Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Lich Bane, a Ryze

Mesye Sitwon

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, mam pewne pytanie, czy Lich Bane jest opłacalny na Ryze. Ostatnio mój kolega go złożył i... szło mu co najmniej dobrze. Otrzymujemy z niego +5% MS, 250many, 80AP oraz bardzo dobry pasyw który dodaje około 400 obrażeń co naszego combo. Jakie są wasze opinie ?

Opublikowano

Imo gauntlet lepszy.

Imo. Marnowanie slota. Lepsza jest muramana z łezką.

Jeżeli potrzebujesz pomocy pisz na Prywatną skrzynkę. Chętnie wytknę ci błędy i powiem co robisz źle  

Opublikowano

Imo. Marnowanie slota. Lepsza jest muramana z łezką.

Muramana przecież jest, więc czemu to jest marnowanieslota?

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

Muramana przecież jest, więc czemu to jest marnowanieslota?

Muramana, buty, arhangel staff, roa, frozen heart, banshe lub coś innego lecz tamten item się na niego nie sprawdza.

/Edit,

Ryze nie przenosi żadnym ze swoich skilli One hit efektów. Czyli martnowanie slota. Z tego miejsca mogę ci powiedzieć że lepiej kupić coś innego.

Jeżeli potrzebujesz pomocy pisz na Prywatną skrzynkę. Chętnie wytknę ci błędy i powiem co robisz źle  

Opublikowano

@upy Wiem że można kupić coś innego, ale Lich Bane wg mnie nie jest złym pomysłem, co z tego że nie mamy skilli które dodają efekt przy trafieniu ? Na koniec Combo możemy użyć Autoataku który zada bardzo duży DMG wraz z włączoną Maramuną.

Opublikowano

Muramana, buty, arhangel staff, roa, frozen heart, banshe lub coś innego lecz tamten item się na niego nie sprawdza.

/Edit,

Ryze nie przenosi żadnym ze swoich skilli One hit efektów. Czyli martnowanie slota. Z tego miejsca mogę ci powiedzieć że lepiej kupić coś innego.

Ah, void staff/abyssal more useless, he he.

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

No, ale passywka Ryze-a nie daje mu AP za manę czyli z Lich Bane będziemy walić 50 DMG + 75 % naszego AP.

Załóżmy, że mamy 60AP (RoA) + 80AP (LichB) + 70AP ( Kostur Pustki ) = 210 AP

Czyli z AS uderzymy tylko = 210 x 75% = 157,5

Jeżeli jednak zamiast Marumany weźmiemy Archangela to mamy 60AP + 52,2AP z passywki AA ( Archangel ) [Zakładamy,że mamy 1750 Many, ba nawet jakbyśmy mieli 2000 Many to i tak dostaniemy tylko 60AP ]

To z AA uderzymy: 210 + 120AP [ AA ] x 75% = 247,5 DMG z Lich Bane

Tl;dr

Nie opłaca się kupować Lich Bane bo dostaniesz tylko 247,5 dodatkowego DMG po rzuceniu Skilla.

(Z Buildem : Buty Przebicia + AA + Banshee + Kostur Pustki + RoA + Frozen Heart)

Nie wspomnę, że przy rzucaniu Skilli Ryzem w Late nie mamy żadnego CD pomiędzy rzucaniem skilli, także żaden Lich Bane nie jest potrzebny.

Diss_Stream.png

Opublikowano

Ah, void staff/abyssal more useless, he he.

to był przykładowy build. Na co Ci abysal jeżeli złoży to support. Void imo sytuacyjny (w ryze przypadku). Jeżeli stackują MR to owszem jeżeli nie to po co ci? A i czytaj mój post napisał lub coś innego czyli item sytuacyjny.

Opublikowano

No, ale passywka Ryze-a nie daje mu AP za manę czyli z Lich Bane będziemy walić 50 DMG + 75 % naszego AP.

Załóżmy, że mamy 60AP (RoA) + 80AP (LichB) + 70AP ( Kostur Pustki ) = 210 AP

Czyli z AS uderzymy tylko = 210 x 75% = 157,5

Jeżeli jednak zamiast Marumany weźmiemy Archangela to mamy 60AP + 52,2AP z passywki AA ( Archangel ) [Zakładamy,że mamy 1750 Many, ba nawet jakbyśmy mieli 2000 Many to i tak dostaniemy tylko 60AP ]

To z AA uderzymy: 210 + 120AP [ AA ] x 75% = 247,5 DMG z Lich Bane

Tl;dr

Nie opłaca się kupować Lich Bane bo dostaniesz tylko 247,5 dodatkowego DMG po rzuceniu Skilla.

(Z Buildem : Buty Przebicia + AA + Banshee + Kostur Pustki + RoA + Frozen Heart)

Nie wspomnę, że przy rzucaniu Skilli Ryzem w Late nie mamy żadnego CD pomiędzy rzucaniem skilli, także żaden Lich Bane nie jest potrzebny.

Potem to przeliczę, teraz nie mam czasu na granie customa :P

Chodzi mi o to że po rzuceniu combo musimy czekać ~2 sekundy na kolejne Q i wtedy możemy wykorzystać ładunek Licha. Ryze ma podobny zasięg Auto-Ataku jak jego skille więc nie narażamy się na większe ryzyko.

Opublikowano

Jest duużo więcej bardziej przydatnych itemów dla ryze.. Lepiej zbudować itemy które dają ci troche survi i sporo many.. Wtedy ryze jeszcze ze spellvampem z ulta robi sie nie zabijalny a dmg robi od chuja :D

185101413585933840951.png

Lecze raki w soloq <3

Opublikowano

Im ja lece Merkurki Archangel Manamune banshee roar i Frozen i masz 3 k hp + po 120 resistów aiges + bulwark i gg :)

CD masz w bulidzie

Ryze potrzebuje many według mnie i to dużzzo więc muramana daje Ci dużo ad około 300 masz w late i 400 ap :s a baronem i red potem jest hybrydą

Opublikowano

Potem to przeliczę, teraz nie mam czasu na granie customa :P

Chodzi mi o to że po rzuceniu combo musimy czekać ~2 sekundy na kolejne Q i wtedy możemy wykorzystać ładunek Licha. Ryze ma podobny zasięg Auto-Ataku jak jego skille więc nie narażamy się na większe ryzyko.

Ziom, W late oczekiwanie na "q" to jakieś 3 sek

Przykładowe Late Game-owe combo: R+Q+W+Q+E+Q < I tutaj co najwyżej masz kilka sek czekania :D

Diss_Stream.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...