Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Internet na wsi

kurekkurek2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema wszystkim :) Mam pewien problem z internetem. Otóż mieszkam na wsi i internet jako tak działa, ale mnie nie zadowala. Mam internet w Neti do 10 mb/s + telefon. Mojej mamie wmówili, że będzie miała bardzo szybki internet, ale niestety okłamali ją.. Gdy do nich dzwonimy wmawiają nam że jest aktywnych 5 urządzeń i dlatego tak słabo internet chodzi.. Jest to nie prawdą, ponieważ internet tak samo chodzi, gdy jest odpalonych 5 urządzeń(z tego 3 komorki i 2 kompy, przez wifi).. Ja mam notebooka HP mini, mieszkam niecałe 4 km od miasta, więc nie wiem czemu mi tak słabo internet chodzi..;/ Ludzie na zadupiach maja internety 5x szybsze niż Ja..;/ Oto mój test świeżo robiony na speedtest.net: 2749689124.png

Czytałem wiele tematów na różnych forach internetowych, lecz mi nie pomogły. Dowiedziałem się tylko, że można włączyć menadzera zadań i powyłączać rózne procesy. Jednak ja boje się o swój komputer i nie chciałbym czegoś ważnego przez przypadek wyłączyć :) Moglibyście mi też powiedzieć co tutaj mógłbym wyłączyć :P

http://zapodaj.net/7d099e389e1fb.png.html

http://zapodaj.net/879e9a960d330.png.html

Problemy z netem odczuwam grając w gry przeglądarkowe takie jak plemiona.pl lub oglądając filmiki na youtube.pl Zmiana usługodawcy jak na tą chwile nie wchodzi w grę. Za pomoc byłbym bardzo wdzięczny :)

Opublikowano

nic nie zrobisz, masz po prostu gówniane łącze w starej centrali, pozostaje reklamować

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

To ja mieszkam dosłownie w lesie, dookoła domu drzewa wysokie na 30m, a internet radiówka 14 Mb/s i up 3Mb/s, jedyne co, to ping skacze od 20 do nawet czasami 400.

Jeżeli poszukujesz listy ID przedmiotów Minecraft, komend WorldEdit, to zapraszam do mojego poradnika!

25hmxok.png

Opublikowano

nie poda bez testera podpiętego do łącza, test na stronie tepsy jest drwiną z użytkowników sprawdzających swoje łącze

w tym wypadku Netia niewiele może zrobić na łączu ADSL

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

To je Netia, to tak chodzi. Chodzą po mieszkaniach, spamują telefonami i wciskają to gówno ludziom. Gdyby firma świadczyła usługi na wysokim poziomie to by nie musieli tak wszędzie chodzić i spamować.

Co do pytania o procesy. Wiele ich nie masz, możesz wpisywać nazwę procesu do googli i ci pokaże od czego to jest i sam zadecyduj czy ci potrzebny uruchomiony ten proces.

A co do twojej obawy o uszkodzenie komputera przez zamknięcie jakiegoś procesu to nie masz się czego bać. Najwyżej możesz zamknąć systemowy proces i komputer pokaże komunikat, żebyś wszystko zapisał i zacznie się nieuniknione odliczanie minuty do wyłączenia komputera.

PS. Ciesz się, że wgl ci chodzi bo raz pewnej osobie tak zamontowali gdzieś, że wgl sygnału nie było i neta nie odbierało.

Opublikowano

To je Netia, to tak chodzi. Chodzą po mieszkaniach, spamują telefonami i wciskają to gówno ludziom. Gdyby firma świadczyła usługi na wysokim poziomie to by nie musieli tak wszędzie chodzić i spamować.

Z tym się nie zgodzę. Wiesz co to akwizycja? Jeśli nie to poczytaj sobie o tym, a będziesz wiedział ocb. To raz. Dwa to właśnie Netia dostarcza mi stałe 18Mbps, gdzie orange(stare TP) nie mogło mi zagwarantować 1Mbps w godzinach szczytu na tych samych liniach.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...