Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] VAC

daniel741

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co zrobić, żeby używać VAC'a ? Virtual Audio Cable. Każdy to używa do 'spamu' czatu głosowego i ma dobrą jakość. A ja przez miks stereo ( nie mikro ) też gram i jest słabsza nwm czemu. Jakie ustawienia i co zrobić, żeby tak samo przez VACA puszczać jakieś piosenki w dobrej jakości a nie miks stereo?

1390144171-U592769.png

Opublikowano

Potrzebujesz jakiegoś programu, w którym możesz wybrać, na jakie urządzenie ma odtwarzać dźwięk. Jak już masz to wybierasz Line 1. Wchodzisz w Panel Sterowania --> Dźwięk ---> Nagrywanie i ustawiasz Line 1 jako urządzenie domyślne. Na koniec wchodzisz do folderu z tf'owymi configami i skryptami, tworzysz / otwierasz plik autoexec.cfg i wklejasz do niego to:

alias vtoggle "von"
alias von "+voicerecord; voice_loopback 1; alias vtoggle voff"
alias voff "-voicerecord; voice_loopback 0; alias vtoggle von"
bind Insert "vtoggle"

Wszystko

0eab14ddf550.png

Opublikowano

Będzie działać z dobrym dźwiekiem? Ps. wczoraj tak zrobiłam, że domyślne i puściłam coś, zapytałam czy słychać mnie a oni, że nie. A w tym VACu jakieś ustawienia czy coś?

1390144171-U592769.png

Opublikowano

Te skrypty są takie same tyle, że gość nazwał 1 komendę inaczej niż ja. Zmień bind z Inserta na coś innego, bo z nim nie działa. Skoro masz ten skrypt to nie musisz używać Audio Repeatera.

0eab14ddf550.png

Opublikowano

No głównie potrzebne mi to, żeby w dobrej jakości była muzyka (do spamu :D) :D taki koleś mówił, że foobar inni vac ja nie wiem, i mam to i to i jak skonfigurować ? ;3

1390144171-U592769.png

Opublikowano

Foobar to program do odtwarzania muzyki, vac jest do wyłapywania dźwięków na komputerze. Napisałem przecież jak :u

0eab14ddf550.png

Opublikowano

Potrzebujesz jakiegoś programu, w którym możesz wybrać, na jakie urządzenie ma odtwarzać dźwięk. Jak już masz to wybierasz Line 1. Wchodzisz w Panel Sterowania --> Dźwięk ---> Nagrywanie i ustawiasz Line 1 jako urządzenie domyślne. Na koniec wchodzisz do folderu z tf'owymi configami i skryptami, tworzysz / otwierasz plik autoexec.cfg i wklejasz do niego to:

alias vtoggle "von"
alias von "+voicerecord; voice_loopback 1; alias vtoggle voff"
alias voff "-voicerecord; voice_loopback 0; alias vtoggle von"
bind Insert "vtoggle"

Wszystko

0eab14ddf550.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...