Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Niepisane zasady gry

kingflame

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Natchnęło mnie na taki temat, bo do gry wchodzą co raz to większe nooby i przeszkadzają. Piszcze tu swoje spostrzeżenia, dzięki którym gra byłaby na wyższym, lepszym poziomie :) Może ja zacznę :) :

1. Wołasz o apteczkę/amunicję/naprawę? Stań w miejscu. Nikt nie będzie Cię gonił przez pół mapy.

2. Jesteś medykiem/szturmowcem? Rzucaj apteczki/amunicję, nie bądź cham.

3. Nie rzucaj flary na linii ostrzału.

4. Widzisz cel, do którego strzela Twój? Nie podchodź mu pod lufę, nie wchodź w niego, ani nie kradnij mu fraga.

5. Widzisz mechanika, który naprawia sobie pojazd? Nie podpierniczaj mu go.

6. Grasz snajperem? Rzucaj czujniki ruchu.

7. Używaj funkcji "Dostrzeżono". Menu pod "Q" nie służy tylko do wołania o apteczkę/amunicję.

8. Ucz się latać na pustych serwerach, nie zabieraj heli/jetów doświadczonym pilotom.

9. Reanimuj tylko wtedy, gdy jest czysto.

10. Nie trolluj.

11. Jeżeli zdobędziesz pojazd na początku rundy, to poczekaj na kompanów.

12. Nie używaj RPG przeciw piechocie (wyjątek, gdy miałeś zestrzeliwać pojazd, a zza rogu wyskoczył wróg)

Więcej nie pamiętam :) Jak będą jakieś lepsze to dodam je powyżej :)

//Dodałem kilka :P

Muminki Cię widzą, Muminki Cię śledzą, Muminki Cię znajdą, zabiją i zjedzą :ninja:

Dobry post? Nie żałuj "lubię to" :)

Opublikowano

- NIGDY, powtarzam, NIGDY nie zasłaniaj widoku snajperowi. To się może źle skończyć dla was obu.

- Chcesz ożywić kogoś defibrylatorem? Najpierw upewnij się, że teren jest czysty i nie ma zagrożenia. Inaczej zafundujesz jemu niedźwiedzia i sam pewnie też zginiesz. Tak samo jest z reanimowaniem kilka razy pod rząd. Wiadomo, każdy lubi exp, ale takie coś to dla reanimowanego najgorsze co może być. Ponadto jest w tym momencie do niczego nieprzydatny drużynie, tak jak i ty.

- Trollowanie heli transportowym przez wlatywanie do oceanu wcale nie jest fajne

- To samo tyczy się zrzucania z lotniskowca za pomocą IGLI

- Ucz się latać na pustym serwerze lub heli transportowym, nie zabieraj bojowego heli innym z drużyny

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Nie bądź noobbashem widząc, że serwer ma niższe levele od twojego.

Nie spamuj z dostrzegania.

Vintorez szybszy od mg36 i innych(co nie,Kicak)

Nie rzucaj claymora pod wrogiem-możesz i ty dostać obrażenia.

Jeśli piszą na czacie "DESTROY MCOM" lub No mcom czy no flag- stosuj się.

Nie szpanuj z famasem,bo będą cię wyzywać i często dedac.

Nie skacz nad wrogiem-może rzucić pośmiertną.

Nigdy nie wjeżdżaj czołgiem z pełnym składem w duża grupę- zawsze może być inżynier.

Prowadź ostrzał drużynowy- zawsze chodź z grupą, ostrzegaj- Pamietaj: w grupie jesteś mocniejszy niż w pojedynkę.

Nie spawnkilleruj ani nie statspadduj na pustych serwerach-zawsze może ktoś wejść.

Nie stosuj Rpg na piechote-czyli stosuj się do regulaminu serwera.

Tyle, będę aktualizowal.

Opublikowano

Akurat ja claymore'y czasem rzucam pod wroga, ale wtedy kiedy widzę, że po mnie (5 hp) i idzie na mnie spora grupka. Ostatnio czterech ubiłem. Takie małe kamikadze :)

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Zasada teraz jest jedna trzeba więcej kampić,bo z famasami zazwyczaj nie wygrywamy jak nie jeden famas to drugi famas dobije.

Opublikowano

3. Nie rzucaj flary na froncie.

To może wg Cb na naszym spawnie należy rzucać ? Flare rzuca się w trudno dostępnych miejscach dla wroga i jak najbliżej celu. (flagi, mcoma)

Opublikowano

Chodzi o rzucanie na wprost wroga, właśnie bez żadnej osłony :) W sumie masz rację, źle sformułowałem to :) Poprawiam.

Muminki Cię widzą, Muminki Cię śledzą, Muminki Cię znajdą, zabiją i zjedzą :ninja:

Dobry post? Nie żałuj "lubię to" :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...