Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pocztówka po angielsku (warto, nagradzam szczodrze)

FailStunt

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Spędzasz ferie zimowe w górach . napisz do kolegi/koleżanki ze Szkocjii pocztówkę w której :
-poinformujesz go/ją dlaczego wybrałes/wybrałas to miejsce na zimowy wypoczynek
-opiszesz warunki pogodowe
-napiszesz , jak aktywnie spędzasz czas
Wypowiedz ma miec od 50 do 100 słów , nie wiecej.

Tak jak w temacie, moge dawać limity plusów do końca życia, ale proszę o jak najszybsze napisanie tego.

Opublikowano
Po polsku :

Cześć!
Chciałbym opowiedzieć Tobie jak spędziłem ferie zimowe.
W ferie wybrałem się z rodzicami w góry Tatry. Kiedy przyjechaliśmy tam szybko zjedliśmy obiad w jakiejś pobliskej knajpce, aby mieć więcej czasu na zwiedzanie i świetną zabawe. Potem poszliśmy do hotelu się rozgościć i spakować niezbędne rzeczy na wycieczkę po górach. Następnie udaliśmy sięw góry. Mój tata jest przewodnikiem, i dlatego wybrał łagodny stok i wiedział jaką trasą podążąć. Po wspinaczce po górach zaproponowałem, abyśmy udali się na górkę po, której można jeździć na nartach. Te ferie były świetne. Nigdy jeszcze się tak fajnie nie bawiłem, a do tego spędziłem czas z rodziną.W polsce jest bardzo ładnie i ciekawie, dlatego chciałbym Ciebie do mnie zaprosić na wakacje lub ferie, abyś zwiedził ten cudowny kraj.
Pozdrawiam. ......

Po angielsku :
Hi!
I would like to tell you how I spent the winter holidays.
In the holidays I went with my parents in the Tatra Mountains. When we got there quickly ate lunch at a nearby tavern to have more time for sightseeing and fun. Then we went to the hotel to pack yourself comfortable and necessary things for a trip in the mountains. Then we went up sowing. My dad is a guide, and therefore chose a gentle slope, and he knew what route to follow. After climbing the mountains, I suggested we went to the hill on which you can ski. The holidays were great. Never before so I did not play good, and for that I spent time with rodziną.W Poland is very nice and interesting, so I would like you to invite me for a holiday or holidays, you visited this wonderful country.
Yours. ......
Opublikowano

Nawet nie przeczytałeś tego. Przerżnięte z Google Translate.

[...] with rodziną. W Poland is very [...]

Musi to być poprawnie gramatycznie, a wiadomo jak tłumaczy GT.

Opublikowano

Hi Mark,

I'm in the Carpathians. My grandmother was born here so I always wanted to visit this place. I’m going to stay here for two weeks. The weather is nice. It’s sunny and windy. Every day there are many things to do. I think I'll finally learn how to ski. I'm attending some course. I wish you were here. I’ll ring you when I’m back. Say hello to Anna.

Kisses, XYZ.

Or something like that. :) Jakieś 70 słów.

PS. Biała Podlaska? Daj mi nazwisko swojego nauczyciela od angielskiego i masz przewalone. :P

it's not who i am underneath

but what i do that defines me.

Opublikowano

Hi John!

As I told you a few weeks ago, my winter holidays started only yesterday.

I’m staying in Zakopane. I've chosen this place because the highest Polish mountains are really near and hotels are relatively cheap. The weather is just perfect. It’s sunny and the temperature is only a few degrees below 0, so everybody are snowboarding and skiing. I got here only yesterday, so I’ve only managed to unpack my luggage in hotel room. If the weather won’t be bad, I’m going to go skiing every day until the end of holidays.

See you later!

Greetings

xxx

Równo 100 słów.

"Just because I'm weaker doesn't make you stronger".

krul | władca | mangozjeb | technik Ascarialu s2

Last.fm

Zainteresowanych fixami na source'owe game 40250 zapraszam PW.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...