Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] oszukany

unicornofgloom

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

nic, pewnie dał się nabrać, pls nie piszcie policja.

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

Ile kasy i na co, czy to była aukcja na jakimś portalu?

czwartkowy posmak w ustach przypomina
że nie ma sensu owijać w bawełnę
zmarzniętego truchła

przez latarnię ktoś przerzucił sznur
cumuje statek w bezpieczną przystań

czuję jak na skroniach zasycha sól
...

Opublikowano

Wiem że dostane warna, ale wyjebane :D

Było nie wysyłać kasy nie wiadomo komu jak jakiś jebany dzieciak który nie wie, że jest coś takiego jak oszustwa

Je*ać moderatorów którzy dają warny :D

Opublikowano

Transakcje na gg i w dodatku w małych kwotach są raczej ignorowane przez policję, więc tym niestety nic nie zdziałasz. Jedynie jeśli sytuacja dotyczyła pokaźnej sumy pieniężnej (kilkaset złotych+) i posiadacie dowody przelewu oraz dowody w postaci np. screenshotów, to możecie coś zdziałać. Przypuszczam, że skoro piszesz w dziale LoLa, to może masz na myśli handel kontem w LoLu, które to każda ze stron może odzyskać jeśli posiada wystarczające informacje wymagane dla Riot'u. Konto można odzyskać poprzed kontakt w supporcie.

Opublikowano

Elo boosting kupil za 120

Wiem że dostane warna, ale wyjebane :D

Było nie wysyłać kasy nie wiadomo komu jak jakiś jebany dzieciak który nie wie, że jest coś takiego jak

Je*ać moderatorów którzy dają warny :D

Pozdro idioto prosilem.o.pomoc a nie o opinie

Opublikowano

Pójść w truskawki i odrobić?

Jebać moderatoróf, dopchną sie do koryta i myślom że są pro.

Dokladnie ;]] Like za moja sygne xD

Opublikowano

Skoro za 120 zł, to Policja raczej nic nie zrobi. Niestety, teraz ma nauczkę. Może następnym razem pomyśli.

A czekaj, wiesz może czy kogoś jeszcze oszukał? Ten elo boosting to z aukcji na allegro, tak? Jak tak to wyślij mi linka na aukcje lub napisz ile ludzi kupiło. Jak kupiło dużo ludzi, to możecie iść na policję, bo wtedy na 100% oszukał ludzi na więcej niż 250 zł. To Policja wtedy może coś próbować zdziałać, lecz nie jestem pewien.

Opublikowano

Poskładaj wcześniejszy post w jakieś sensowne zdanie bo się doczytać nie można //ma ejes hurts//

Nic nie zrobicie, chyba że napiszecie do supportu Allegro (o ile tak aukcja była wystawiona na tym portalu lub gdzie indziej). Jeśli kupił to na gg to nie ma co się męczyć.

4gn9yu.jpg

tumblr |

Opublikowano

No to skoro zakończył aukcje przed czasem (i to nie była licytacja) no to wtedy możesz zgłosić do allegro. Jest tam coś takiego jak "ochrona praw kupującego" i możesz to zgłosić do supportu allegro.

Opublikowano

Lol.. W jaki niby sposób możemy ci pomóc? To że twój kolega ufa nieznanej osobie to jego sprawa.. Mam zadzwonić do babci Jadwigi żeby przyjechała na podany przez ciebie numer i wpierdolić temu kolesiowi? Sam w sobie elo boosting jest nielegalny więc sprawe możesz rozwiązać tylko prywatnie... niestety =.=

185101413585933840951.png

Lecze raki w soloq <3

Opublikowano

Kradzież jest od 250 zł ;d

Wniosek taki, że nic kolega nie może zrobić. Następnym razem niech nie ufa obcym ;d

Opublikowano

po pierwsze jeżeli coś się kupuje przez neta od nieznajomych to najlepiej przez allegro, wtedy ma się pełne dane itp. Co do oszustwa na policje nie ma sensu iść bo oleją sprawę jako niską szkodzliwość, za to jak by kolega złożył do prokuratury zawiadomienie o wyłudzeniu, to prokuratura MUSI wszcząc postępowanie nawet jak by to było 50zł. Jest to wyłudzenie z art. 286 kk ale czy jest sens zgłaszać? na miejscu kolegi bym przyjął na klate że dał sie wy***ać jak dziecko i niech ma nauczke na przyszłość

Opublikowano

Nic się nie da zrobić, po prostu jakiś ten Twój kolega bez mózgu . Jak się nie ładuje RP przez LoLa, tylko jakiś koleś Ci przelewa, to tak się ma ...

Tu kiedyś będzie sygnatura.

Opublikowano

@UP nie ma to jak wejść i walnąć nicniewnoszącego posta nawet nie czytając wątku

Elo boosting kupil za 120

a ja post nad Twoim już napisałem co da się zrobić, czytanie ze zrozumieniem się kłania

Opublikowano

Nic się nie da zrobić, po prostu jakiś ten Twój kolega bez mózgu . Jak się nie ładuje RP przez LoLa, tylko jakiś koleś Ci przelewa, to tak się ma ...

Kto tu mozgu nie ma

Btw postraszyl kolesia ze ma dowody bo na gg zawarl umowe itp i nabija mu

Opublikowano

Zawsze zostaje wam opcja ''panda'' tzn idziecie na ulice, klękacie, wystawiacie łapke i mówicie ,,Pan da, pan da''. Jakoś się odrobicie a może nawet i na RP'ki przyjdzie kasa ;)

@Anonymous

Ten post jest jak najbardziej sensowny. Dał się sfrajerować to żeby nie mieć przypału u rodziców niech to odrobi. Sposób łatwy, szybki i przyjemny

Opublikowano

postraszyl kolesia ze ma dowody bo na gg zawarl umowe itp i nabija mu

Czytać nie potrafisz? Wydaje mi się, że do zamknięcia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...