozmawiasz :D bardzo bym był ci wdzięczny za pomoc na skype

dzwoń na mientus99 jeżeli masz czas

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...