Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Chciałbym się zwrócić z prośbą o podpowiedź w wyborze słuchawek. Mam przeznaczone ok. 200zł. Głównie chcę się skupić na dobrym bassie, brakiem szumów, czystym dźwięku oraz by dobrze przylegały do uszu. Mają to być słuchawki nauszne przeznaczone wyłącznie do słuchania muzyki z telefonu. (Niestety telefon nie jest zbyt dobry)

Spodobały mi się oto te słuchawki w sklepie media markt. Wolałbym kupić dobre ze sklepu, niż repliki beatsów z tablicy.

Dzięki! Czekam na odpowiedzi!

Opublikowano

Jak myślisz, że takie małe słuchaweczki mają dobry bass, to się mylisz :P

Ogólnie dobry bass mają sennheisery hd 202, tylko musisz ogarniać korektor graficzny, albo mieć dobry wzmacniacz.

Jak nie masz za dobrego fona, to i dobre słuchawki za dużo nie zdziałają, bo by musiały mieć osobne zasilanie(wbudowany wzmacniacz), żeby poczuć bass.

436951440626370320491.png

Opublikowano

No racja, racja, nie chodzi mi o taki extra-bass, lecz niech będzie go ładnie i czysto słychać, a nie jak w niektórych słuchawkach za 30zł, tylko o wiele lepiej.
Z telefonem na razie się wstrzymuje do następnego roku i działam na razi na sprzęcie Java.

Opublikowano

Najlepiej by było, jakbyś miała możliwość przesłuchania muzyki z twojego telefonu na poszczególnych modelach, bo tak to zawsze będzie kupowanie w ciemno.

Opublikowano

AKG, sennheiser, koss, superlux

Poszukaj sobie coś w tej cenie ;3

Nie boję się wyrazić własnego zdania. Nikt i nic jego nie zmieni.

Opublikowano

AKG, sennheiser, superlux,BeatsAudio, Sluchawki od iphon'ea :D dobre sa sam mam :D , i wiele wiele wiecje ... Az nie chce mi sie pisac juz

Odpowiadasz na mój post? użyj opcji ''zacytuj'' to nie takie trudne

;)

a ja na pewno odpowiem.

Opublikowano

A czy jest może możliwość rozpakowania w sklepie słuchawek, by móc je sprawdzić (np. MediaMarkt) (Wiem, że mają taki dział, że są wywieszone słuchawki, ale tam jest ich zaledwie 8 i to jakaś lipa) Za wszystkie wypowiedzi dziękuję.

Opublikowano

Raczej nie, bo by musieli otwierać opakowania.

Ja mam o tyle dobrze, że obok mnie wybudowali takie wielkie centrum Europa Centralna i tam jest takie długie stoisko ze wszystkimi słuchawkami wyciągniętymi, zarówno te za 30 jak i 1500zł :D

Musisz na necie sprawdzić, czy nie ma jakiegoś sklepu typowo muzycznego(ze sprzętem do nagrań etc.) bo oni tam bardziej dbają o klienta.

Opublikowano

Raczej tak,bo one są otwarte,tak jak inne sprzęty.

W większości sklepów opakowania mają plomby na pudełkach, których się nie zdejmuje.

Rozumiem jakiś 1 konkretny model przesłuchać, ale tak jak chcesz więcej, to raczej nikt ci nie będzie każdego po kolei otwierał.

Opublikowano

Akg K518 - calkiem spoko bas, swietna izolacja dzwiekow otoczenia (na poczatku cisna w glowe), dobre ogolne wrazenie. W Twoj limit cenowy sie wpasowuja. Uwazam je za jedne z lepszych o takiej charakterystyce dzwieku w tej cenie.

Jesli jednak bys sie zdecydowal na inne niz nauszne, to z calego serca polecam Nuforce ne-700x - lepiej rozwala czache niz wiele modeli nausznych.

#don't care

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...