Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT][Photoshop]Wybrany obraz w tekście.

Paradisia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No cześć Wam wszystkim.

Ostatnio zauważyłem, że coraz modniejsze jest tworzenie napisów które zawierają w sobie jakiś obraz. Dzisiaj przedstawię Wam krok po kroku jak takie cudo stworzyć ;)

A więc zaczynamy od Plik--->Nowy (Ctrl+N) i wybieramy wielkość naszej pracy:

1370354392-U621182.pngxD

Następnie tworzymy wybrany napis o dowolnej czcionce (ja wybiorę czcionkę Impact gdyż oferuje dużą powierzchnię na umieszczenie własnej grafiki w nim).

1370354508-U621182.png

Po wybraniu czcionki, rozmiaru etc. wybieramy grafikę którą chcemy umieścić na naszym napisie, otwieramy go w nowym oknie i dajemy menu---->Edycja----->Zdefiniuj wzorek.

Następnie zamykamy ten obraz (Ctrl+W) i klikamy w Opcje Mieszania naszego napisu.

Wybieramy ,,Nałożenie wzorku" i jak widzicie mamy nasz wzorek ;)

1370354547-U621182.png

Oczywiście można nasz napis przerobić ;)

1370354611-U621182.png

Poradnik krótki, gdyż nie ma się nad czym rozpisywać. Mam nadzieję, że jeszcze nie został stworzony ;)

1368908122-U621182.png

Moderator Tworzenia stron WWW , ex.Moderator Dark Orbit,ex. Moderator Diablo, Helper Pogaduszek, Metin2, Dobre programy, Fan Art, MPC Media Team Recenzent.

Opublikowano

Wzorek wzorkiem, ale chyba lepiej zrobić taki efekt za pomocą maski przycinającej. Nie każdemu bd chciało się robić nowy wzorek pod dane zdjęcie ;d

ItgMSFz.gif­

Opublikowano

Bardzo ładny i krótki tutek :) Niedługo sam zrobię podobny tylko że do Gimpa i z zastosowaniem trochę innego sposobu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...