Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[BF] War Room - Jak zdobyć Złoto w BF Heroes?

BFH Polska

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, drodzy użytkownicy MPC Forum !

W tym TuTorialu ( moim pierwszym ) chciałbym wam zademonstrować łatwy, ale skuteczny sposób na zdobycie Złota w War Roomie. Na samym początku, jednak, prosiłbym o to, abyście nie krytykowali tego tematu - być może niektórzy z Was wiedzą o tym sposobie lub sami się domyślili.

- Jak zdobyć Złoto ?

Jak wiecie, Złoto w War Roomie otrzymujemy dopiero po zdobyciu 20000 tys. punktów wyniku dziennego. Jest to bardzo trudne, nawet dla bardzo dorbych graczy. Jest jednak sposób na szybkie i skuteczne zdobycie najwyższej nagrody. Otóż, pierwszym i najważniejszym krokiem jest obserwacja pola walki War Rooma.

Nie chodzi jednak o to, abyśmy do niego dołączyli i pilnowali sytuacji na froncie. Najlepiej jest nie wybierać frakcji. Musimy tylko i wyłącznie czekać na odpowiedni moment. Jaki ? Jeśli widzimy, że dana drużyna ( np. Royals ) zaczyna przechwytywać HQ wrogów, wtedy my wkraczamy do akcji. Wybieramy "zwycięską" frakcję i gramy, zdobywając punkty. Tutaj zaczyna się nasza końcowa faza.

Jeżeli będziemy grać do skutku, czyli do końca wojny ( można grać bez przerwy, czego nie polecam ), na pewno otrzymamy Złotą nagrodę. Dobrze jest zdobyć np. 30 tys. punktów na dzień, gdy nie mamy zbyt wiele czasu na późniejsze granie - każdy z Nas ma jakieś obowiązki, wiadomo ... ;) Punkty będą spadać, ale stopniowo, dlatego zapas jest ważny w tym przypadku :)

Mam nadzieję, że TuT się spodoba. Jest on skierowany do nowych osób, które dopiero zaczynają przygodę z War Roomem lub które tego sposobu nie znają. Proszę o pozytywne komentowanie tego tematu - ewentualnie dawania jakiś rad odnośnie poprawek. Jeśli się spodobało, daj + ^^

Pozdrawiam, BFH Polska ;)

Masz problem w sprawie Battlefielda Heroes ??? Pisz na PW

Jeśli pomogłem, nie zapomnij dać LIKE

BFH Polska ;)

Opublikowano

Wiele ludzi pewnie się domyśla że najlepiej jest obserwować walkę i wejść na koniec czyli HQ, ale temat pomocny i przejrzysty, ideał dla świerzaków. +

mhraed.png

Opublikowano

Ponieważ to zależy.Nie ma progów punktowych.. one się przesuwają wraz z ilością graczy którzy grają itp wiec wszystko się zmienia.Co do autora.Myślę że egoistyczne podejście nie zawsze popłaca ponieważ do tego HQ też trzeba się przebić poza tym po drodze są nagrody które można się skusić.Dlaczego egoistyczne podejście nie popłaca? spójrzcie na kraj w którym żyjemy..

Opublikowano

Czemu jak zrobiłem ok 40. tyś to nie dostałem złota???

Zrobiłeś 40 tys. wyniku dziennego ???

Myślę że egoistyczne podejście nie zawsze popłaca ponieważ do tego HQ też trzeba się przebić poza tym po drodze są nagrody które można się skusić.

To jest Tut, który mówi, jak szybko i w łatwy sposób zdobyć Złoto w War Roomie. Nie mówiłem, że po drodze zdobędziemy wiele nagród. Poza tym, mówiłem, abyśmy czekali na to, aż dana frakcja zdobędzie przewagę nad drugą i będzie atakowała HQ wrogów - nie pisałem więc niczego o przebijaniu się do bazy.

Na pewno przeczytałeś mój Tut ze zrozumieniem ... ?

BFH Polska ;)

Opublikowano

A czy to zrozumiałeś moją opinie bo widzę że nie do końca.

Wiem że nie mówiłeś o tym że po drodze można zdobyć wiele nagród ale ja wspomniałem to coś złego ? chyba nie to że ja napisałem o przebijaniu się do bazy widzę że też nie zrozumiałeś....chodziło mi o to że jak każdy gracz tak egoistycznie pomyśli to nikt nie zdobędzie pola a co dopiero do HQ się przebić..jesu czy trzeba tłumaczyć każde słowo ?

Opublikowano

Jak wgl w to zagrać????

W zakładce "gra" masz "War Room" - po polsku "Centrum Decyzyjne". Dalej postępujesz zgodnie z zasadami, będziesz miał wszystko napisane, co i jak, po kolei ^^ Aby zagrać, wciszkasz "Graj teraz" .

BFH Polska ;)

Opublikowano

Ładnie wszystko napisane i opisane, raczej paru nie ogarom się przyda :D

Ty byś czasem nie chciał kandydować na KidModa/Moda działu BF?

Opublikowano

Ładnie wszystko napisane i opisane, raczej paru nie ogarom się przyda :D

Ty byś czasem nie chciał kandydować na KidModa/Moda działu BF?

Chciałbym, ale :

1. Na razie nie potrzebują nikogo - ogarniają dział

2. Mam 65 % - nawet nie pytaj, dlaczego -.-

Może w przyszłości. Na ten czas moje szanse są praktycznie zerowe xD

BFH Polska ;)

Opublikowano

Może nie zerowe, ale przez te % nie zbyt wysokie xD

Udzielasz się w dziale co jest najważniejsze. Ja nic do ciebie nie mam a wręcz przeciwnie traktuje cię jak takiego nieczęsto spotykanego ogara :p

Gdy pozbędziesz się procentów to za kandyduj. :D

Opublikowano

Może nie zerowe, ale przez te % nie zbyt wysokie xD

Udzielasz się w dziale co jest najważniejsze. Ja nic do ciebie nie mam a wręcz przeciwnie traktuje cię jak takiego nieczęsto spotykanego ogara :P

Gdy pozbędziesz się procentów to za kandyduj. :D

Dzięki za słowa otuchy ^^

BFH Polska ;)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Nie wiem czy zauważyliście, że wynik z Twojej bitwy od niedawna idzie do średniego wyniku na dzień, czyli 2000 punktów w rundzie = 2000 punktów średniego wyniku/dzień, Tak więc panowie chwytamy się złota ;)

@Edit

Zmienili to ale i tak dostajemy więcej punktów i na początku WarRooma :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...