Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Scarface - brak tekstur

CruzPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Ostatnio naszło mnie na zainstalowanie leciwej uż gierki - Scarface

Instalacja przebiegła pomyślnie, ale po włączeniu gry zauważyłem brak tekstur, jakieś dziwne cienie itp.

nie jest to wina gry, bo kiedyś już ją instalowałem na XP i działało cacy. Teraz mam windows 7 64 bit i nie wiem co się dzieje.

Sprzęt spokojnie daje radę

Intel Core i5 4x 3,30ghz

Ram: 8giga

Karta graficzna: NVIDIA GeForce GTS 450 2 Giga.

Windows 7 Home premium 64bit.

Dodam jeszcze,że gdzieś na internecie znalazłem instrukcję:

1. Go to the run/search menu and type "msconfig" and press enter.
2. Go to the "boot" tab
3. Click "Advanced options..."
4. Check the "Number of Processors" box and set it to 1.
5. Restart and play the game

Zrobiłem tak, przestawiłem na ilość rdzeni :1 i zrestartowałem. Niby działa, jest poprawa i to znaczna, ale gdy ustawię system na 1 procesot, nie działa mi internet. Możliwe, że to jak zwykle wina neostrady i ich modemu -> SAGEM F@st 800-840

Czy jest jakaś możliwość, abym nie musiał ciągle zmieniać tych ustawień i uruchamiać ponownie komputera? Kiedy mnie najdzie ochota na grę -> restart, kiedy na internet to samo.

Help :D

Opublikowano

Zaktualizuj Sterowniki do karty graficznej

PS.Oryginalna czy Piracka Wersja?

1373415594-U477327.png

KidModerator Single Player|MPC Champion|Gold Member|Postwriter|Uczeń Pawła_CS|

Opublikowano

Sterowniki wszystkie zaktualizowane,

Gra oryginalna, pożyczona od kumpla:)

Mam ją na ps2 i dlatego nie kupowałem na pc tylko od kumpla pożyczyłem ;D

A chciałem sobie na PC pograć, bo konsola nie daje mi takiej satysfakcji :(

Opublikowano

Zrobiłem to co napisałeś, zainstalowałem XP i odpałiłem. Zainstalowałem Scarface na nowym systemie i...

Przy próbie odpalenia gry taki oto error:

"D3DER invalid call"

I żadnego innego info :(

Opublikowano

Zrobiłem to co napisałeś, zainstalowałem XP i odpałiłem. Zainstalowałem Scarface na nowym systemie i...

Przy próbie odpalenia gry taki oto error:

"D3DER invalid call"

I żadnego innego info :(

Na postawionym systemie zainstaluj sterowniki do karty i directx, to powinno pomóc.

Opublikowano

Zainstalowałem Directx 9.0c na podstawowym i stery do karty graficznej mam najnowsze. Mimo to, dalej wyskakuje ten sam błąd ;( Chyba sobie nie pogram. A może to być wina tego, że mam Windows 7 Home Premium 64bit, a na wirtualu Windows XP professional 32bit?

Opublikowano

Zainstalowałem Directx 9.0c na podstawowym i stery do karty graficznej mam najnowsze. Mimo to, dalej wyskakuje ten sam błąd ;( Chyba sobie nie pogram. A może to być wina tego, że mam Windows 7 Home Premium 64bit, a na wirtualu Windows XP professional 32bit?

Miałeś zainstalować to wszystko na tym XP. Nie zależy to od systemu, gdyż:

Wykonywanym programem może być zarówno pojedyncza aplikacja, jak i cały system operacyjny lub nawet kolejna maszyna wirtualna. Są one zupełnie odizolowane przez maszynę wirtualną od maszyny fizycznej, w odróżnieniu od klasycznego systemu operacyjnego, który tylko zarządza uruchamianiem aplikacji na maszynie fizycznej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...