Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Bieg 2km

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam .Jutro mam bieg na 2km. A ja jestem troche słaby na biegi bardziej dystansowe. Serce nie wyrabia lekko i szybko się męczę nie wiem przez co. Jest jakiś sposób by poprawić kondycje szybko? piszcie wszystko co może pomóc

427571487345508569248.jpeg

Potrzebujesz Pomocy?Pisz śmiało PW

Opublikowano

Do jutra raczej nie poprawisz kondycji , ale może podniesienie insuliny przed biegiem Ci pomoże. Wiem, że to nie zdrowe ale przed biegiem możesz sobie wypić jakiegoś tigera czy coś innego dającego "kopa"

Dzisiaj nie warto biec, bo jutro możesz mieć zakwasy i wgl organizm będzie bardziej zmęczony przez co przebiegniesz te 2 km jeszcze wolniej niż dzisiaj.

powodzenia ;)

Zmieniłem upodobania... Pomogłem ? - Lubię To !

90% Nastolatków dostałoby załamania nerwowego, gdyby Justin Bieber stał na dachu wieżowca i miał zamiar skoczyć. Jeśli należysz do tych 10%,

które wzięłoby krzesełko i popcorn i darło się: "Skacz lamusie!"- wklej to na swoją sygnaturę!

Opublikowano

Nie dasz rady wyrobić kondycji do jutra.

Biegnij truchtem, bieg na 2km nie polega na szybkości, więc wcale się szybko nie zmęczysz.

Opublikowano

Do jutra raczej nie poprawisz kondycji , ale może podniesienie insuliny przed biegiem Ci pomoże. Wiem, że to nie zdrowe ale przed biegiem możesz sobie wypić jakiegoś tigera czy coś innego dającego "kopa"

Dzisiaj nie warto biec, bo jutro możesz mieć zakwasy i wgl organizm będzie bardziej zmęczony przez co przebiegniesz te 2 km jeszcze wolniej niż dzisiaj.

powodzenia ;)

Jaki napój najlepiej na taki bieg? energetyczny

427571487345508569248.jpeg

Potrzebujesz Pomocy?Pisz śmiało PW

Opublikowano

Moim zdaniem redbull bo trzyma. 40/50minut a inne takie jak tiger tylko 15/20min

891211407265765932522.png

Asus Motherboard H81M-E

Intel Core i5-4690,s1150

Corsair Vergeance 1x8GB DDR3 x2 = 16GB

Cooler Master G650M Modular

Corsair Hydro H110

Asus NVIDIA GeForce GTX 770 DCII OC 2GB GDDR5

Creative Sound Blaster Z

Western digital blue 500gb 3.5'' 7200RPM

Samsung 840 EVO 500GB

Opublikowano

powodzenia ;)

W życiu ! Nie pij tego typu gówien. To syf i worek cukru. Poważnie. Nie polecam. Lepiej kup izotonika (typu powerade) uzupełnisz węglowodany (dla energii), jak i elektrolity. Jeżeli będziesz spragniony, pij lecz nie dużo. Ważne podczas biegu jest uzupełnianie płynów. Jednak, jak przesadzisz może cię łapać kolka lub się "ulewać". Na początek proponuje także ok.20 minut porządnego rozciągania się. Tak. To połowa sukcesu. Uwierz co mówię ;) Wypracowanie kondycji trwa trochę. Nie tydzień, nie dwa. Musisz poświęcić czasu i chęci.

Opublikowano

W życiu ! Nie pij tego typu gówien. To syf i worek cukru. Poważnie. Nie polecam. Lepiej kup izotonika (typu powerade) uzupełnisz węglowodany (dla energii), jak i elektrolity. Jeżeli będziesz spragniony, pij lecz nie dużo. Ważne podczas biegu jest uzupełnianie płynów. Jednak, jak przesadzisz może cię łapać kolka lub się "ulewać". Na początek proponuje także ok.20 minut porządnego rozciągania się. Tak. To połowa sukcesu. Uwierz co mówię ;) Wypracowanie kondycji trwa trochę. Nie tydzień, nie dwa. Musisz poświęcić czasu i chęci.

ale on to ma wypić przed biegiem, a nie po biegu, powerade pijesz po biegu, aby nawodnić organizm.

wypij sobie jakiegoś tigera, kilka łyków i zapierdalaj, rozgrzej się też przed biegiem

Opublikowano

Przed, w trakcie i po biegu musisz pić... Nigdy nie możesz odwodnić organizmu. A taki Tiger to sam cukier... Jeszcze gorsze. Uwierz mi, bo sam trenuje lekkoatletykę i poznałem się na tym.

Opublikowano

Nie wiem czy za późno. Jeżeli chcesz mieć dobrą kondycję to biegaj w wolnych chwilach, co kilka dni. Kondycja sama się będzie budować, nie muszą to być długie i męczące biegi, na początek wystarczy po 700/800 metrów i z każdym treningiem będziesz dodawać sobie po kilkanaście metrów.

Opublikowano

mi chodziło o to, że ma wypić sobie coś po czym insulina podskoczy a do tego jest potrzebny cukier.. nie popieram picia tigerów i wgl, sam tego nie piję, bo trenuję na drążku ..

Zmieniłem upodobania... Pomogłem ? - Lubię To !

90% Nastolatków dostałoby załamania nerwowego, gdyby Justin Bieber stał na dachu wieżowca i miał zamiar skoczyć. Jeśli należysz do tych 10%,

które wzięłoby krzesełko i popcorn i darło się: "Skacz lamusie!"- wklej to na swoją sygnaturę!

Opublikowano

Jeśli chcesz dobrze pobiec, musisz głęboko oddychac przez usta i stawiac duże kroki, nigdy nie biegnij pierwszy, najlepiej jakbyś się trzymał drugiego kolesia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...