Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Procek vs Gry

banditek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam :
Radek 7750 ddr5
3 gb ram good ramu
Chiftec 500 wat
Amd athlon 5600+ x2 2.9
płyta głowna gigabyte ga-m55s-s3

1.Czy dokupienie ram da jakąś zauważalną różnice w grach i jak sprawdzić jakie ddr mam (pisze może na kościach ????)
2.Do ilu maksymalnie dam rade podkręcić procka ,żeby otrzymać jak najlepszą wydajność.
3. Jaki procesor i za ile da rade kupić abym nie musiał wymieniać płyty głownej oczywiscie x4- myślałem o jakimś starym phenomie za 200 zl (może pójdzie) .

Ogólnie to jest masakra widzę ,że ludzie grają na mojej karcie w np takiego bfa 3 na ultra a ja musze się męczyć na jakiś low jeszcze ze ścinami .

Opublikowano

http://tablica.pl/oferta/procesor-amd-phenom-ii-x2-black-edition-550-3100-mhz-dualcore-ID2ByBr.html#9fee3f7b11 prosze myslę ze warto ;>

a co do ramu to wątpie ale zawsze sie przyda

albo jesli chcesz mozesz dolozyc do tego http://tablica.pl/oferta/okazja-procesor-phenom-ii-945-be-4x3-2-ghz-ID2U7iP.html#9fee3f7b11

pamiętaj jesli chcesz kupic phenoma to pomysl nad kupieniem chlodzenia

1374504508-U558502.png

Opublikowano

mam 3 kości ramu po 1 gb . Czy to możliwe ,że gdybym wyjął jedną kość i byłby duel chanell to komp by mniej mulił ?

Opublikowano

takiego bfa 3 na ultra

Fake, Fake, Fake ;)

Nie ma mowy, aby GPU tego pokroju dało radę na Ultra. Medium uciśnie, ale pamiętaj, że to słaba budżetówa i za dużo oczekiwać od niej nie można.

W tym wypadku poluj na tanie 4 jajka, jeśli z AMD (właściwie tylko to zostaje) to pamiętaj o MOBO z dobrze chłodzoną sekcją zasilania oraz cooler'em CPU.

Opublikowano

Koledzy z gtx 4600 i gtsem 450 zaczynali z bfem od 2 gb ramu i twierdzili ,że po kupnie dodatkowych 2 gb była różnica z low na wysokie a mają procki X2 . A może dziada podkręcać dziada? Wgl to jakbyście radzili dać w servisie kolesiowi 3x1 gb i za dopłatą mi da 2x2gb? czy dokupić poprostu jedą kość

Opublikowano

Koledzy z gtx 4600 i gtsem 450 zaczynali z bfem od 2 gb ramu i twierdzili ,że po kupnie dodatkowych 2 gb była różnica z low na wysokie a mają procki X2 . A może dziada podkręcać dziada? Wgl to jakbyście radzili dać w servisie kolesiowi 3x1 gb i za dopłatą mi da 2x2gb? czy dokupić poprostu jedą kość

Mają może i 2 rdzenie, ale czy nie mocniejsze ?

Jeśli MOBO i chłodzenie pozwoli to kręć, ale nadal daleko temu do tanich rozwiązań intela pod 1155.

Opublikowano

Wiec ostatnie pytanie ? Nie szukać żadnych dupereli tylko za zmiane procka na jakiegoś phenoma x4 starego ,żeby ubyło się bez zmiany płyty .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...