Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Bany...

Patatajam2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem otóż zacząłem grać dzisiaj w LoLa nie ogarniam tych wszystkich skrótów typu adc itp. nie wiem kim grać i jak zarobić ip na jakiegoś championa który wali z dystansu.

Ale o tym później, teraz sprawa banów.

Czemu gdy wchodzę do jakiegoś pokoju 3/4 osób mnie banuje? Przez to, że mam 2 lvl?

A teraz wracam do sprawy ip i championa.

Zauważyłem, że lepiej gra mi się na dystans a więc chciałbym jakiegoś mocnego strzelca (ashe jest taka sobie) który w miarę szybko i dużo bije z odległości oraz ma dobre spelle.

IP: Jak zarabiać ip? Powiem tak jeżeli każdy mnie banuje, a większość gier i tak przegram to nie mam jak zarabiać ip. Czy za przejście tutoriala są jakieś ip? Nakupowałem trochę run i aktualnie mam 71 ip a chciałbym zebrać je i kupić w/w championa.

JAK TO USUNONDZ

oz63qx.jpg

Opublikowano

Banuja cie owszem za drugi lvl, jestes poczatkujacy i zepsujesz gre reszcie graczy na 30 lvl.

Pograj normale, tam dobierze ci twoje lvle i nikt nie bedzie mial prawa cie wywalic.

Opublikowano

A co z championami? Jakiego kupić i kim grać z tych podstawowych?

@down

Banują tzn wyskakuje po chwili komunikat że jestem zbanowany i już nie mogę wejść do tego pokoju.

JAK TO USUNONDZ

oz63qx.jpg

Opublikowano

Ja nie rozumiem tego tzn. jak banują? Dobra nie ważne, już chyba wiem o co chodzi z tym banem :D Po prostu lepiej graj normale albo z botami co-op vs al jakoś tak

Co do tego IP to musisz po prostu grać, summonery, aramy, dominiony, nawet z botami

@Up Nie ma podstawowych championów to jest tzw. rotacja, która się zmienia co tydzień we wtorek ;]

E6c9g1v.gif

Opublikowano

1. Nie kupuj run przed 20lvl, strata kasy.

2. Obejrzyj poradniki, przejdź tutorial i zacznij wygrywać.

3. Wywalają Cię pewnie bo masz za niski lv do ich oczekiwań.

4. Szybko możesz zarobić grając dominiony lub 3v3.

Co do postaci, to polecam Ci grać jakimś twardymi postaciami typu Garen jak na początek.

//gif w sygnie

F.

RZAL :<

Do u wanna fight with me?

Opublikowano

1. Nie kupuj run przed 20lvl, strata kasy.

2. Obejrzyj poradniki, przejdź tutorial i zacznij wygrywać.

3. Wywalają Cię pewnie bo masz za niski lv do ich oczekiwań.

4. Szybko możesz zarobić grając dominiony lub 3v3.

Co do postaci, to polecam Ci grać jakimś twardymi postaciami typu Garen jak na początek.

Jeszcze jedno :P Bo tak pytałem pytałem i nadal odpowiedzi żadnej.

Jak już się "wkręcę" to kto będzie najlepszy do "range attack" ? Żebym nie musiał podchodzić i narażać się na ataki innych.

JAK TO USUNONDZ

oz63qx.jpg

Opublikowano

Tak za tutka dostaje sie ip oraz rp. Na razie graj normale lub na botki :P

Co do ADC to możesz sobie wybrać: wejdź w zakładkę "championi" i wybierz "carry" - tam Ci wyskoczą ci, którzy Cię interesują :P

4gn9yu.jpg

tumblr |

Opublikowano

@Up Weźmie to i co pokaże mu Mastera, Trynde itp...

Chcesz range ad czy może to być ap bo ap'ki są głównie range.

E6c9g1v.gif

Opublikowano

adc-attack damage carry

apc-attack damage carry(oboje są przeznaczeni na bota-dolną linię)

Ip zarabiasz grając rundy, a najwięcej wygrywając

Opublikowano

Z łatwych ad Carry to caitlin będzie dobra jak dla ciebie tylko kosztuje dużo 6300 i pamiętaj staraj się last hitować miniony czyli dobijać bo wtedy dostajesz kasę

Jeżeli potrzebujesz pomocy pisz na Prywatną skrzynkę. Chętnie wytknę ci błędy i powiem co robisz źle  

Opublikowano

Tak za tutka dostaje sie ip oraz rp. Na razie graj normale lub na botki :P

Co do ADC to możesz sobie wybrać: wejdź w zakładkę "championi" i wybierz "carry" - tam Ci wyskoczą ci, którzy Cię interesują :P

Jesli mam 30lvl a jeszcze tego toturialu to dostane kase jak go teraz zrobie?

Wiecie Gdzie Mam te wasze + i - ,?? tam gdzie światło nie dociera (domyślcie się gdzie....)

Opublikowano

Jesli mam 30lvl a jeszcze tego toturialu to dostane kase jak go teraz zrobie?

Nie, nie dostaniesz.

Jeżeli potrzebujesz pomocy pisz na Prywatną skrzynkę. Chętnie wytknę ci błędy i powiem co robisz źle  

Opublikowano

ashe to adc dla nowych graczy, jej cena, jak i poziom trudności do opanowania jest bardzo niski

Ashe to jeden z trudniejszych adc do opanowania, nie ma eskejpów.

Tylko z pozoru to latwy adc.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...