Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Książka dla dziewczyny

Majkel

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie. Potrzebuję tytułów ciekawych książek dla dziewczyny.

Niech nie będą to stare książki, ale też nie bardzo nowe, ażebym mógł je wypożyczyć w księgarni.

Żadna fantastyka, romansidła, historyczne i kryminały.

394591421101183179764.jpeg
Opublikowano

55 twarzy Graya czy tam Greya:D

Ja tego zdecydowanie nie polecam. Romansidło, które aspiruje do bycia czymś innowacyjnym (fail).

@topic - chodzi o książki typowo "kobiece" czy ogólnie o fajną literaturę (niemieszczącą się w wykluczonych przez Ciebie gatunkach)?

#don't care

Opublikowano

Ja tego zdecydowanie nie polecam. Romansidło, które aspiruje do bycia czymś innowacyjnym (fail).

@topic - chodzi o książki typowo "kobiece" czy ogólnie o fajną literaturę (niemieszczącą się w wykluczonych przez Ciebie gatunkach)?

chodzi mi o "fajną literaturę"

Opublikowano

kurde jak mamy wybrać dobre książki skoro nie mają to być kryminały ani fantastyka? :D Uzasadnij dokładniej co chcesz przeczytać. Jakąś biografie czy poradniki? Osobiście polecam każdemu "Ojciec chrzestny". Jest to kryminał lecz na podstawie prawdziwych nowojorskich mafii , główni bohaterowie są wzorowani na prawdziwych mafiosach . Z Ojcem chrzestnym na pewno się kiedyś spotkałaś więc dużo tłumaczyć nie trzeba :P

Opublikowano

kurde jak mamy wybrać dobre książki skoro nie mają to być kryminały ani fantastyka? :D Uzasadnij dokładniej co chcesz przeczytać. Jakąś biografie czy poradniki? Osobiście polecam każdemu "Ojciec chrzestny". Jest to kryminał lecz na podstawie prawdziwych nowojorskich mafii , główni bohaterowie są wzorowani na prawdziwych mafiosach . Z Ojcem chrzestnym na pewno się kiedyś spotkałaś więc dużo tłumaczyć nie trzeba :P

To ma być książka dla dziewczyny. Nie ograniczaj literatury do kryminałów i fantastyki, ponieważ Tobie się ona najbardziej podoba.

Opublikowano

chodzi mi o "fajną literaturę"

Pomysły na gorąco i z różnej beczki: seria "Klaudynka", Metro 2033 (jak dla mnie to nie tylko zwykla postapokaliptyczna historia, skłania do myślenia), Rok 1984 i Zabić drozda (stare, ale warto). Nie jest to najnowsza literatura, bo lubuje się w klasykach, ale gorąco polecam.

#don't care

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...