Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Trening

UpDaTeR

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hejka. Mam pytanie dotyczące uprawiania sportu. A więc w niedalekiej przyszłości mam zamiar zapisać się na siłownię żeby troszkę przypakować ^_^ Mam zamiar chodzić na nią co drugi dzień a w między czasie dołożyć do tego basen czyli grafik wyglądał by następująco: Pon. - Siłownia Wt. - Basen Śr. - Siłownia Czw. - Basen Pt. - Siłownia

I tu rzuca się to pytanie, czy jest to dobry pomysł? Siłownia wiadomo, trzeba nabrać trochę na masie a następnie wyrobić mięśnie..Natomiast na basenie to jakby nie patrzeć zrzuca się to wszystko :mellow:.

Z góry dziękuje za opinie, rady.

Opublikowano

Wiesz mieśnie muszą się regenerować,ale ten basen byś mógł sobie przełożyć na weekend ;)

Proponuję taki plan: poniedziałek: siłownia , środa: siłownia , piątek: siłownia

Jeszcze jedno nie napisałeś ile masz lat,a to ważne ;) Bo jak masz mniej niż 15lat to nawet nie stratuj na siłownie,bo sobie krzywdę zrobisz jeszcze :P

1379148048-U870856.png

Opublikowano

16 lat ;) Krzywdy myślę że nie zrobię bo to nie byłby pierwszy raz na siłowni, a w domu zawsze znajdę czas na jakieś brzuszki podciągnięcia itp.

Opublikowano

Jak dla mnie zbyt często.

Raz to to, że wczas zaczynasz, mogłeś pomyśleć 2mc temu, to na wakacje byłoby jak znalazł :D

A dwa to jak będziesz tak często pływał/ćwiczył, to szybko się zniechęcisz i jednak kręgosłup daje znać :P

436951440626370320491.png

Opublikowano

Na poczatku nie powinienes tyle trenowac na silowni w tygodniu bo mozna przepalic sobie miesnie. Jak na poczatek to 2 razy w tygodniu po 20 minut rozgrzewki a 40 cwiczen z tym ze miedzy cwiczeniami silowymi male przerwy musza byc. To bedzie wystarczajaco, czyli poniedzialek silownia, wtorek basen, sroda wolne, czwartek silownia, piatek wolne sobota basen. Taki uklad.

Oczywiscie co najwazniejsze dobra dietka :)

surasmen, dnia 03 Cze 2013 - 19:24, napisał:

Raz to to, że wczas zaczynasz, mogłeś pomyśleć 2mc temu, to na wakacje byłoby jak znalazł

A dwa to jak będziesz tak często pływał/ćwiczył, to szybko się zniechęcisz i jednak kręgosłup daje znać

Chlopie co ty chcesz w 2 miesiace osiagnac ? Nic widocznego

Opublikowano

Na poczatku nie powinienes tyle trenowac na silowni w tygodniu bo mozna przepalic sobie miesnie. Jak na poczatek to 2 razy w tygodniu po 20 minut rozgrzewki a 40 cwiczen z tym ze miedzy cwiczeniami silowymi male przerwy musza byc. To bedzie wystarczajaco, czyli poniedzialek silownia, wtorek basen, sroda wolne, czwartek silownia, piatek wolne sobota basen. Taki uklad.

Oczywiscie co najwazniejsze dobra dietka :)

surasmen, dnia 03 Cze 2013 - 19:24, napisał:

Raz to to, że wczas zaczynasz, mogłeś pomyśleć 2mc temu, to na wakacje byłoby jak znalazł

A dwa to jak będziesz tak często pływał/ćwiczył, to szybko się zniechęcisz i jednak kręgosłup daje znać

Chlopie co ty chcesz w 2 miesiace osiagnac ? Nic widocznego

Jak to nic widocznego? Gdyby chciał to spokojnie w 2 miesiące mógłby zrzucić 7 kg.

Opublikowano

Hej, ja nie chcę zrzucić tylko przybrać :P Tyle, że nie w takim stopniu gdzie tłuszcz się będzie wylewał tylko lekkie mięśnie też bez większych rewelacji

Opublikowano

Nie chce zrzucić tylko przytyć... :D
2x w tygodniu na siłke jak już tak bardzo chcesz.

Osobiście odradzam, mam kolegów którzy wcześnie zaczęli a teraz powykrzywiani.

Rób podciągnięcia / brzuszki / pompki , kup sobie hantle i ćwicz w domu lepiej na zdrowie wyjdzie :)

Opublikowano

Po 2 Jesli chcesz cwiczyc juz na dluzsza mete, i chcesz miec ladne ksztalte miesnie a nie takie kuleczki od ping ponga jak napniesz to stosuj sie do tego

http://www.kulturystyka.pl/atlas/ramiona.asp'>http://www.kulturystyka.pl/atlas/ramiona.asp 

To jest poradnik jak poprawnie cwiczyc

A tutaj masz pelnego atlasa

Zobacz !

http://www.kulturystyka.pl/atlas/ 
Opublikowano

Teoretycznie plan masz wporzadku ,tylko ja bym proponował basen traktowac nie jako kolejny wycisk tylko poplaskanie sie w domu.

To nie jest nic strasznego , ie sluchaj tych wyzej bo to banany ktore nigdy nie wychodzily z domu.

Postaraj sie skombinowac sobie plan cwiczen oraz jaakas diete na swoja kieszen oraz oczywiscie 0 alko/chipsow/napoi slodzonych i jazda.

Mysle ze po 4-6 miesiacach sam siebie nie poznasz .

oczywiscie jesli wytrzymasz.

Opublikowano

Teoretycznie plan masz wporzadku ,tylko ja bym proponował basen traktowac nie jako kolejny wycisk tylko poplaskanie sie w domu.

To nie jest nic strasznego , ie sluchaj tych wyzej bo to banany ktore nigdy nie wychodzily z domu.

Postaraj sie skombinowac sobie plan cwiczen oraz jaakas diete na swoja kieszen oraz oczywiscie 0 alko/chipsow/napoi slodzonych i jazda.

Mysle ze po 4-6 miesiacach sam siebie nie poznasz .

oczywiscie jesli wytrzymasz.

Nie wkurwiaj mnie, nie chce nic pisac bo masz moda ale juz bym cos dodal.

3 razy w tyg jak na sam poczatek to jest za duzo na silowni ! Sam gowno wiesz ...

Opublikowano

dobra dieta to podstawa! chcesz to moge ci ulozyc jakas dobra dietke, bo sam sobie nie raz ukladalem, a wygladam bardzo dobrze, choc cwicze dopiero rok

7:00 - pierwszy posilek

- platki z mlekiem

- bulka z plasterkiem sera zoltego

- herbatka lipton zolta 1 torebeczka

to jest okolo 650kcal

10:00 - drugi posilek

- baton snickers, nie jakeis marsy twixy i nne chuje muje bo to sa cukry, a snickers da ci tyle energii ze bedziesz mial duzo

200 kcal

12 - trzeci pos

- paczek

ma duzo wenglowodanow (energii) i teraz bedziesz mial bardzo duzo energii

300kcal

14 - czwartty

rosol z makaronem

300kcal

kotlet schapowy z ziemniokami i surowka

500kcal

16 - piaty

jogurt jogobella z duzymi kawalkami owocow

duze kawalki - duzy chlop bendziesz

170

17 - szosty

paczka orzechow solonych

600kcal

23 - ostatni

kogel mogel z 8 jajek

640kcal

to jest okolo 3tys kcal. teraz bendziesz mial miesnie jak ta lala, rosly chlop bedziesz i tylko nie zapomnij chodzic na basem, plywaj kraulem bo wtedy tluszcz przeksztalca sie na miesnie i bedziesz jak son goku twardy meski i silny prawie jak ja :D

Opublikowano

Nie wkurwiaj mnie, nie chce nic pisac bo masz moda ale juz bym cos dodal.

3 razy w tyg jak na sam poczatek to jest za duzo na silowni ! Sam gowno wiesz ...

I co ze mam moda? Mów smiało.

Ty musisz byc pro trenerem oraz wytrenowanym mistrzem etc etc etc.

To ze 3x bedzie chodizl na siłke nie znaczy ze bedzie nosił worki z cementem przez 3h.

To własnie plan okresla co ma robic i jak , dlatego jesli znajdzie lub zrobi sobie plan to taki dla poczatkujacego.

I nie pisz bzdur ze 3x to za duzo , bo jakby chcial to moze i 5x w tyg chodzic , a jedynym warunkiem było by rozbicie cwiczen.

Opublikowano

heh, nie chcę być napakowany przesadnie ;) Po prostu chcę mieć ładną sylwetkę. Tak czy siak czekam na dalsze opinie.. każdą radę biorę pod uwagę a lajki dopiero jutro bo limit wskoczył ^_^

Opublikowano

dobra dieta to podstawa! chcesz to moge ci ulozyc jakas dobra dietke, bo sam sobie nie raz ukladalem, a wygladam bardzo dobrze, choc cwicze dopiero rok

- platki z mlekiem
to jest okolo 650kcal

- baton snickers, nie jakeis marsy twixy i nne chuje muje bo to sa cukry, a snickers da ci tyle energii ze bedziesz mial duzo
200 kcal

12 - trzeci pos
- paczek
300kcal

14 - czwartty
rosol z makaronem
300kcal
500kcal

16 - piaty
170

17 - szosty
paczka orzechow solonych
600kcal

23 - ostatni
kogel mogel z 8 jajek
640kcal

to jest okolo 3tys kcal. teraz bendziesz mial miesnie jak ta lala, rosly chlop bedziesz i tylko nie zapomnij chodzic na basem, plywaj kraulem bo wtedy tluszcz przeksztalca sie na miesnie i bedziesz jak son goku twardy meski i silny prawie jak ja :D

23 godzina to za pozno, ostatni posilek sie powinno sie jesc o 19 godzinie i to koniec, czym pozniej jesz tym wiecej tluszczu. A na dodatek jajka tyle cukru. Po 2 w takiej ilosci sa niezdrowe :D

I co ze mam moda? Mów smiało.

Ty musisz byc pro trenerem oraz wytrenowanym mistrzem etc etc etc.

To ze 3x bedzie chodizl na siłke nie znaczy ze bedzie nosił worki z cementem przez 3h.

To własnie plan okresla co ma robic i jak , dlatego jesli znajdzie lub zrobi sobie plan to taki dla poczatkujacego.

I nie pisz bzdur ze 3x to za duzo , bo jakby chcial to moze i 5x w tyg chodzic , a jedynym warunkiem było by rozbicie cwiczen.

Jesli wczesniej nie cwiczyl, tymbardziej, ze nie ma profesjonalnego rozkladu cwiczen na sam poczatek nie powinien kombinowac z duza iloscia treningow w tygodniu, czytalem nie raz nie dwa nie trzy o tym ze ludzie przy 3 treningach w tyg palili sobie miesnie, i zamiast rosly to malaly. A rozklad treningow podawali im ludzie co trenowali pare lat... Chodzi mi o to, ze pierwszy tydzien dwa najlatwiej o " kontuzje " palenie miesni itp itd.
@ Top pamietaj o dokladnej rozgrzewce poszczegolnych miesni

Opublikowano

P.S chcialem dodac ze dieta ktora podał jest tak samo idiotyczna jak wopowiedzi .

Kto normalny dietujac wpierdala słodycze.

Energi? tu chodzi bardziej o składniki odzywcze a nie energie.

I tak jak up mówi 23 to za pozno .

Do tego na poczatek 4 posiłki dziennie o tej samej porze wystarcza.

Opublikowano

jak sie nie znacie to sie lepiej nie wypowiadajce; / ja mu podalem dietke na ktorej jestem od roku a kiedys bylem chudy i waski, teraz fruzi mam na zawolanie bo kazda kocha moja sylwetke i moja osobowosc bo ja nie jestem jakis miekki tylko twardy i meski, a dziewczyny nie lubia pedalow co waza 40kg tylko meskich i twardych jak schawrzeneger . Nie wiem co wnosza do dyskusji wasze wpisy kazdy wie ze o 23 spozywa sie ostatni posilek bo wtedy jest najzdrowiej bo w nocy jest czas zeby spokojnie przeszedl w biceps a rano wstajesz i widzisz sie wiekszym w bicepsie o ta kielbaske co w nocy zjadles. poczytajcie na forach kulturalnych jak to jest bo sie nie znacie za bardzo i tyle w temacie

Opublikowano

jeśli basen trenujesz jak relaks to okey , bo gdy cwiczysz jeszcze po siłowni to nie dobrze :)

Siłownie masz swoją czy publiczną ?
Podaj trening jakim zamierzasz trenować ?

Dieta? Masz kurwa jeść i dostarczyć odpowiedniej ilości składników jak widze tych maniaków co pierdolą że masz o tej godzinie to i to , Nie . To podstawowy błąd początkującego .

Opublikowano

dobra

dieta to podstawa! chcesz to moge ci ulozyc jakas dobra dietke, bo sam

sobie nie raz ukladalem, a wygladam bardzo dobrze, choc cwicze dopiero

rok

- platki z mlekiem

to jest okolo 650kcal

200 kcal

12 - trzeci pos

- paczek

300kcal

14 - czwartty

rosol z makaronem

300kcal

500kcal

16 - piaty

170

17 - szosty

paczka orzechow solonych

600kcal

23 - ostatni

kogel mogel z 8 jajek

640kcal

to

jest okolo 3tys kcal. teraz bendziesz mial miesnie jak ta lala, rosly

chlop bedziesz i tylko nie zapomnij chodzic na basem, plywaj kraulem bo

wtedy tluszcz przeksztalca sie na miesnie i bedziesz jak son goku twardy

meski i silny prawie jak ja :D

Pomijając

to że to jest śmiech na sali to ty nawet nie znasz jego wagi, a z tego co mi się o uszy obiło to dietę się do każdego dobiera indywidualnie w konsultacji, a nie na pałę mu wpierdalasz...

@TOP-

We wrześniu będzie 3 rok jak na basen jeżdżę i jakoś od tego czasu nie spaliłem kilogramów, tylko mi przybyło masy co nie znaczy że nie tylko spalić kg.

jak

sie nie znacie to sie lepiej nie wypowiadajce; / ja mu podalem dietke

na ktorej jestem od roku a kiedys bylem chudy i waski, teraz fruzi mam

na zawolanie bo kazda kocha moja sylwetke i moja osobowosc bo ja nie

jestem jakis miekki tylko twardy i meski, a dziewczyny nie lubia pedalow

co waza 40kg tylko meskich i twardych jak schawrzeneger . Nie wiem co

wnosza do dyskusji wasze wpisy kazdy wie ze o 23 spozywa sie ostatni

posilek bo wtedy jest najzdrowiej bo w nocy jest czas zeby spokojnie

przeszedl w biceps a rano wstajesz i widzisz sie wiekszym w bicepsie o

ta kielbaske co w nocy zjadles. poczytajcie na forach kulturalnych jak

to jest bo sie nie znacie za bardzo i tyle w temacie

Poczytałem i to co znalazłem to było na temat kultury człowieka, a nie kulturystyki szwarcenegerze.

Opublikowano

jak sie nie znacie to sie lepiej nie wypowiadajce; / ja mu podalem dietke na ktorej jestem od roku a kiedys bylem chudy i waski, teraz fruzi mam na zawolanie bo kazda kocha moja sylwetke i moja osobowosc bo ja nie jestem jakis miekki tylko twardy i meski, a dziewczyny nie lubia pedalow co waza 40kg tylko meskich i twardych jak schawrzeneger . Nie wiem co wnosza do dyskusji wasze wpisy kazdy wie ze o 23 spozywa sie ostatni posilek bo wtedy jest najzdrowiej bo w nocy jest czas zeby spokojnie przeszedl w biceps a rano wstajesz i widzisz sie wiekszym w bicepsie o ta kielbaske co w nocy zjadles. poczytajcie na forach kulturalnych jak to jest bo sie nie znacie za bardzo i tyle w temacie

Tak wiec po wypowiedzi tego mistrza bicepsów i pompy stwierdzam ze jest debilem.

Az ci lajkne za tego schwarcenegera.

Ty meski koksie.

Opublikowano

Kolego, ale tu mu dałeś taką dietę, że na samo żarcie mu wyjdzie z 80 zł na dzień -.- do tego pączek?? Jakieś batony i nie wiadomo co, ja byłem na zupełnie innej diecie i przyznam straciłem 6,5 kg. Po prostu jadłem mniej, do tego większość produktów które zawierają białko, + 2 razy bieganie w tygodniu.

Opublikowano

widac dalsza konwersacja z wami nie ma sensu bo nie rozumiecie sytuacji w ktorej sie znajduje ten kolega... on nie chce spalic tylko nabrac masy miesniowej a ty piszesz ze schudles 6,5kg. dieta do dupy byla to schudles. ja mu ulozylem pozadna i profesjonalna diete i jezeli bedzie sie jej trzymal to za miesiac furtka do chaty nie bedzie mu sie zamykac tyle lasek bedzie chcialo miec z nim osobisty kontakt a on bedzie mogl je zmieniac jak skarpetki taka dobra diete mu ulozylem. jezeli sie nie znacie i nie macie pojecia pojdzcie komentowac metiny a nie wypowiadac sie w meskich tematach hahaha pewnie sami wygladacie jak paris hilton a chcecie mu dawac rady. nie wiem co wy soba reprezentujecie ale sadze ze kolega poslucha madrzejszego i za rok przesle na forum takie fotki ze bedziecie mnie blagac o ulozenie diety miesniowej taka jaka mu ulozylem. jezeli chce to wniose kilka poprawek specjalnie dla niego

Opublikowano

Czemu nie ;) Nie przesadzaj z tym, ponieważ intensywne "pakowanie' zatrzymuje wzrost-jeżeli jesteś w młodym wieku, nie radzę tego ,aż tak często robić.

Jeżeli masz tak do 18-20 lat rób to co dwa tygodnie(jeden tydzień robisz to,drugi nie,trzeci tak itp.),a jeżeli w "większym"/starszym to możesz robić to raczej jak chcesz. B)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...