Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Skiny, czyli ich id,występowanie,podmianki etc.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzień Dobry!

Oto kolejny poradnik z mojej strony...
Zaprezentuje wam dziś:Id Skinów,występowanie,jak wgrać podmianki!
Zakaz kopiowania oraz rozprzestrzeniania w celach zarobkowych albo każdych innych!
Poradnik nie jest wyłącznie publikowany w tym serwisie, ale również w innym.Poradnik jest w 100% i mam do niego pełne prawa!

ID

Każdy skin posiada unikatowe id czyli numerek,który jest tylko mu przypisany.Każdy skin posiada również własną nazwę-lecz o tym mało osób wie...
Przykładowo pewien skin ma id numer 1, to drugi nie może mieć tej 1-nki,więc ma 2.

Występowanie

Każdy skin musi gdzieś występować tj. chodzić/mieszkać- po prostu żyć w trybie Single Player.
Miejsce to na stronie(Link niżej) oznaczone jest tekstem "Singleplayer Location" np. Singleplayer Location: Las Venturas and Los Santos
Miejsca:
San Andreas-Wszystkie Kontynenty(LS/SF/LV)
Anywhere-Wszędzie(oznacza gracza tj. CJ)
Los Santos[LS]-Miasto w którym startujemy grę.
San Fierro[sF]-Drugie miasto, cechuje się dość zimnym klimatem.
Las Venturas[LV]-Trzecie miasto,cechuje się pustyniami.
Airports-Lotniska.

Jak podmienić

Każdy tj podstawowy skin możemy podmienić.By to zrobić musimy pobrać dany skin,otrzymamy w ten sposób dwa pliki tj. (nazwa).dff oraz (nazwa).txd np. truth.dff oraz truth.txd .
Wtedy dany skin zostanie podmieniony pod truth'a(id: 1), a chcemy przykładowo podmienić pod maccer'a co wtedy?Jest to proste!Wystarczy z np. truth.txd/truth.dff zmienić nazwę na maccer.txd/maccer.dff .Dobrze a teraz jak zainstalować?Wystarczy pobrać GTA Parking, nie będę wam o tym opisywał ponieważ wystarczy poszukać a w internecie jest masa takich poradników wystarczy wpisać coś w stylu "gta parking instalacja skinów" etc.

Opis tj. co oznacza na Wikipedii!

San Andreas!

opisskinl_nrqssqs.png

Linki zewnętrzne

Spis Skinów podstawowych- http://wiki.sa-mp.com/wiki/Skins:All

Mam nadzieję ,że poradnik wam się spodobał, myślę,że komuś się może to też przydać. :)

Autor: QuarK

• 3 tygodnie później...
  • 10 miesięcy temu...
  • 5 tygodni później...
  • 2 miesiące temu...
  • 1 miesiąc temu...
  • Rayzer. zmienił(a) tytuł na Skiny, czyli ich id,występowanie,podmianki etc.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...