Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Najlepszy MoneyMaker

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jaki czołg według ciebie najwięcej zarabia po kupieniu pocisków i naprawieniu danego czołgu. Liczą się też czołgi premium.

Chciałbym żebyście podali czołg premium i normalny czołg, a obok niego ile on zarabia.

Opublikowano

t34 (8 tieru ) i super pershing moim zdaneim najlepsze czołgi do zarabiania

Najlepsze serwery mt2 już odeszły

Opublikowano

To nie temat na bajki... napewno miałeś do tego premium

no z premium ... ale i tak się opłaca

Jeśli chcesz moneymaker bez premium to T34 lub JagdTiger 8,8

Opublikowano

Powiem tak. Nie ma najlepszych MoneyMakerów.

Każdy woli co innego.

Ja np. uważam, że Churchill I i BDR G1B są zdecydowanie lepszymi MoneyMakerami od takiego KV-1 które prawie nie zarabia od podzielenia KV na KV-1 i KV-2.

Co do czołgów premium następująca lista:

T2: Tetrarch

T3: Locust

T4: LeFH18B2

T5: Tutaj jedynie mam dylemat. Muszę wybrać między T14, a Churchillem III. D: Wybieram oba, bo T14 zarobiłem na 40 bitwach milion ponad :D

T6: Bezkonkurencyjnie Pz IV S.

T7: Też bez konkurencji - SU-122-44

T8: Tutaj myślę, że na razie to Type59, ale po update 0.8.6 moim zdaniem będzie na szczycie tabeli JgTiger 8.8.

Co do poszczególnych czołgów niepremium:

T1: T1 Cunningham

T2: Pz II / T18

T3: Pz II G / Pz I C / M2 MT

T4: Matilda

T5: BDR G1B i Churchill I, po update 0.8.6 to StuGIII, T49 i AT 2 <3

T6: Cromwell, T-150, ARL 44, T-34-85 po update Jackson

T7: T29 bezkonkurencyjnie, ew. IS

T8: Myślę, że T32, ale tutaj do końca się nie wypowiem.

T9: Tutaj mam tylko Pattona, ale powiem, że można nim zarobić, nawet bez premki.

T10: Tutaj to już bez premki nie da się zarobić. Z premką wszystkie mają podobne zarobki.

Opublikowano

Najlepszy do zarabku moim zadniem jest Lowe lub T34 bo SP to gówno i mają go jeszcze bardziej znerfić ;p

Lowe- 5% wiecej zarobku od innych 8T tanków

I nie myśl że jak wyjedzie w bitwe Lowe to za fragi Dużo kasy dostaniesz bo Dmg się liczy a fragi to tylko poprawienie sobie stat w zniszczonych . Ja tam i może nie mam 8t tanka premium ale mam D.Maxa i PzIV S i tymi zarobie też dużo jak jeżdzam na zmiane .

Opublikowano

Ja tam zarabiam ostro na kw-1s , kiedyś su-85 ( SZło 30k na jednąbitwe wyrobić po naprawie), ew. Grille, chińskie syfy

ach_96055.png

"Gram w LoLa bo nie działa mi DotA 2" - Mrostry0407

Opublikowano

Najlepszy do zarabku moim zadniem jest Lowe lub T34 bo SP to gówno i mają go jeszcze bardziej znerfić ;p

Lowe- 5% wiecej zarobku od innych 8T tanków

I nie myśl że jak wyjedzie w bitwe Lowe to za fragi Dużo kasy dostaniesz bo Dmg się liczy a fragi to tylko poprawienie sobie stat w zniszczonych . Ja tam i może nie mam 8t tanka premium ale mam D.Maxa i PzIV S i tymi zarobie też dużo jak jeżdzam na zmiane .

Obecnie dostaje sie hajs za fragi, ale dmg dalej ważniejszy.

Cofnęli nerf SP'ka bo gracze się srali ;P

Lowe jest dobry jak umiesz nim grać, pełne wykorzystanie jego możliwości jest średnio po 200 bitwach nim ;o

shoob.png

Opublikowano

Powiem tak. Nie ma najlepszych MoneyMakerów.

Każdy woli co innego.

Ja np. uważam, że Churchill I i BDR G1B są zdecydowanie lepszymi MoneyMakerami od takiego KV-1 które prawie nie zarabia od podzielenia KV na KV-1 i KV-2.

Co do czołgów premium następująca lista:

T2: Tetrarch

T3: Locust

T4: LeFH18B2

T5: Tutaj jedynie mam dylemat. Muszę wybrać między T14, a Churchillem III. D: Wybieram oba, bo T14 zarobiłem na 40 bitwach milion ponad :D

T6: Bezkonkurencyjnie Pz IV S.

T7: Też bez konkurencji - SU-122-44

T8: Tutaj myślę, że na razie to Type59, ale po update 0.8.6 moim zdaniem będzie na szczycie tabeli JgTiger 8.8.

Co do poszczególnych czołgów niepremium:

T1: T1 Cunningham

T2: Pz II / T18

T3: Pz II G / Pz I C / M2 MT

T4: Matilda

T5: BDR G1B i Churchill I, po update 0.8.6 to StuGIII, T49 i AT 2 <3

T6: Cromwell, T-150, ARL 44, T-34-85 po update Jackson

T7: T29 bezkonkurencyjnie, ew. IS

T8: Myślę, że T32, ale tutaj do końca się nie wypowiem.

T9: Tutaj mam tylko Pattona, ale powiem, że można nim zarobić, nawet bez premki.

T10: Tutaj to już bez premki nie da się zarobić. Z premką wszystkie mają podobne zarobki.

Psze Pana a gdzie w T5: T1 HT ? przecież to taki fajny czołg jest do zarabiania. T8 E-75 ja na nim wcale na - nie wychodziłem niekiedy z premką 50k na +, no ale co kto woli...

Sig.png

Opublikowano

E-75 nie mam zacznijmy od tego. Do tego jest on na T9, nie T8. Co do T1 HT - nie lubię tego czołgu. Moim zdaniem tragedia - niecelny, pancerz to kupa weakspotów, klocowaty, dosyć niemobilny... Po prostu moim zdaniem BDR i Churchill jako MoneyMakery są lepsze, bo mają lepsze działa.

Opublikowano

Zależy od MM, jeśli wyrzuci do 4 tierów i zdobędziesz dużo DMG to zarobi z 15k, jeśli wyrzuci Cię do 8 i nic nie podświetlisz tylko padniesz no to może zarobisz z 2k.

Opublikowano

marvelus, wymieniłeś Type 59. Moim zdaniem nie jest on najlepszym MM. Znacznie więcej zarabiają T34 lub Lowe (rekordy ostro ponad 200k). Type nie zarabia kokosów, bo nie ma do tego znakomitego działa. Owszem, szybkostrzelny ale i mało penetracji, a dmg także jest jak na med-a przystało czyli nie za duży. Moim zdaniem daje jednak więcej przyjemności z gry niż wcześniej wymienione heavy premium.

Opublikowano

Mankamentem Typka jest mała ilość amunicji. Gdyby nie to, T34 czy Lowe nie miałyby kompletnych szans z Typkiem.
Ale prawda. Typkiem gra się zdecydowanie przyjemniej :)

Opublikowano

Jego największym problemem (moim zdaniem) jest jednak bardzo mały współczynnik penetracji. Szczerze ? Na ilość pocisków nigdy nie narzekałem, ani nigdy mi ich nie zabrakło (może i lepiej).

Opublikowano

Saaq:

Ja tylko mówię, to co zasłyszałem. Typek jest najprzyjemniejszym PT T8 z tego co ludzie mówią. Może kokosów nie zarabia tak jak T34 albo Loewe, ale bardzo łatwo nim wyjść na duży +.

To tylko moje zdanie, ty masz swoje i będę je szanował, bo masz Typa i wiesz co mówisz.

Ale bez przesady z tą penetracją. Pershing ma tyle samo i jak na meda jest to moim zdaniem dużo. Te czołgi mają strzelać od tyłu i boku, nie zapominaj o tym. ;)

Opublikowano

marvelus, wymieniłeś Type 59. Moim zdaniem nie jest on najlepszym MM. Znacznie więcej zarabiają T34 lub Lowe (rekordy ostro ponad 200k). Type nie zarabia kokosów, bo nie ma do tego znakomitego działa. Owszem, szybkostrzelny ale i mało penetracji, a dmg także jest jak na med-a przystało czyli nie za duży. Moim zdaniem daje jednak więcej przyjemności z gry niż wcześniej wymienione heavy premium.

Typek 59 ma zawyżone zarobki w porównaniu z Lowem itp , ponieważ ludzie biorą go (Lowe), bo jest droższy, przez co powinien być lepszy i lepiej zarabiać, a potem taki chuj, bo nie umieją nim grać.
Typek jest przyjemny, penetra ujdzie, dmg spox, szybkostrzelność jest ok, jest mobilny, pancerz sporo ( moim zdaniem) odbija itp.

shoob.png

Opublikowano

Nie ogólnie nic do niego nie mam. Jest naprawdę zarąbisty. Nie żałuje ani złotóweczki :) Kolega ok 4 mc temu kupił sobie SuperPersa i razem sobie pykamy :) On ma jeszcze gorszą i robimy najlepsze wyniki z drużyny niejednokrotnie. Ogólnie to prawda marvelus. Każdy ma swoje zdanie. Jest to opinia, nie fakt. Ja mam pozytywne odczucia z jazdy tym chińczykiem. W sumie i tak można grać na gold ammo, wtedy jesteś na 0, a nawet i na + za zwycięstwo ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...