Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

ocena kompa

tapne

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nietrafiony ten zestaw troszku :P.

Zamiast Extreme 4 bierz MSI Z77A-GD55, budę zmień na Zalmana Z9, jako cooler CPU daj MAcho Black-White (140mm) od Thermalright'a.

Zamiast tego 7870 w takiej cenie bierz 7950 za 1200zł nawet, gdybyś miał wywalić SSD. To się nie godzi brać pod taki procesor takie GPU z zamiarem O/C. Nieopłacalny i tyle.

Podaj budżet, to złożę Ci coś ciekawego ;).

Na pro-line jest drogo, bierz z techplanet.pl/morele.net

Opublikowano

MSI jest bardzo awaryjna, wypad mi z tym szajsem :), buda z9 nie jest funkcjonalna według mnie, a Thermalright'a walisz do wszystkiego, pozdro

co do hajsu to nie gra roli, miało być 3,5-4k ael wyszło troszkę więcej :)

to ocena ch** tam, może wie ktoś keidy ten procek bd ? ma ktoś kontakt ?

Opublikowano

MSI jest bardzo awaryjna, wypad mi z tym szajsem :), buda z9 nie jest funkcjonalna według mnie, a Thermalright'a walisz do wszystkiego, pozdro

co do hajsu to nie gra roli, miało być 3,5-4k ael wyszło troszkę więcej :)

to ocena ch** tam, może wie ktoś keidy ten procek bd ? ma ktoś kontakt ?

MSI jest bardzo awaryjna - kto Ci takich bzdur nagadał ? Nie lubię ludzi typu opineo z zerową wiedzą na temat sprzętu, a wyskakujących z takimi hasłami. Równie dobrze mogę napisać o słabych kondensatorach w Aszrotach.

Z9 ? Oprócz tego, że sito (brak filtrów przeciwkurzowych) jest dobrą budą jak na swoją cenę, pomieści wysokie chłodzenia CPU, ma cable menagement, grubą blachę, wentylatory (co prawda głośne, ale zawsze można Noiski XL1 kupić, jeśli nie będziesz zadowolony z osiągów O/C, kontroler w zestawie ;).

Czemu dałem Macho ? Bo znajdź coś wydajniejszego, cichszego w podobnej cenie.

http://techplanet.pl/przechowalnia/zapisana/?s=67735&s=70268&s=63363&s=73171&s=73104&s=72517&s=64019&s=77552&s=71137

Proszę - nieco ponad te 4k, skoro tak może być.

Zamiast SSD otrzymujesz bardzo wydajny układ graficzny ;). No wystarczy się zastanowić.

Opublikowano

ja już ci mówiłem, wsadź te swoje bezsensowne sety w dupcię :*, wypad z tematu :)

otrzymałem odpowiedź z serwisu, procek bd za tydzień :)

//close

Opublikowano

ja już ci mówiłem, wsadź te swoje bezsensowne sety w dupcię :*, wypad z tematu :)

otrzymałem odpowiedź z serwisu, procek bd za tydzień :)

//close

Właściwie, to mogę CI polecić też używany zestaw za 200zł, bo do CS'a, które tak uwielbiasz więcej nie potrzeba.

Trochę więcej kultury dla ludzi, którzy starają Ci się pomóc. Taki sam set (lub bardzo zbliżony) otrzymałbyś na 95% for komputerowych, ale skoro wiesz lepiej i wywalasz kasę na MOBO i procek do kręcenia bez chłodzenia oraz bierzesz 7870 w cenie 7870XT i SSD to nie moja sprawa, bo kasa też nie moja :P.

Podkręć sobie go na BOXie i potraktuj z góry 1,5v. To w końcu MOBO od AsRocka, więc wytrzyma.

Oto przykład człowieka, który upiera się, że lepiej mieć mniej za więcej.xD

Opublikowano

Ja pieprze pierwszy raz widzę takiego człowieka -.-

Zestaw za 4,2k i taka nędzna grafika kosztem obudowy ramu i płyty.

Już wgl nie wspomnę o tym, że za 2 dni, a właściwie już dziś można kupić haswelle...

Płyta do niezłego OC i takie szajskie chłodzenie.

436951440626370320491.png

Opublikowano

Ja pieprze pierwszy raz widzę takiego człowieka -.-

Zestaw za 4,2k i taka nędzna grafika kosztem obudowy ramu i płyty.

Już wgl nie wspomnę o tym, że za 2 dni, a właściwie już dziś można kupić haswelle...

Płyta do niezłego OC i takie szajskie chłodzenie.

1. To było skierowane do mnie ?

2. Haswell na razie za drogi (cena/wydajność).

Opublikowano

1. To było skierowane do mnie ?

2. Haswell na razie za drogi (cena/wydajność).

Nie do Ciebie.

Chodziło mi raczej o brak szacunku jego do Ciebie.

A cena to 60zł różnicy pomiędzy i5 3570k a i5 4770k.

436951440626370320491.png

Opublikowano

Nie do Ciebie.

Chodziło mi raczej o brak szacunku jego do Ciebie.

A cena to 60zł różnicy pomiędzy i5 3570k a i5 4770k.

Ale zobacz ceny płyt głównych. Tu jest problem. Nic sensownego za niewielkie pieniądze nie ma.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...