Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] SF2010 germany, brak pythona do wgrania questów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Posiadam pliki serwerowe z tąd:

http://www.mpcforum.pl/topic/342752-index-tworzenie-serwera-prywatnego-sf-2010/

wszystko ładnie śmiga na virtual box'ie, nawet na zewnętrznej bazie MySQL loguje mnie w 4s , 0 error'ów

ale jak podchodzę i klikam na jakiegoś npc to nic się nie dzieje. handlarze jedynie sprzedawają.

questy instalowałem przez skrypt, potem przeanalizowałem działanie skryptu instalowania questów to zauwarzyłem że prubuje uruchomić plik make.sh w folderze quest a tego pliku tam nie ma. jest make.py

ale jego zawartość wskazuje na to że przez wykonanie polecenia ./make.py powinny się coś skompilować

przez pythona którego położenie także jest ustalone przez zawartość tego pliku. po zweryfikowaniu położenia pythona okazało się że go tam nie ma.

zawartoś pliku wskazuje na:

/usr/local/bin/python 

co mam teraz zrobić?

doinstalować pythona z portów , zmodyfikować kod i wtedy to uruchomić?

wyczytałem że python z portów jest do kitu, lepiej skompilować najnowszy kod źródłowy.

post-191844-0-21106900-1370187855_thumb.png

Przepraszam za niezrozumiałośc mych słów

Opublikowano

o thx @up. widzę że jednak jest jakiś inny sposób na ich kompilację i właśnie o to mi chodziło.

Xadiar mnie nie zrozumiał, mi chodziło o to że mi się questy nie kompilują czyli nie przerabiają się do odpowiedniej formy po wpisaniu "niby" sh make.sh .

nie masz doinstalowanych modułów

to nie jest żaden moduł tylko narzędzie do przerabiania języka python na język komputerowy.

standardowo FreeBSD raczej go nie posiada

jutro sprawdzę czy działa i dam naj

Opublikowano

działa jak powiedział @Flourine, zrobiłem tak z tylko jednym questem a resztę po swojemu.ściągnąłem pythona z python.org, ./configure, make ale nie instalowałem bo się skapłem że już działa :P więć zmieniłem ścieżkę do pythona w make.py , poprawiłem kilka błędów składniowych bo nie chciał ruszyć i dożuciłem 3 biblioteczki z 2008 do /lib. Teraz już wszystko działa xD

@Temat do zamknięcia

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...