Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Ahri - Nadal Dobra Postać Czy Już Nie ?

BonieQ

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pytanko, zastanawiam się nad kupnem Ahri ponieważ lubię grać na midzie, ale widzę że ta postać jest już mało grana.To dlatego że jest już słabsza niż kiedyś ?

Doradźcie mi czy opłaci mi się ją kupić czy nie.

Z góry dzięki

%C3%9Foniek_euw_238_1_nozg.png

Opublikowano

Ja osobiście nie gram nią ze względu na skillshoty. Nie to że nie umiem ich rzucać, ale na Ryze np. mam 100% szans że trafię.

Po prostu są prostsze i "lepsze" postacie :P

Opublikowano

Postać jak postać. Może być bardzo OP jeśli tylko ją ogarniesz. E,W,Q i już większości HP nie ma. Potem poczekać na CD i wbijamy z R :)

You know my name. Not my story. You see my smile. Not my pain. You notice my cuts. Not my scars. You can read my lips. Not my mind.

Opublikowano

Jak dla mnie to jest po prostu... słaba.

Dlaczego?

- mało kto padnie od jej comba(jedynie ADC bez itemów na hp)

- ta niby jej "mobilność" to pic - wow, ult z 3x dashem krótkodystansowym oraz cooldownem powyżej 1 minuty...Kassadin pls.

- przeliczniki AP nie powalają - 0.66 na Q, którym i tak można nie trafić, 0.8 na W, które może się "zalockować" na innym enemy, a już nie mówię o jej E ._.

- słaba w late, jedyna faza, którą ma dobrą to mid-game.

Według nie jest warta tych 6300 IP, lepiej wziąć, np. takiego Fizza czy nawet Viktora.

Oczywiście to tylko moje zdanie, nie musicie się z nim zgadzać.

Opublikowano

Ahri jest bardzo mocna.

Małe przeliczniki? Q bije dwa razy, w tym raz true dmg, W trzy razy ult dziewięć razy. Na dodatek ma bardzo małe cd.

Charm jest świetny, ogromna mobilność, harass, świetny push, sustain.

Nie ma szans jej zburstować. No i przepiękny roam. Czego chcieć więcej? Jeden z lepszych miderów.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

Ja ją dość często widzę na rankedach, łatwa postać do carrowania.

Spory burst, spell vamp, charm, znakomity escape, małe cooldowny, świetny harras, znakomity roamer.

Warto ją kupić, na pewno nie pożałujesz.

279981407253602336505.png
Opublikowano

Ahri jest dobrą postacią ale musisz grać ostrożnie . Na 100% musisz kupowac sobie wardy na mida i szukac dobrej okazji aby zjechac p[rzeciwnika na combo.

ilw1.jpg

All Bad things must come to an end.

Opublikowano

Ludzie wy mowicie ze Ahri jest slaba/srednia? NIe znacie sie na tej grze :PPP Koles schowa sie za creepami? Harassujesz z Q jak mu spadnie do 1/2 hp uzywasz ulta i juz jestes za minionami. Ma swietne late game, a ogarnieta ahri trudno skontrowac. Postac warta kupna. Jeden z lepszych pickow na mida w s3

tumblr_n94ladHf5d1qckkfko1_500.gif

Opublikowano

Bardzo dobry midder z wysoką mobilnością i sporym dmg. W early wrogowi nie daje życia harassem, w teamfightach lata w kółko zabijając bez trudu. Kiedyś była jeszcze mocniejsza, ale obecnie też jest dobra, warta kupna.

Opublikowano

Jej wielkim plusem jest mobilność lecz gdy tylko ona będzie feednięta to niestety ale nie da się nic ugrać (było widać froggena na lcs'ach) lecz polecam

Opublikowano

jest nadal dobra, ale latwo ja skontrowac. średnio polecam

Łatwo ją skontrować? Nie sądze, ahri to postać która nawet scounterpickowana dobrze radzi sobie na lini za pomocą swojego sustainu i dobrych skili do farmienia minionów pod turretem (trzymając sie defensywnie) Grając ahri oczywiscie musisz miec w miare opanowane skillshoty e + q, a co do burst'a jest całkiem przyjemny...

185101413585933840951.png

Lecze raki w soloq <3

Opublikowano

Warta ja kupic. Choc sam nie potrafie wydobyc potencjalu tej postaci to na ogladanych stermach widze jak ludzie nia cioraja:) Jest moblina i zadaje true dmg z q. Zeby byc dobrym musisc nauczyc sie dobrze kombo rzucac

u1lc.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...