Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

GTX 550 Ti vs Radeon HD 7790

PLRafcik

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema!

Już niedługo kupuję kompa, ale od niedawna irytuje mnie jedna myśl...

Co wybrać? Co lepsze pod gry? Co pod OC lepsze?

Kolega mówi że GTX 550ti , że niby lepszy no i bezpieczniejszy, bo słyszałem, że jedna z serii HD7790 miała wady ;/

To co polecacie? A może jeszcze inne GPU? Kwota to do 500 zł.

"My World is in your Head..."

Pierwszy Polski blog o grze Vampyr:
http://www.czasnawampyr.pl/category/news/

Opublikowano

HD7790 nie miała wad, bynajmniej nikt się z nią nie skarżył, a karta jest nadal polecana. (nie wiem kto by polecał kicz). Bierz tylko i wyłącznie HD7790, 550Ti to już staruszek. W dodatku radka podkręcisz. :)

Opublikowano

550Ti nie ma startu do 7790, bierz radka i się nie zastanawiaj.

CPU : Core i5 3470   3.8 Ghz //  GPU : Palit GeForce GTX 960 OC // PSU : Deus G1 500W   //  CASE :  Brutus M23  // MOBO : Z77A-G43  // RAM : 6GB DDR3   //  HDD : Barracuda 500GB     

Monitor : X2377HDS-B1 ( 23 Cal )

24dnacg.png

Opublikowano

O co ci chodzi kolego ;], sam się jebnij.

Napisałem to co uważałem za słuszne.

Cena 50zł więcej od maxymalnej, jaką koleś dał.

I wypraszam sobie :).

Jeśli chcesz pomagać, KOMUKOLWIEK, a zwłaszcza w dziedzinie komputerów to najpierw się DOKSZTAŁĆ. Jak mogłeś napisać, że HD7790 nie istnieje? Jak? Bo ja nie wiem. W ogóle nie orientujesz się w kartach graficznych. Po za tym 7770 od radka jest nieco wydajniejsze, od 550Ti, a jebnąć to Cię powinien moderator za brak kompetencji.

Opublikowano

Jeśli chcesz pomagać, KOMUKOLWIEK, a zwłaszcza w dziedzinie komputerów to najpierw się DOKSZTAŁĆ. Jak mogłeś napisać, że HD7790 nie istnieje? Jak? Bo ja nie wiem. W ogóle nie orientujesz się w kartach graficznych. Po za tym 7770 od radka jest ciut, ciut słabsze od 550Ti, a jebnąć to Cię powinien moderator za brak kompetencji.

7770 jest mocniejsze od 550TI <_<

Ba, nawet mocniejsze od GTX650.

Opublikowano

7770 jest mocniejsze od 550TI <_<

Ba, nawet mocniejsze od GTX650 ;)

Wiem, napisałem, że GTX 550Ti jest ciut słabsze od 7770. ;) A racja, pomyliłem się. Zwracam honor. ^_^ Nie przeczytałem tego co napisałem i fejla trzasnąłem.

Opublikowano

Oj kolego tera mnie wkurwiłeś.

Czy ja coś napisałem o tym że 7790 nie istnieje ? Cię kolego jebło?

Się odezwał, mądry, każdy pomaga jak potrafi jest to wolny kraj i każdy ma prawo własnego głosu.

Więc się przymknij jeśli możesz i nie spinaj o chuj wie co.

@@edit. poniosło troche?

graphic.png
Opublikowano

Po za tym 7770 od radka jest ciut, ciut słabsze od 550Ti

To chyba źle sformułowałeś xD.

I nie ciut, bo 7750 na GGDR5 to odpowiednik 550Ti, a jak wiadomo od tego 7770 jest zauważalnie wydajniejsze.

Opublikowano

Jak juz masz sie wypowiadac to z sensem. Napisz, ze na stronie nie ma, bo ja zrozumialem , ze w ogole nie ma

Chcesz mieć darmową uługe montażu/wysyłkę na morele.net albo techplanet.pl? Wejdź tu!

Opublikowano

Śmietnik się tutaj zrobił. Ostrzeżenia nadane i spokój mi tu. Jeszcze raz ktoś będzie prowokował, bądź obrażał to temat będzie zamknięty.

Się odezwał, mądry, każdy pomaga jak potrafi jest to wolny kraj i każdy ma prawo własnego głosu.

W tym dziale pomagamy jeśli jesteśmy obyci w temacie, a nie piszemy bezsensowne posty.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...