Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Czym usunąć kropelkę z plastiku ?

Gość kamil40013

Rekomendowane odpowiedzi

Gość kamil40013
Opublikowano

Podczas przyklejania srebrnej obręczy do tylniej klapki w psp wycisło mi trochę kleju którego nie zdążyłem wytrzeć no i niestety został na obudowie. Czym usunąć taki klej ?

Gość kamil40013
Opublikowano

Zdrap ?

Odpada. Ciężko będzie tak zdrapać żeby nie uszkodzić plastiku. Poza tym to jest cienka warstwa.

Spróbuj zdrapać bądź namocz jakąś szmatę benzyną i pojeździj , pamiętaj że może zejść kolorek :D

Ten plastik jest pokryty takim czarnym lakierem. Lakier chyba nie zejdzie ?

Opublikowano

Zmywacz do paznokci z acetonem >> szmatka i zaraz odklei się, ale nie wiem czy lakier też ;/

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Opublikowano

Benzyna nie jest żrącą substancją, więc teoretycznie nie powinna rozpuścić tego lakieru.

ou7821.jpg

exModerator Counter Strike

Gość kamil40013
Opublikowano

Zmywacz do paznokci z acetonem >> szmatka i zaraz odklei się, ale nie wiem czy lakier też ;/

Odpada. Aceton zniszczy plastik.

benzyna i ścierka. szybko schodzi

Benzyna nie jest żrącą substancją, więc teoretycznie nie powinna rozpuścić tego lakieru.

Benzyna poskutkowała. A klej zniknął.

Jeszcze pytanie. Czy NITRO też dało by z tym radę, bez uszkodzenia obudowy ?

Opublikowano

Zmywaczem do paznokci mi pomoglo :D bo mam podobna sytuacje :D TYLKO PAMIETAJ :D , Co kropalke sklei sklei :_: zagna sila nie rozklei

Odpowiadasz na mój post? użyj opcji ''zacytuj'' to nie takie trudne

;)

a ja na pewno odpowiem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...